Mamakraamt: Het is zover, we zijn eruit: we willen een kindje!

Vreemd gevoel hoor, het feit dat het nu duidelijk is dat de tijd is aangebroken… Tot een paar maanden/weken waren we er nog grappen over aan het maken, fantasieën aan het vertellen en er heel luchtig over aan het praten. Maar nu is het serieus, heel spannend en eigenlijk ook wel een beetje eng.

Maar ook oh zo leuk!

Kinderwens

Ik zelf was er al wat langer mee bezig (lees: +- een jaar), las steeds meer dingen erover, kwam terecht op mamablogs en las deze met veel plezier etc. Daarbij had ik een spiraal die er uit moest omdat het tijd was om te verwijderen en moest ik gaan nadenken over een nieuw anticonceptiemiddel. Mijn vriend en ik hadden het al vaker over een kindje gehad, maar toen waren we er beiden nog niet aan toe.
Samen, na een aantal gesprekken, hebben we er voor gekozen niet nog een keer een spiraaltje te laten zetten. Dit, omdat ik het zetten/eruit halen geen fijne ervaring vond, maar vooral ook omdat deze 5 jaar mag zitten en ik dat te lang vond vanwege onze kinderwens.
Het condoom werd ons nieuwe anticonceptiemiddel; hoe vervelend ook, het went vanzelf (echt waar!).

Langzaamaan kwam het gespreksonderwerp steeds vaker langs: als een grapje, serieus of zomaar van iemand waarvan je het niet verwacht (lees: je schoonmoeder die ineens vraagt of je zwanger bent, uit het niets).  We waren er steeds meer mee bezig en het werd steeds serieuzer.

Nu zijn mijn eierstokken enorm aan het rammelen! Geen dag of misschien wel uur dat ik er niet aan denk. Ook mijn vriend vind het steeds leuker worden, maar ook heel spannend. Beiden weten we dat het behoorlijk lang kan duren voordat we dan ook echt zwanger zullen zijn (gemiddeld een half jaar). We nemen er ook gewoon de tijd voor en willen vooral dat de seks leuk blijft en niet voelt als een verplichting.

Inmiddels heb ik Foliumzuur gekocht en zijn de condoompjes op…

Ik houd jullie op de hoogte!

Veel liefs,

Leonie

9 thoughts on “Mamakraamt: Het is zover, we zijn eruit: we willen een kindje!

 1. Wat leuk en spannend!! Mijn zoontje is nu 4 maanden, maar ik weet nog hoe spannend en leuk ik het vond toen wij besloten om ervoor te gaan. En ik kan je vertellen: het is geweldig om mama te zijn!

 2. Wat bijzonder dat je dit allemaal zo deelt :)! Mooi om te lezen! Ik ben op dit moment 32 weken zwanger, ik weet nog precies het moment dat wij er ook besloten voor te gaan. Ik had ook verwacht dat het bij ons misschien wel iets langer zou duren omdat wij het ook gewoon ‘lekker op zijn beloop’ wouden laten. Daarmee bedoel ik geen ovulatietesten of seks hebben om maar seks te hebben zegmaar. Maar het was zo raak, wat een opluchting voor iemand met zo’n grote kinderwens als ik ;-)!
  Ik hoop dat het bij jullie net zo gaat! Geniet van de voorpret meid!

  Liefs Rosie

  1. Bedankt voor je super lieve en leuke reactie! Ik had perongeluk ovulatietesten gekocht (ipv alvast zwangerschapstesten)… Dus wil die toch wel gebruiken omdat ik zo nieuwsgierig ben.. (Komt nog wel m artikeltje over) Maar de seks moet daar niet om draaien.. Het is belangrijk dat t leuk blijft! Ik heb je site even bekeken, erg leuk en ik sla m op!
   Bedankt, ik hoop ook dat t zo makkelijk gaat als bij jou haha.. Kan niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.