Kyra is 1 jaar oud!

Mijn kleine baby is geen baby meer! Kyra is 1 jaar geworden afgelopen woensdag en dat betekent dat Kyra een echte dreumes is! Vandaag weer een ‘maand’update zoals je van mij gewend bent…


Groei

Toen Kyra ruim 11 maanden was, zijn we naar het consultatiebureau gegaan. Zij woog toen 8,2 kilo en was 73,2 cm lang. Qua kledingmaat past ze nu 74 goed, maar kan ze ook nog wel steeds maatje 68 aan.

Slaap
Dit is enorm verandert in een maand! Kyra slaapt namelijk overdag nog maar 1 x. Ze lijkt er een beetje tussenin te zitten; te ‘groot’ voor 2 slaapjes, maar te ‘klein’ voor 1 slaapje. De ene keer red ze het makkelijk met 1 slaapje, de andere keer is ze sneller moe. Tot nu toe slaapt ze steeds na de lunch, van ongeveer 12:00 – 14:00.
Dan is ze daarna wakker tot 18:00/18:30 en dan gaat ze weer slapen voor de ‘nacht’. Die zijn ook enorm verandert, gezien Kyra doorslaapt sinds ik geen nachtvoedingen meer geef. Kyra slaapt nu van ongeveer 18:30 – 07:00.

Overdag
Kyra vindt het nu prachtig om te ‘lopen’. Dit doet ze zelf, bijvoorbeeld langs de bank, of we doen het samen, hand in hand.
Daarnaast kruipt ze als een malle in een razend tempo! Ik ben haar nu soms zelfs al kwijt, haha. Laat staan als ze eenmaal gaat lopen. Ze vindt het heerlijk om buiten in de tuin te ‘spelen’ en dat is dan voornamelijk alle blaadjes uit de klimop of gras trekken… Soms wil ze dit nog wel eens in de mond stoppen, dus haar uit het oog verliezen kan echt NIET.
Ze speelt nog steeds graag met haar Megabloks, maar wil het liefst de hele dag voorgelezen worden. ‘Dansen’ op muziek vind ze ook grappig en als ik een liedje zing moet ze vaak ook lachen. Zo komen wij altijd de dag wel door.

Als ik een hele dag vrij ben, gaan we vaak samen even op pad. Even naar de kinderboerderij, een stuk fietsen, winkelcentrum, etc. Ze vindt het allemaal prima en ik geniet van dingen samen ondernemen.

Voeding
Wooohooo! Ik geef een jaar borstvoeding; wie had dat gedacht. Ik vind het echt een mijlpaal en ben er ook trots op. Wel ga ik nu wat experimenteren met ‘koemelk’, gezien ze dat nu ook mag en op die manier borstvoeding op een natuurlijke manier ga afbouwen.
Brood eten gaat een stuk beter. Ze eet nu zo goed als een hele boterham op (niet altijd met korst). Jam en appelstroop vind ze lekker.
Qua avondeten variëren we een beetje tussen geprakte hapjes en vast voedsel. Zo gaan sperziebonen met gemak naar binnen, maar stukjes wortel spuugt ze zo uit. Kyra laat altijd erg goed weten wanneer ze er genoeg van heeft; ze propt haar mond vol (en dan denk ik: “ja, goed zo!”), kauwt er wat op en vervolgens laat ze het zo uit haar mond vallen.
Tussen 14:00 en 16:00 krijgt Kyra snackjes en die variëren van een soepstengel tot aan krentjes tot aan een cracotte.

Bijzonderheden
– Lopen langs de bank/stoel/tafel;
– Verbanden zien; Kyra heeft nu steeds vaker door dat twee dingen met elkaar te maken hebben – bijvoorbeeld het stoppen van een blokje in de blokkenstoof.
– Blokkenstoof; Kyra kan, nadat ik het voor heb gedaan, een blokje in het juiste vormpje stoppen!
– Woordjes: Kyra zegt nu ook ijs, aai, bal.
– Dansen! Zodra er een melodietje klinkt, gaat Kyra op de maat heen-en-weer. Super schattig om te zien.
– Tv kijken; wij zijn niet zo van het tv kijken met Kyra, maar nu dat ze wat later wakker wordt kijken we met z’n allen eerst het journaal en dan eventjes “De Wereld van Zappelin”. In dat programma doen ze dansen en zingen en Kyra lijkt dat helemaal leuk te vinden.
– Bloemetje plukken; zoals ik hierboven al schreef, is Kyra gek op plukken in de tuin. Blaadjes, bloemetjes, grasjes. Alles is interessant en voelt zo lekker in de hand (of in de mond);).

– Los staan! De laatste week gaat Kyra soms ineens los staan! Dan laat ze haar handjes los van bijvoorbeeld de bank of mijn been en dan staat ze ineens los! Wel zo’n 10sec. En trots dat ze dan kijkt joh.

– Kauwen en laten vallen; Kyra is een queen in het vol stoppen van haar mond om het vervolgens weer te legen…

– Gek op rood fruit; afgelopen maand hebben we aardbeien en frambozen geïntroduceerd en ze is er super gek op. Ze is niet voldaan te krijgen dan.

One thought on “Kyra is 1 jaar oud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.