Mamakraamt: Hond en pasgeboren baby

Hond en pasgeboren baby

Voordat ik zwanger was, schreef ik al eens een artikel over dat ik het spannend vond hoe onze hond, Luna, op een baby’tje zou reageren. Vandaag een artikel over hoe het tot nu toe gaat!

Foto zegt genoeg
Tja, als je naar de foto kijkt, zie je eigenlijk het antwoord al. Het gaat ontzettend goed! Voor mij en mijn vriend een enorme geruststelling, want ik had niet willen denken aan de gevolgen. Dat heb ik overigens wel gedaan, tijdens mijn zwangerschap; zorgen maken over dat ze naar het asiel zou moeten o.i.d. Gelukkig waren die negatieve gedachten helemaal nergens voor nodig!

Thuiskomst
Toen we terug kwamen uit het ziekenhuis, lag Kyra in de maxi-cosi. Luna was vooral heel blij dat we thuis waren gekomen en besteedde niet tot nauwelijks interesse in wat er in die maxi-cosi zat. Ze had het totaal niet door en begreep er verder ook niet veel van. We hebben haar laten snuffelen, maar Luna vond het zelfs allemaal een beetje eng. Nou liever dat ze ’t eng vindt, dan te enthousiast of agressief!

Wennen
Luna is zeer gevoelig voor in- en uitloop in huis; ze kan dan niet goed haar rust vinden. In de kraamweek kwamen nogal een hoop mensen bij ons thuis; de kraamhulp of kraamvisite. Luna was daarom de eerste dagen een beetje van de waps; ze begreep er niets van en was onrustig. We hebben haar een aantal keer proberen te laten snuffelen aan Kyra, maar ik had niet het idee dat ze dit nou zo interessant vond. Of misschien had ze de rust niet om te kijken/snuffelen.

Rust wedergekeerd
Eenmaal na de kraamweek, kwam er ook wat minder visite langs en planden we wat meer dagen ‘voor ons zelf’, zodat we niet elke dag bezoek kregen. Een zichtbaar verschil was te merken bij Luna. Ze was weer wat rustiger en kon overdag gewoon slapen in plaats van alleen maar alert zijn. Ze toonde ook wat meer intersse in Kyra; komt vaak naar haar toe (in de box), snuffelt en als Kyra bij ons op schoot ligt, mag ze haar een kusje geven. Luna is ontzettend lief en rustig rond Kyra. Als ik in de ochtend naar beneden kom, met Kyra op mijn arm, dan is ze lang niet zo wild en lomp (uit enthousiasme) dan dat ik zonder baby’tje naar beneden kom. Het lijkt wel alsof ze er een beetje rekening mee houdt.

Betrekken
We betrekken Luna zoveel mogelijk bij Kyra. We weten inmiddels dat ze geen kwaad doet en dat ze er echt wel dichtbij mag komen. We kiezen er wel voor om Luna nooit alleen te laten met Kyra of Kyra in haar ‘zone’ te leggen (zoals in haar mand). Maar de momentjes samen (zoals op de foto) koesteren we heel erg; echt een leuk gezins-momentje.
Het wandelen met een kinderwagen en een hond die behoorlijk kan trekken is nog een beetje een opgave.. Maar dat went ook steeds een beetje meer.

Hoe ging de eerste ontmoeting bij jouw huisdier?

Liefs,

Leonie

5 thoughts on “Mamakraamt: Hond en pasgeboren baby

  1. Fijn artikel! Hier ook een hond en zwanger. Opzich ben ik niet bang dat ie de baby iets aan zal doen (als in agressief zijn) maar het is zo’n lompe Labrador haha. En dat trekken aan de riem zijn we nu heeeeel goed aan het oefenen, ik zie mezelf nu nog met kinderwagen en hond lopen haha.

    Komt vast wel goed denk ik dan maar 🙂

  2. Ooh wat fijn dat Luna goed met Kyra samen gaat! Ik kan me voorstellen dat je angst had om haar misschien naar het asiel te moeten brengen, maar zoals je zelf al zegt, nergens voor nodig! Wij hebben twee katten; Luna (mooie naam hea haha) en Tijger, en Luna die geeft Olivia al flink wat kopjes en Tijger moet er niet zoveel van hebben, die loopt gewoon om haar heen en doet zijn eigen ding.
    Kelly onlangs geplaatst…Q&A ‘Na de bevalling’ editieMy Profile

    1. Ah fijn dat het ook goed gaat met de katten. Bijzonder ook dat de een er wel naar omkijkt en de ander totaal niet! Maar dat is typisch iets voor katten geloof ik he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.