Mamakraamt: Back in shape! #1

Back in shape
Na 9 maanden zwanger te zijn geweest, te hebben mogen pronken met mijn mooie ronde buik, is het nu weer tijd om weer in ‘shape’ te komen! Hoe ik dat wil gaan doen, lees je vandaag in dit artikel!

Mooi rond
Wat heb ik enorm genoten van mijn zwangere lichaam! In het begin waren die veranderingen best even wennen, maar al snel kon ik er goed van genieten. Ik was totaal gewend aan het feit dat ik een buik had en vond mezelf ook prachtig met die mooie ronde vorm. 9 maanden lang heb ik van mijn zwangerschap genoten, 9 maanden lang heb ik een prachtig meisje mogen dragen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

‘Leeg’
Op 2 augustus werd onze dochter Kyra geboren en had ik ineens geen ‘gevulde’ buik meer. Het heeft ongeveer een week geduurd totdat mijn buik weer een beetje in ‘normale’ stand ging staan. Tot die tijd was mijn buik wel een stuk minder groot dan voor ik beviel, maar leek het nog wel een beetje alsof ik zo’n 20 weken zwanger was, haha.
Het was vreemd om mezelf weer zonder zo’n zwangere buik te zien; ik was er zo aan gewend en aan gehecht. Maar het is zo prachtig om nu gewoon mijn dochtertje te kunnen zien en vast te houden, dat ik het niet eens echt mis.
Mijn buik was dus na de bevalling nog wat bol en voelde slapjes. Ik wist dat ik niet ineens plat kon zijn, maar kon toch wel wat onzekerheid bij mezelf opmerken: ‘komt dit ooit nog goed?’ ‘word mijn buik ooit nog plat of blijft die bolling er altijd zitten?’.
Mijn kraamhulp vertelde me dat ik sterke buikspieren heb, dus dat dit zeker wel weg zou trekken, maar dat dit wel tijd nodig had.

Kilo’s
Ik heb al eens een artikel geschreven over mijn zwangerschapskilo’s, waarin ik vertelde dat ik 8,3 kilo was aangekomen. Een aantal dagen voor ik beviel woog ik mezelf nog eens en toen zat er precies 10 kilo bij. Gedurende mijn zwangerschap ben ik dus in totaal 10 kilo aangekomen; hartstikke prima!
In mijn kraamweek heb ik op de weegschaal gestaan. Ik was ontzettend benieuwd hoeveel kilo er nou nog aan zou zitten. Wonder boven wonder zat er nog maar 1 kilo aan. 1 kilo boven mijn ‘startgewicht’.

In shape
Nu ben ik laatst weer op de weegschaal gaan staan en blijkt er nog maar 0,3 kg aan te zitten. Of dit nou komt omdat ik borstvoeding geef, of omdat ik minder tijd heb om te eten (haha), geen idee. Er zit dus nog maar 0,3 kg extra aan. 

Ik zou graag weer wat strakker in mijn vel willen zitten en nog wel 2 kg extra kwijt willen; naar mijn idee kan ik dan weer wat tevredener zijn met mijn lichaam!
Ik heb helaas wat striae opgelopen tijdens mijn zwangerschap, dat is geen ramp, maar echt mooi vind ik het niet. Ik hoop, als ik weer een beetje een strakker buikje heb, dat ik die striae dan ook wat meer kan accepteren. Aan striae kan ik niks doen, een strakkere buik wel!

Hoe dan?
Ik heb niet echt een planning of een schema waar ik me aan wil gaan houden. Ik wil eerst eens zien hoe het lukt op mijn ‘eigen houtje’. Ik ga over een aantal weekjes weer sporten in de sportschool (je mag sporten 6 weken na je bevalling). Hoewel ik nu al weet dat ik het er heel moeilijk mee ga hebben om haar dan al achter te laten voor 2 uurtjes, is het wel goed voor mij om dit te doen. Ik hoop dan dus ook dat me dat gaat lukken: het weg van huis gaan, zonder haar.
In de sportschool ga ik weer lekker mijn groepslesjes oppakken: XCO, Zumba, Bodycombat en Burn. Als het me lukt, probeer ik 2x in de week te gaan en anders ga ik in ieder geval 1x en dan ben ik van plan thuis nog wat oefeningen te gaan doen.
Qua voeding zal er niet heel veel veranderen. Wij eten over het algemeen gezond (op een x afhalen na), alleen moet ik proberen het snacken binnen beperking te houden;).

Ik ben van plan jullie zo af en toe op de hoogte te houden over hoe het mij vergaat! Ik hoop dat jullie dat interessant vinden, laat me het weten in de reacties!

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Mamakraamt: Back in shape! #1

  1. Goede voornemens! Ik was ook weer begonnen met Bodycombat, maar door mijn nieuwe baan, red ik al die lessen niet meer 🙁 Wie weet komt het er ooit nog een keer van. Tot die tijd sjouw ik maar wat met mijn zware man in de hoop op die manier inshape te blijven 😉

  2. Begin niet te vroeg met buikspieroefeningen, je loopt kans op diastasis. Mijn buik is nu 3,5 weken na de bevalling nog slap en dik, ik kan nog niet mijn oude broeken dicht maken. Maar de zwangerschapskilo’s zijn er al wel vanaf. Succes met trainen!
    Margriet onlangs geplaatst…Uitgetest: wasbare luiersMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.