Mamakraamt: Mamaupdate #3 – Huilen, CB en flesje oefenen

huilen
Kyra is nu 5 weken bij ons en we genieten enorm, maar het is toch ook best zwaar! Vandaag weer een update van mijn afgelopen week als mama! Benieuwd? Klik dan verder!

Check!
Kyra is door de eerste check gekomen op het consultatiebureau. Ze werd bekeken door een arts en alles zag er goed uit. Mevrouw is al weer 54 cm! Dus ze is al 3 cm gegroeid in een maandje. Qua groei zit ze mooi op de middenlijn, behalve met haar hoofdje, daar zat ze er iets onder.
We waren daarom ook zo klaar bij de arts en konden vol trots het consultatiebureau weer verlaten.

Huilen, Huilen, Huilen
Jeetje, wij hadden afgelopen zondagavond een vreselijke avond. Arme Kyra was zo verdrietig en het lukte niet haar te troosten. Ze was ontzettend onrustig; zelfs voeden was ze te onrustig voor. Krampjes leken het ook niet te zijn. Alle opties zijn we langs gegaan. Ze was ook super lang wakker, dat je gewoon kon zien dat ze helemaal total loss was, maar toch wilde ze niet toegeven aan die vermoeidheid. Ze is uiteindelijk ongeveer van 16:00 – 22:00 ontroostbaar geweest met misschien 3 mini dutjes van 10 minuten er tussen.
Gelukkkig was ze daarna ook echt helemaal vertrokken in haar bedje en kwam ze uiteindelijk om 01:00 pas weer voor een voeding. Is dit dan een regelavond geweest of bestaat dat niet?

Flesje oefenen
Er wordt aangeraden om rond de 5 weken te beginnen met oefenen om te drinken uit een flesje (voor straks als ik moet gaan werken). Nou, de eerste x proberen was geen succes. We hebben bewust gekozen om mijn vriend het flesje te laten geven, zodat ze niet in verwarring raakt ofzo. Echter zoog ze niet echt aan en werd ze er alleen maar onrustig van. Ze heeft misschien 10ml binnen gekregen.. De tweede x ging het al een stuk beter! Hopelijk raakt ze er snel vertrouwd mee.

Zangkunsten
Jaja, sinds Kyra er is verzin ik er wat op los. Ik merk dat als ik zing, ze rustig wordt, dus het werkt wel echt. Ik ben alleen nog helemaal niet thuis in de baby/kinder liedjes. Het enige liedje wat ik dus continu in mijn hoofd heb en dus ook zing is: “schaapje, schaapje heb je witte wol..”. Om gek van te worden;)

Heb jij misschien een aanrader die ik makkelijk kan onthouden?

Liefs,

Leonie

8 thoughts on “Mamakraamt: Mamaupdate #3 – Huilen, CB en flesje oefenen

 1. Wat goed dat ze alweer 3 cm is gegroeid! En volgens mij hadden wij met Olivia ook rond de 5 weken dat ze ineens ontroostbaar was, wat kun je je dan moedeloos voelen hea ?
  Liedjes die ik zing zijn:’slaap kindje slaap’, ‘in de maneschijn’, ‘klap eens in je handjes’, ‘hoofd,schouders,knie en teen’. Zo heb je weer een paar nieuwe, leuk voor Kyra maar ook voor jou, heb je wat minder het gevoel dat je op repeat staat ?
  Kelly onlangs geplaatst…Sneak Peek of my week #3My Profile

  1. Dat gevoel dat je d’r niet kan troosten vind ik vreselijk! Hopelijk komt het niet te vaak voor, haha.
   Bedankt voor de tips, ‘schaapje, schaapje’ ben ik inmiddels wel een beetje beu..;)

 2. Ik zag 2 beren broodjes smeren :). En daar zijn dan nog een heleboel andere versies op te bedenken!
  Verder nog ‘poesje mauw’, ‘Berend Botje’, ‘Dikkertje Dap’, ‘Op een grote paddestoel’.
  Hopelijk kun je hier wat mee!

 3. Ik heb wel een repertoire aan kinderliedjes voor je. Ik kom uit de kinderenopvang, dus alles komt hier voorbij hahaha Mijn vriend wordt er gek van.;)
  Maar vervelend van het huilen. Je kan je dan zo machteloos voelen, omdat er dan toch iets aan de hand is, maar ze kunnen het je niet vertellen. Dan kan het soms een simpel boertje zijn geweest. Heel veel succes ermee. Jullie komen er wel.

 4. Ah ja, zulke avonden hebben wij ook wel eens met ons dochtertje (nu 2 maanden oud). Veel baby’s hebben in de vroege avond zo’n ‘huiluurtje’ (of langer 😉 ), dus volgens mij hoef je je geen zorgen te maken. Ze moeten dan alle indrukken en nieuwe dingen van de dag verwerken, en dat kunnen ze alleen doen door te huilen. Gelukkig houdt het huilen altijd een keertje op. Wilde ze ook constant aan de borst? Dan is het misschien even een regeldagje oid geweest.
  Dit liedje (hier te vinden: http://www.mijnslaapliedje.nl) zingen wij vaak voor June. Makkelijk te onthouden en een schattig liedje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.