Mamashowt: Kyra’s Musthaves – #1

Musthaves
Inmiddels is Kyra al een aantal weken oud en hebben wij een aantal favorieten/musthaves ontdekt die we niet meer kunnen missen in ons dagelijkse leven. Ik neem aan dat dit rijtje musthaves naar mate de tijd mee verandert, dus er zullen vast nog meer delen van komen! Maar voor nu het eerste deel waarin ik jullie laat zien wat wij super handig vinden in het verzorgen/opvoeden van ons dochtertje Kyra.

Spuugdoekjes
Jeetje mina, nooit geweten wat een smeerboel het kan worden met het geven van borstvoeding, haha. Ik produceer voldoende melk en je kan je dan wel voorstellen dat zodra mevrouw er flink aan heeft gezogen en dan loslaat, de melk eruit spuit. Om dit op te vangen gebruik ik dan snel een spuugdoekje, totdat ze weer aanhapt.

Musthaves

Naif baby verzorging
Wat een heerlijk spul is dat! Wij gebruiken het iedere dag; wasgel voor het soppen van het lichaampje (voordat ze het badje in gaat), olie voor na het badje en de billenzalf voor na het verschonen. Deze 3 zijn ons meest gebruikte producten van de Naif lijn. Het ruikt heerlijk en doet goed z’n werk!

IMG_0213

Bambino sokjes
We hebben echt mega veel sokjes in de commode liggen; koude voeten zal ze niet snel krijgen. Toch pakken we altijd dezelfde uit de lade: de Bambino sokjes (te koop bij het Kruidvat). Deze blijven gewoon goed zitten en zijn fijn om aan te trekken.

(Bron foto)

Luvion Babyfoon
Wat een mega fijn ding. Doet precies wat hij moet doen en is heel makkelijk in gebruik. Ik vind het ideaal om te kunnen zien of alles nog goed gaat met haar als we bijvoorbeeld tv kijken. Ik ben anders bang dat ik haar geluidjes niet hoor. Af en toe een blik werpen naar zo’n mupke is ook gewoon heel erg geruststellend en leuk.

IMG_0218

 

Zo, dat waren voor nu onze favorieten! Heb jij nog aanraders?

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Mamashowt: Kyra’s Musthaves – #1

  1. Mijn absolute musthave: een draagdoek! Mijn zoontje zat echt vastgeplakt aan mij (en de papa) de eerste weken 🙂 En nog steeds is het erg handig op verplaatsing. En gezellig 🙂
    Verder: veel hydrofielen, ik legde bij borstvoeden een hydrofiel tussen mij en de baby, zo kon daar de melk in weglopen als dat nodig was. En na afloop hydrofiel op de schouder voor het boertje.

    Nummer 3: een goede kolf. Ik heb nu de Horigen Chicture en dat kolft zoveel prettiger dan Medela Symphony en Medela Swing. En de kolf is echt super efficient, kolf er ook meer mee. En dat is vooral handig toen ik weer ging werken 🙂 Ben met 10 minuutjes kolven wel klaar.

    Als laatste: een fijne (digitale) community. Met al mijn borstvoedingsvragen kan ik terecht op de fb-pagina van bijvoorbeeld de vereniging borstvoeding natuurlijk (VBN). Echt zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.