Mamashowt: Project Babykamer #2

Een tijdje terug schreef ik de eerste update over onze babykamer. Inmiddels zijn we al wat weken verder en laat ik jullie graag zien hoe ver we nu zijn! Benieuwd hoe de verwarmingsbuizen nu hangen en naar onze meubeltjes? Lees dan gauw verder!

Babykamer

Tot dusver. De verwarmingsbuizen zijn perfect naar de zijkant geplaatst waardoor we nu fijn het ledikantje tegen de muur kunnen plaatsen, mijn vriend heeft de buizen (waren aluminium), het achterste muurtje en de verwarming gewit. Het was toch nog een behoorlijk klusje, maar het is gelukt en wij zijn tevreden!

Jullie zien ook meteen de meubeltjes. Ze komen van Babypark en we zijn er echt blij mee. Lekker strak met dat hoogglans en mooi wit is niet lelijk! Het is toch altijd wel even spannend hoe het eruit komt te zien. We wisten dat het krap zou worden, maar wel dat het zou passen.
We hebben gekozen om de commode en het ledikantje niet precies tegenover elkaar te zetten, zodat we iets meer bewegingsruimte krijgen tussen de meubeltjes in. De kast past qua breedte precies in het nisje.

Babykamer

De meubels waren trouwens behoorlijk pittig om in elkaar te zetten; vooral de kledingkast! Het was wel te merken dat het materiaal van de meubels erg sterk en stevig is, ze zijn ook behoorlijk aan het gewicht! Het nam wat tijd in beslag, maar het resultaat mag er zeker zijn, vind ik.

Babykamer

Toen de kast eenmaal in elkaar stond, ben ik de volgende dag meteen aan de slag gegaan met haar kleertjes in de kast te hangen (zie Instagram). Zo leuk om te doen!
En nu komt toch ook wel een hele leuke tijd, namelijk het decoreren van het kamertje. Het is nu nog ontzettend wit allemaal, maar we wilde eerst zien hoe we de meubeltjes zouden gaan neerzetten, voordat we de muurstickers gaan plaatsen.
Ik werd geïnspireerd door Pinterest (hoe kan het ook anders). Daar spotte ik namelijk de bovenste foto:
Babykamer
En ik vond die driehoekjes zo leuk, dat ik ging zoeken op internet waar ik zo iets kon bestellen. Ik kwam op Kidzstijl uit waar ik ook nog zelf de gewenste kleuren kon kiezen. In overleg met mijn vriend hebben we niet overdreven de meeste driehoekjes roze gedaan, want dat vonden we iets te. We besloten om een neutrale tint, in ons geval grijs, te kiezen met roze en mint driehoekjes als kleuraccent (te zien op de onderste foto).
We gaan ze binnenkort plaatsen op de muur, wat ik behoorlijk spannend vind (misschien valt het tegen?!). Mijn vriend gaf aan ze ’t liefst door elkaar te hangen (niet zo recht als op de Pinterest foto, maar gewoon her en der), zoals Willemijn ook bij het kamertje van Jelle heeft gedaan.
Het fijne van muurstickers is dat je ze er natuurlijk ook weer makkelijk af kan halen; dus we kunnen kijken wat ons het beste bevalt.

Dan komen er naast de muurstickers ook nog wat andere accessoires natuurlijk, maar daar ben ik nog niet zo heel erg mee bezig. We hebben al wel 2 kleine plankjes gekocht voor boven de commode, maar invulling daarvan ga ik binnenkort secuur uit zoeken.

Ik vind het heerlijk om er mee bezig te zijn en ik struin een hoop sites af voor inspiratie en ideeën. Mochten jullie nog leuke sites of ideeën hebben, laat het me vooral weten!

Wat vind jij van onze babykamer tot nu toe?

Liefs,

Leonie

PS: Volg je Mamakraamt al op Facebook en Instagram?

12 thoughts on “Mamashowt: Project Babykamer #2

  1. Wat fijn dat de kast precies in het nisje past. De kamer van Beeb is ook niet zo groot, dus wij hebben een andere oplossing gevonden voor een kast (ons leek het anders te krap). Mooie meubels hebben jullie aangeschaft trouwens. En nu het leukste: decoreren! 😀

    1. Die kast is behoorlijk groot; maar gelukkig past ‘ie erin! Fijn dat jullie een andere oplossing hebben kunnen vinden.
      Jaa, lekker decoreren; zo leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.