Wanneer komt er een tweede?

Deze vraag is me al een aantal keer gesteld. Vandaag geef ik antwoord!

Wens voor een tweede
Eigenlijk heb ik altijd gezegd dat ik twee kindjes zou willen; mocht het ons gegund zijn. Ik zou het ontzettend mooi vinden om Kyra een broertje/zusje te geven, zodat zij daar mee kan opgroeien. Dat contact tussen mijn kindjes, lijkt me geweldig.
Mijn gezinnetje zag ik altijd voor me met m’n partner en twee kids.

Rijk
Ik voel me zo ontzettend gezegend, rijk en verliefd als ik naar Kyra kijk, dat ik nu op dit moment nog niet denk aan een tweede kindje. Ik voel nu nog niet de behoefte om zwanger te raken; dit gevoel was wel enorm aanwezig na de zomer van 2015. Toen kon ik nergens anders meer aan denken dan aan zwanger worden, baby’s en zag ik ook overal baby’s om me heen!
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dat gevoel helemaal niet meer komt, maar totdat ik/wij die behoefte/wens nog niet zo duidelijk voelen, gaan wij (nog) geen actie ondernemen.
Voor nu geniet ik echt voor de volle 100% van het moederschap en van Kyra. Ik ben zo blij en trots dat ik haar mama mag zijn en wil me dan nu ook nog volledig kunnen richten op haar en haar ontwikkelingen. Als ik nu al zwanger was geweest, had ik mezelf niet volledig aan haar kunnen geven (denk ik).

Leeftijdsverschil
Er zijn verschillende meningen over wat nou het ideale leeftijdsverschil is tussen kindjes. Ik wil dit eigenlijk gewoon loslaten. Een kindje ‘neem’ je niet en valt ook niet te plannen; het moet maar net gegund zijn! Zoals ik hierboven al schreef, willen wij pas weer ‘proberen’ als we volledig achter de keuze staan; echt die wens en behoefte er is. Niet omdat het mooi zou zijn qua leeftijd of wat dan ook. Of er nou twee of vier jaar tussen zit; het heeft beiden z’n voor en nadelen.

Even veel liefde?
Laatst liep ik met m’n moeder door de stad en toen vroeg een medewerkster ook aan mij of ik nog een tweede kindje zou willen. Daarna had ik het met m’n moeder over dat ik me echt sterk afvraag of ik überhaupt net zoveel van een tweede kindje kan houden als van Kyra. De liefde die ik namelijk voor haar voel, is niet met woorden te beschrijven. Kan ik dat gevoel dan ook voelen bij een tweede kindje? Heb ik nog wel zoveel liefde in mij?
Als ik mijn moeder en anderen moet geloven, dan is dat dus mogelijk. Heel bijzonder vind ik dat.

Ik hoop dat ik alsnog ooit zwanger mag worden en dat de wens voor een tweede ons gegund is, maar voor nu is dit nog niet aan de orde.

Wanneer besloot jij voor een tweede kindje te gaan?

Liefs,

Leonie

8 thoughts on “Wanneer komt er een tweede?

  1. Ik vind het ook best wel een brutale vraag! Heb jij dat niet? Je weet nooit hoe het traject naar de eerste is verlopen. Je “neemt” ook geen kinderen. Onze dochter is iets ouder dan Kyra maar wij zijn er momenteel ook helemaal niet mee bezig. Ik geniet van deze momentjes. Denk dat je dat voor niemand kan invullen maar wij staan er hetzelfde in 🙂 we zien wel hoe het loopt! Het leven is dat wat je overkomt als je druk bent met andere dingen is een van mijn favoriete uitspraken. Fijn weekend!

  2. Wij hebben het er nu ook veel over. Onze kleine is een maand geleden 1 jaar geworden, maar ik kan mij nu nog niet voorstellen zwanger te zijn van een ander kindje. Ik geniet volop van de kleine die ik nu heb. Ik ben dus ook nog niet toe aan een tweede. Maar ik hoop dat er in de toekomst wel een tweede bijkomt. De tijd zal het leren.

  3. Ik had het er vandaag met manlief nog over, dat ik de vraag ook zovaak krijg nu! Bizar! Voor mn gevoel zijn we net ouders en ben ook echt nog (lang) niet toe aan een 2e.. mooi te lezen dat je ook afgaat op je gevoel ipv ‘de ideale situatie’ (die toch niet bestaat denk ik haha) kus!

  4. Het blijft bizar dat mensen te pas en onpas zulke vragen stellen. Er spelen zoveel factoren mee dat je die vraag eigenlijk nooit zou mogen stellen. Hier was de kans dat B zwanger zou worden van de 2e minimaal vanwege haar te snel werkende schildklier. Twee weken na die diagnose bleek ze toch ineens zwanger te zijn; onverwacht, maar zeker niet ongewenst. Nu met twee kids hebben wij wel het idee dat we ‘compleet’ zijn, hoe cliché/krom dat ook klinkt. Nog een keer een zwangerschap en alles wat erbij komt kijken ziet B (en ik stiekem ook) niet zitten. Laat staan 3 kids. Aan 2 hebben we onze handen al zo vol ?
    Tips voor Papa’s onlangs geplaatst…Win 4-daagse – Dag 4: Gepersonaliseerd DienbladMy Profile

  5. Ik vind het een ongepaste vraag en al helemaal van iemand die je niet of nauwelijks kent. Van een vriendin zou ik het anders vinden. Verder herken ik veel in je stukje. Ik vraag me ook wel eens af of ik van een tweede net zoveel kan houden als van mijn zoontje nu. En ook het stukje over hoeveel jaar er tussen de kindjes moer zitten lijkt mij niet heel relevant. Het mogen krijgen van kindjes kan je nu eenmaal niet altijd plannen.
    Michelle onlangs geplaatst…De opvoeding van Owen; de eerste twintig maanden #1My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.