Het ritme van: Jente & Silke


Vandaag deel ik weer een ritme en dan wel het ritme van Silke en haar 11 maanden oude dochtertje Jente! Lees je mee hoe een ‘gemiddelde dag’ van hen eruit ziet?

Even voorstellen…
Jente is nu 11 maanden oud – tot 8,5 maand heb ik borstvoeding gegeven totdat het helaas door wat problemen in de groei niet meer ging. Met de kennis van nu heeft het waarschijnlijk een andere oorzaak en krijgt Jente nu met wat begeleiding van een kinderarts speciale dieetvoeding voor een eventuele koemelkallergie. Dit gaat gelukkig super.
06:30-07:00
Oef, elke ochtend weer spannend hoelaat het is. Jente wordt wakker! Meestal laat ik haar lekker even kletsen in bed, ze klimt in haar slaapzak inmiddels het hele bed door! De glimlach die ik krijg als ik haar ophaal maakt alles van de nacht ervoor weer goed. Op vrije dagen knuffelen we graag nog even bij ons in bed (ze is nog vaak wakker, hier geen doorslaper…)

07:45 – Wakker worden
Tijd voor pap; dit vind Jente echt heerlijk. Ik maak de pap met 20 gram biologische granen, 200 cc water en 6 scheppen melk. Dit gaat meestal helemaal op. Daarna geven we haar vaak een slokje water en zit ze gezellig even bij ons aan tafel terwijl wij ontbijten.

09:30 – Slapen
Onze slaapkop begint in haar ogen te wrijven; tijd om naar bed te gaan. Net zoals Leonie zijn we maanden met Jente bezig geweest met slaaptraining. Maar nu slaapt ze gelukkig makkelijk in. We hebben een vast patroon en nadat ik haar lekker in haar slaapzak heb ingestopt en haar muziekmobiel heb aangedaan valt ze 9/10 keer rustig in slaap waardoor ik mijn handen even vrij heb voor het huishouden.
11:00 – Fruit
Er is er een wakker! Tijd voor een fruithapje. Of ik maak dit zelf, met (diepvries)fruit – mango is bijvoorbeeld ideaal of ik pak een potje met fruit. We oefenen nu steeds meer met stukjes. Sinds haar boventandjes ook door zijn gaat dit steeds makkelijker. Onderweg gebruik ik vaak knijpzakjes met fruit.
Na de ochtendslaap gaan we vaak op pad of we gaan samen lekker puzzelen, spelen of zingen. Daar kan ze echt van genieten.
12:30 – Brood
Tijd voor een….. boterham of twee! Jente vindt het super als ik de boterham in stukjes snij en op haar playtray leg. Zelf doen! Met (plantaardige) boter of appelstroop. Mooi om de ontwikkeling te zien dat het pakken van de stukjes ook steeds beter gaat.
13:30 – Fles
Jente krijgt nu nog een fles van 180 cc – deze kunnen we met haar huidige leeftijd gaan afbouwen, als ze weer goed gegroeid is. Het is nu nog echt even ons momentje voordat ze weer naar naar bed gaat voor haar middagslaapje, voor nu laten we dat dus zo 🙂

16:00 – Namiddag
Jente is weer wakker. Ze slaapt overdag toch vaak nog 2×1,5-2 uur. We spelen samen op de grond, dat vind ze momenteel toch het leukste wat er is. We drinken wat thee, diksap en eten een soepstengel of een koekje. Dit verschilt ook of we nog op pad zijn op dit tijdstip.
17:30 – Avond
Tijd om te koken! Jente gaat rond dit tijdstip meestal even spelen in de box, soms begint ze wat te mopperen als ik haar erin zet maar meestal is dit als ik haar iets te spelen aanbied zo weer over. Zo hoort het het voor haar ook gewoon bij. Dit voelt voor mij goed. En… voor mij handig zodat ik mijn handen vrij heb voor ons avondeten en haar hapje. Zo weet ik zeker dat ze niet onze woonkamer sloopt 🙂 ze zijn zo snel….soms zet ik de TripTrap gezellig in de keuken en zet ik de muziek op van de Kleine Kleutertjes. Vooral Allemaal Druppeltjes water vind ze geweldig! Je ziet haar dan genieten!

18:00 – hap hap hap
Jente smult echt van het avondeten. Meestal kook ik iets uit het boek “Opperdepop” van de Albert Heijn, echt een aanrader. Op drukke dagen of als ze bij de opvang is geweest geven we ook wel eens een potje van HIPP; vooral de pasta-varianten zijn hier favoriet. In het boek staan erg leuke recepten. Haar favorieten zijn broccoli en bloemkool. En zoete aardappel (de oranje) blijft heerlijk. Ik denk dat ze ruim 150-200 gram opeet. En mokken als we niet opschieten….  Daarna als toetje nog (kokos)yogurt.
19:15 – Pyjama aan en door naar bed!
We kleden Jente eerst om, een lekkere schone luier, pyjama aan en dan beneden het flesje voordat ze naar bed gaat. We proberen dat op deze momenten de TV uitstaat zodat Jente in rust haar flesje kan opdrinken en we echt even een momentje voor haar hebben.

20:00 – Puinruimen en beentjes omhoog
De dag is weer voorbij. Jente ligt tevreden in bed, meestal slaapt ze snel in. Wij ruimen alles weer op zodat we de volgende dag weer goed beginnen. Misschien herkenbaar voor andere moeders maar ik ga standaard te laat naar bed…. toch even genieten van die paar uurtjes de handen vrij!

Wat lijkt jullie ritme veel op dat van ons! Leuk om te lezen! Bedankt voor het delen, Silke!

Liefs,

Leonie

Wil jij nou ook graag het ritme van jou en je kindje delen; dat kan! Mail naar info@mamakraamt.nl voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.