Het ritme van: Lucas & Iris


De nieuwe rubriek ‘het ritme van’ werd goed ontvangen, hartstikke leuk! Vandaag deel ik het dagritme van Lucas & Iris! Lees verder als je benieuwd bent hoe de dag eruit ziet, met haar 8 maanden oude zoontje.

Even voorstellen…
Hoi! Ik ben Iris en sinds september ’16 de trotse mama van Lucas. De eerste 6 maanden heeft hij volledig borstvoeding gekregen, hij dronk op verzoek en op gegeven moment hadden we hier een fijn ritme in. Achteraf gezien een hele makkelijke periode qua eten/drinken! Vanaf 6 maanden zijn we begonnen met vast voedsel naast de melk, en ben ik de borstvoeding ook gaan afbouwen (dit vooral omdat hij al zoveel tandjes had en ik altijd pijn had bij het voeden). Het afbouwen van de borstvoeding en vast voedsel introduceren vond ik een pittige tijd, we moesten zo zoeken naar een nieuw ritme. Gelukkig wees het zich uiteindelijk vanzelf wel en zien onze dagen er bij 8 maanden nu ongeveer zo uit:

07:30 – Wakker!
Meestal wordt Lucas rond deze tijd wakker, soms iets eerder, soms wat later. Hij ligt altijd braaf te spelen in zijn bedje en slaakt een kreet van blijdschap als we hem uit zijn bedje halen. Na een schone luier komt hij gezellig even bij ons in bed en drinkt hij een flesje warme melk van 100cc. Ondertussen haalt een van ons (meestal mijn man) een bakje koffie voor ons, oftewel een heerlijke slow start! (Dit kan natuurlijk niet altijd, maar door het werk van zowel mijn man als mij gaat het meestal wel zo!)

08.30 – Ontbijten

Na nog even gespeeld te hebben in bed gaan we naar beneden om te ontbijten. Lucas eet dan een bordje pap van 100cc melk en 2 flinke scheppen speltmeel. Smullen!

09.00 – Spetteren maar

Tijd om de pap van z’n snoetje te poetsen! Lekker in bad! Lucas vindt het geweldig om met zijn badvriendjes te spelen en sinds een tijdje kan hij ook als de beste spetteren. Meestal gaat een van ons met hem mee in het grote bad en kleedt de ander hem vervolgens aan.

09.45 – Ochtenddutje
Na het badderen en verzorgen gaat hij lekker slapen, hij is altijd helemaal rozig en begint meestal in bad al in zijn oogjes te wrijven. Hoe lang hij slaapt wisselt best wel, meestal is het 1-1,5 uur. Zodra hij wakker wordt spelen we meestal of gaan we even naar buiten.

12:00 – Boterham
Hmm! Lucas is gek op boterhammen! Het liefste eet hij het zelf. Beleg peutert hij er zorgvuldig af, dat vind hij maar gek. Boter of appelstroop vindt hij wel lekker. Meestal eten we gezellig met zijn allen.

13.30 – Fles en naar bed
Zodra hij tekenen van vermoeidheid vertoond (gapen en in zijn oogjes wrijven) maken we een fles melk van 165cc warm. Na het drinken gaat hij lekker naar bed voor een middagdutje. Meestal slaapt hij maximaal een uurtje ’s middags, maar dit wisselt ook wel.

15:00 – Fruit
Rond deze tijd eet Lucas meestal zijn fruit, soms geven we ook al een gedeelte ’s ochtends rond 11.00u. Beetje afhankelijk van hoelang hij slaapt. Vaak gaan we eind de middag wel even op pad. Wandelen met de hond, boodschapjes doen.. Of als we verder van huis gaan slaapt hij zijn middagdut in de kinderwagen of in de auto.

17:30/18.00 – Dinner
Lucas is een goede eter. Hij vindt alles lekker tot nu toe en eet al helemaal met de pot mee. Als ik bijvoorbeeld pasta maak dan haal ik voor ik kruiden toe voeg een schep uit de pan voor hem. Zo eten we gezellig met zijn alle hetzelfde, alleen voor Lucas wat dingen aangepast (geen zout, geen kruiden etc.). Na het eten even uitbuiken, we lezen een boekje en knuffelen nog gezellig wat.

18.30/19.00 – Fles en naar bed
Pyjamaatje en slaapzak aan, lekker nog wat warme melk (165cc) in de buik en slapen maar. Hij pakt altijd zijn blauwe knuffelkonijn, steekt het oor in zijn mond en sabbelt erop tot hij slaapt. Meestal is dat vrij snel de laatste tijd!

22.00 – ‘Droomvoeding’ 
Toen ik nog borstvoeding gaf, gaf ik Lucas voordat ik zelf ging slapen altijd nog een droomvoeding. Dit hebben we er met de fles ingehouden en dit is eigenlijk de enige fles die hij altijd gemakkelijk en volledig opdrinkt. Overdag heeft hij het zo druk met alles om zich heen dat het drinken nog wel eens een uitdaging is. Qua hoeveelheid melk per dag en voor zijn groei kan hij deze fles nog goed hebben. We genieten hier ook altijd zo van, een echt rustig knuffelmomentje! Vervolgens slaapt hij heerlijk door tot de volgende morgen.

Ondanks dat het even pittig was om over te schakelen naar flesvoeding, lijkt het erop dat jullie een fijn ritme gevonden hebben! Bedankt voor het delen, ik vond het leuk om te lezen.

Liefs,

Leonie

Mocht jij nou ook graag het ritme van jou en je kindje willen delen; dat kan! Mail naar info@mamakraamt.nl voor meer informatie.

One thought on “Het ritme van: Lucas & Iris

  1. Ontzettend leuke categorie ja! Goed gevonden! Ik kijk al uit naar de volgende 🙂
    Hier een dochter van 3 maanden en nog helemaal geen ritme! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.