Het ritme van: Noa & Monique


Vandaag lees je weer een dagritme op Mamakraamt! Ditmaal van Monique met haar 8 maanden oude dochtertje Noa.

Even voorstellen…
Hoi, ik ben Monique, 27 jaar en sinds 14 september 2016 de trotse mama van Noa. We hebben het de eerste maanden absoluut niet makkelijk gehad. Door reflux en achteraf ook koemelk allergie was Noa een kindje die veel huilde, extreem veel buikpijn had en daardoor slecht sliep en ze wilde ook niet tot maar moeizaam aankomen in gewicht daardoor. Daarnaast heeft ze ook cystes op haar eierstokken waar we in het begin veel spanning om hebben gehad. Nu weten we gelukkig dat ze kleiner worden en hoeven we nog maar om de zoveel maanden terug te komen voor controle. In het begin was er dus echt geen ritme te bekennen en was ik blij met elk slaapje die ze deed. Andere voeding, verschillende medicijnen, bezoeken aan de osteopaat en een goed ritme hebben gezorgd dat het nu eindelijk goed gaat.

Tussen 6:00 en 7:00
Noa wordt wakker, als 1 van ons zelf thuis is proberen we het altijd te rekken tot 7:00, soms begint ze al eerder wat te kletsen maar valt ze uiteindelijk toch weer in slaap zo niet halen we haar eruit. Uiterlijk om 7:15 wordt ze eruit gehaald als ze nog slaapt omdat ze anders helemaal uit haar doen is maar dit komt eigenlijk bijna nooit voor. Als we beide vroege dienst hebben of ik vroeg en mijn man nachtdienst wordt ze om 10 over 6 uit bed gehaald en breng ik haar naar mijn ouders die vlakbij wonen. Ze wordt altijd in pyjama gebracht in de warme maxi cosi met trappelzak en hetzelfde ritme als thuis volgen hun ook zodra ze daar is.

7:00 en 7:15
Opfrissen met goedemorgen washandjes en aankleden. Noa heeft een erg gevoelig huidje en gaat daarom niet elke dag in bad. Meestal 3x per week en dit wordt dan in de middag gedaan.

7:30-7:45
Noa krijgt een flesje met forlax erin, medicijnen omdat ze zonder enorm verstopt. Hierna krijgt ze een fijn haverpapje van bambix 6 scheppen gemengd met een fles van 180. Als eerst geven we de vitamine d voordat ze haar ontbijt op eet.  Hierna speelt ze nog wat in de box of op de speelkleed op de grond.

Tussen 8:00 en 8:30
Noa gaat naar bed voor haar dutje. In bed krijgt ze dan nog 1,5 ml omeprazol voor haar reflux. Meestal slaapt ze minimaal tot 10:00 maar ook vaak tot half 11.

Tussen 10:15 en 10:45
Noa krijgt haar fruithapje. Dit maken we vers zelf altijd met de babycook en vriezen we daarna een voorraadje in en momenteel eet ze 100 gram.
Hierna gaat ze wat spelen in de box of op het speelkleed maar soms is het ook een geschikt tijdstip om een boodschap of iets dergelijks te doen.

12:00
Tijd voor een boterham. Dit gaat helaas nog niet goed dus slaan we nog wel eens over als we weg moeten. Hierbij drinkt Noa meestal wat verdunde appelsap met water of wat roosvice ongeveer 30 cc en soms zelfs 60 cc. Water wil ze helaas echt niet drinken, hebben alles geprobeerd dus als iemand nog tips heeft.

12:30
Noa krijgt een flesje melk van 120 cc. Als ze haar brood uiteindelijk helemaal op eet gaan we naar 90 cc maar aangezien dit nog niet goed gaat krijgt ze nu nog even wat meer.  Eigenlijk zou Noa naar 3 grote melkvoedingen mogen op een dag maar vanwege haar reflux hebben we 1 voeding over 2 momenten verdeeld. Op die manier heeft Noa er minder last van. Hierna doen we nog even spelen met Noa of ze speelt zelf in de box.

13:00
Tijd voor een middag dutje.  Meestal slaapt ze tot 14:00 /14:30. Soms echter maar 45 minuten, dit wisselt. Als we weg gaan slaan we dit dutje vaak over en slaapt ze soms even in de auto of kinderwagen. Als ze wakker is gaat ze op de dagen dat ze in bad gaat dan in bad. Ook mijn ouders doen dit als ze oppassen, die hebben alle tijd en vinden dit erg genieten.  Daarna even lekker spelen of als ze niet in bad gaat bijvoorbeeld even wandelen ofzo.

15:30
Ze krijgt een flesje van 90 cc. Hierna nog even spelen en dan om 16:00 weer naar bed voor een dutje. Meestal slaapt ze dan tot 17:00 en soms tot half 6. Maar andere keren wil ze dan ook echt niet slapen. Ligt er ook vaak aan hoe goed ze s middags geslapen heeft en soms heeft ze dan nog last van krampen ofzo waardoor het slapen niet lukt.

Tussen 17:00 en 17:30
Noa krijgt een warme maaltijd. Gemaakt in de babycook. 185 gram eet ze momenteel waarin ze een mix krijgt van groente vlees en aardappelen en rijst en pasta zijn we inmiddels ook aan het proberen.
Hierna even spelen met Noa en heel vaak nog een wandeling maken als het weer dit toelaat. Soms doen we dan ook even boodschappen.

Avond…
We proberen altijd heel strak 19:00 aan te houden als bedtijd. Soms als ze echt heel erg moe is wordt dit wel eens 18:45 en als ze echt nog heel erg goed wakker is 19:30 Maar later nooit. Noa krijgt dan haar pyjama aan, knuffelt nog even met haar knuffel en krijgt daarna een papfles van 180cc. Omdat ze vaak tijdens de fles nog wat doet, verschonen we haar altijd pas erna. Als ze op bed ligt dan lezen we het verhaaltje “welterusten Noa” voor, krijgt ze nog een dikke kus en spelen we nog een slaapmuziekje af.  Tijdens dat liedje krijgt ze nogmaals 1,5 ml omeprazol voor de reflux en vervolgens haar tut. Hierna slaapt ze het klokje rond en sinds kort kan ze ook zelf haar tut weer in doen wat ons heel wat wandelingen naar haar kamertje scheelt in de nacht! ?

Zo dit was ons ritme ik hoop dat er mensen zijn die er wat aan hebben! Een ding wat ik heb geleerd is volg je eigen intuïtie, als moeder weet je echt wel wat goed past bij je kind.

Wat een uitgebreide blog heb je er van gemaakt, Monique. Leuk om te lezen; gezien Noa en Kyra niet zo heel veel schelen qua leeftijd.

Liefs,

Leonie

Wil jij nou ook graag het ritme van jou en je kindje delen; dat kan! Mail naar info@mamakraamt.nl voor meer informatie.

4 thoughts on “Het ritme van: Noa & Monique

  1. Hoi Monique, wat herkenbaar allemaal! Onze Jente krijgt inderdaad ook Forlax (macrogol) omdat ze zonder enorm snel verstopt en daar heel veel last van heeft. Wat fijn dat ze wel meestal het klokje rond slaapt en ze nu weer veel meer tevreden is. Als het bij Noa meer past om de voeding te verdelen is dat helemaal niet erg toch? Je doet het op je eigen manier altijd goed! Groetjes, Silke

    1. Dankjewel silke. Uiteindelijk mochten we van het consultatiebureau recent nog meer afbouwen qua melk wat super fijn is omdat ze het hierdoor veel beter doet! Hoelang gebruikt jente forlax? Fijn dat dit ook goed resultaat geeft. En iedereen doet het inderdaad op zijn eigen manier maar vond het in het begin toch wel moeilijk om het op mijn eigen manier te doen

  2. Wat super leuk om terug te lezen! Noa is trouwens pas 8 maanden ? Inmiddels is het ritme weer iets anders, zo krijgt ze geen papfles s avonds meer (alleen als ze heel slecht heeft gegeten) maar een gewone kleinere fles voortaan! En om 3 uur voortaan een tussendoortje met wat drinken en in plaats van om half 1 en om half 4 een melkfles om 2 uur een melkfles van 150 cc. Zo zie je maar hoe snel het veranderd! Dankjewel voor het publiceren Leonie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.