Je relatie na het krijgen van een kindje

Je relatie na het krijgen van een kindje

Jarenlang zijn we met z’n tweetjes geweest (en met Luna), totdat we besloten ons ‘gezinnetje’ uit te breiden! Heeft de komst van Kyra onze relatie verandert?

Aandacht voor elkaar
We brengen nog steeds Quality-time met elkaar door, dat vinden we beiden ontzettend belangrijk. We willen absoluut niet dat we ‘uit elkaar groeien’ of elkaar uit het oog verliezen. Waar we voorheen veel samen op pad gingen: uit eten, bioscoopje, stadje, borreltje – brengen we nu voornamelijk samen de tijd door rond 19:00, knus op de bank met een kaarslichtje.
Een keer naar de stad of uit eten doen we nog steeds, maar dan is dat gezellig met Kyra. En eerlijk is eerlijk: dat is echt puur genieten.
Vooral de eerste weken/maanden zijn we bijna het huis niet uit geweest. Nu zitten we wat meer in een ‘flow’ en zouden we hier eigenlijk wat meer gebruik van moeten maken. Zo’n een keer in de maand staat er wel iets op de planning voor een Date-night. Maar dit kan en mag misschien nog wel wat meer.

Geldzaken
Sinds de komst van Kyra ben ik minder gaan werken; ik heb ouderschapsverlof opgenomen. Dit maakt dat ik minder binnenbreng dan ik voorheen deed, maar dat maakt ook dat Kyra minder vaak naar de opvang hoeft. Onze uitgaven zijn wel wat verandert. Zo geven we nu minder geld uit aan uitjes o.i.d., maar weer meer aan alles omtrent Kyra.

Onze band
Waar we voorheen vriend-en vriendin waren, zijn we nu ook papa en mama. De band tussen ons is veranderd, in goede zin. Door de komst van Kyra maakt dat we echt iets van ‘ons twee’ hebben; iets waar we beiden verliefd, trots en super gek op zijn. Zo iets moois mogen delen met elkaar is echt fantastisch. Ik wist altijd al dat ik geen betere man kon wensen, maar nu dat ik ook zie hoe te gekke papa hij is, maakt dat ik alleen nog maar gekker op ‘m ben!

Minder slaap
Tja, dat is een feit en dat wisten we van te voren al – je krijgt minder slaap! Voorheen waren we echte uitslapers. We konden in het weekend met alle liefde tot 11:00 in bed blijven liggen (om 8:00 even de hond uitlaten en dan weer terug) en de hele dag lekker lui doen. Soms sliepen we het klokje rond! Dat is nu totaal niet meer voor te stellen. Kyra komt sowieso nog een keer in de nacht voor een voeding en moet dan ook echt verschoond worden. Dus dat maakt dat je sowieso een gebroken nacht hebt. Daarnaast is mevrouw meestal rond 7:30/8:00 weer wakker en ja, dan begint onze dag.
Een enorm verschil ten opzichte van ‘vroeger’. Dat minder slapen maakt soms ook dat we iets meer geprikkeld kunnen reageren naar elkaar, maar ik had niet gedacht dat ik zo makkelijk tegen minder slaap zou kunnen. Ik ben helemaal gewend aan het ritme inmiddels.

Gespreksonderwerpen
Er is een groot onderwerp aan toegevoegd: Kyra. Geen gesprek wat niet over haar gaat, haha. We praten nog steeds wel over ons werk, hobby’s, gevoelens, maar voornamelijk over ons dochtertje. Heerlijk om daar over te kunnen kletsen.

Rust, regelmaat
Nu zijn toch soms de slaapjes voor Kyra wat belangrijker dan een uitje plannen. We willen haar zoveel mogelijk rust en regelmaat geven en dat kan niet als je veel weggaat. Spontaniteit is sowieso minder geworden, want weggaan met een baby vergt een boel planning! We waren al van de structuur, maar nu toch nog ietsjes meer.

Het valt reuze mee hoeveel er verandert is! En die veranderingen zijn niet negatief te noemen. Onze relatie zat en zit nog steeds super goed. We zijn dol op elkaar en ons mini-mensje is daar een verzegeling van.

Is jouw relatie verandert sinds dat je een kindje hebt?

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Je relatie na het krijgen van een kindje

  1. Onze relatie is op sommige vlakken positief veranderd, maar op sommige ook ‘negatief’ hoewel ik het niet echt negatief wil noemen. We hebben nu gewoon meer om over te discussiëren zegmaar. 😉 Zo vind ik dat hij meer aandacht moet besteden aan Mees. Hij werkt heel veel en gaat dan in het weekend graag vissen en naar vrienden enzo. Maar buiten dat zijn we wel nog veel hechter geworden. Een echt gezin zegmaar. En ook heb ik nog meer momenten dat ik verliefd op m ben, als ik die twee samen zie spelen bijvoorbeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.