Kyra is 3 maanden oud!

3 maanden

Vandaag is het alweer zo ver! Kyra is vandaag 3 maanden oud geworden, tijd voor weer een maandelijkse update (de mamaupdate staat dan voor morgen gepland:))! Lees je mee?

Groei
Gisteren zijn we toevallig weer naar het Consultatiebureau geweest en Kyra is weer mooi gegroeid! Ze is nu 60cm lang en weegt 5300 gram. Ze is weer door de check heen gekomen en ze ligt met alles zo rond de middenlijn. Yay!

Slaap
Ik heb er natuurlijk al best wel wat over geschreven afgelopen weken. Wij zijn hard op weg om Kyra overdag in ieder geval een slaapje in haar bedje te laten doen. Tot nu toe verschilt het enorm per dag hoe dit verloopt, maar ik hoop dat dit steeds gemakkelijker zal gaan.
De nachten slaapt ze over het algemeen erg goed; na de voeding valt ze meestal redelijk snel weer in slaap. Ze komt nog steeds gemiddeld om de 3 uur voor voeding, met soms een uitschieter van 4 of zelfs 5 uur!

Overdag
Kyra is een hartstikke blije en tevreden baby waar we echt enorm van genieten. Eigenlijk is ze gedurende dag gewoon lekker in haar hum en huilt ze vrijwel nooit. Als ze huilt, is dit meestal wel verklaarbaar en is ’t ook zo weer ‘opgelost’.
Het ritme (slapen – voeden – verzorgen – spelen – slapen) houden we nog steeds zo goed mogelijk aan en dit geeft wat rust gedurende de dag. We kunnen samen heerlijk knuffelen, boekjes lezen of gewoon samen ‘chillen’ op bed. Daarnaast heeft ze afgelopen weken ook de tv en mijn mobiel ontdekt en dat vindt ze toch ook zeker wel interessant.
Ze zit regelmatig in haar wiebelstoel en ook in de box kan ze zich goed vermaken met haar muziekmobiel.
De uitjes gaan ook steeds beter; niet alleen wanneer ze slaapt, maar ook als ze wakker is.

Voeding
De borstvoeding gaat eigenlijk hartstikke goed en ik ben blij dat ik haar nu al 3 maanden zelf heb kunnen voeden. We zijn ook nog steeds elke dag aan ’t oefenen met het flesje en ook dat gaat prima. Dit geeft me toch wel een fijn gevoel, aangezien ze over een aantal dagen toch echt naar de oppas moet omdat ik weer moet werken.
Ik moet wel zeggen dat ik het hartstikke spannend vind om weer te werken nu ik nog borstvoeding geef. Hoe zal dat gaan?! Ik wil het heel graag vol blijven houden, dus ik ga dan ook zeker mijn best doen. Hoewel kolven niet mijn leukste klusje is op de dag, doe ik dat wel dagelijks om weer een voorraadje op te bouwen.

Bijzonderheden
– Lachebekkie! Dit is toch zeker wel ’t mooist om te zien en maakt echt elke onrustige of slapeloze nacht goed. De lachjes zijn nu niet alleen maar een glimlach, maar ook echt groots en met geluid. Woorden met een ei/ij erin vindt ze geweldig op de een of andere manier. Op de vraag: “heb jij weer in jouw luiertje zitten schijten?” (sorry voor het taalgebruik), moet ze echt luidkeels lachen. Te mooi om te zien.
– Grijpgrage handjes. Echt; wat een verschil ten opzichte van vorige maand. Ze pakt zo veel vast: knuffeltjes, hydrofieldoek bij het drinken, mijn haren (auw), mijn vest, haar eigen mauw bij het aankleden (heel handig), enzovoort!
– Kyra kan ontzettend wijs en aandachtig kijken. Ze volgt ook enorm goed. Als ik even weg loop, kijkt ze me na. Zo lief.
– Ze heeft inmiddels een favoriete knuffel. Die heeft ze ’t liefst de hele dag vast, sabbelt erop en slaapt er ook mee.
– Tv en mobieltjes zijn nu al ontdekt en vind het leuk om ‘mee te kijken’ (maar tot op zeker hoogte natuurlijk).
– Ze heeft haar 2e vaccinaties gehad
– Brabbels! Kyra kan soms hele verhalen vertellen! Op het aankleedkussen, tijdens het verschonen, is ’t vaak brabbeltijd. Super leuk.
– Overdag slaapjes in eigen bedje is toch ook wel iets wat hierbij hoort aangezien we afgelopen maand hier druk mee bezig zijn geweest!
– Kyra is haar handjes en voetjes een beetje aan het ontdekken. Zo kan ze echt scheel naar haar handen kijken als ze die voor haar neus houdt. Heel grappig om te zien. Ze is er ook al iets bewuster van; want ze reikt ook al naar een speeltje.

Zo, dat was ’t wel zo’n beetje! Ik heb deze 3 maanden volledig van haar kunnen genieten. Helaas moet ik vanaf volgende week weer aan de slag en zal ik haar dus niet meer 24/7 zien. Ik ben benieuwd wat ze volgende maand allemaal kan. Zo bijzonder en leuk om die ontwikkelingen te zien.

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Kyra is 3 maanden oud!

  1. Superleuk om te lezen weer. Haha heerlijk hoe ze kan lachen om je ij woorden! Ik vind dat bij Olivia ook zo leuk om te zien, ook haar aankleedkussen is haar praatstoel haha. Mooie foto van Kyra, ik vind het zo’n schatje! ☺️
    Spannend weer aan het werk volgende week, zet hem op, je kan het! Gaat Kyra naar familie of echt al de opvang?
    Kelly onlangs geplaatst…Paniek! Waarom lag ze niet in haar wiegje?My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.