Liz is 3 maanden oud!

Iets later weer dan ik had gehoopt, maar hier is ‘ie dan. De maandupdate van Liz (de feiten zijn echt tot aan 3 maanden, ondanks dat de update later online is gekomen)!

Groei
Het gaat (te) snel. Ze is al zo groot naar mijn idee. Het hele Newborn is er echt vanaf. Liz weegt nu bijna 6kg en is lekker lang, namelijk 62cm. Ze draagt dan ook voornamelijk maatje 62. Liz heeft echt een andere bouw dan Kyra; veel steviger met lekkere spekkies. Ik vind het heerlijk.

Slaap
Er is een hoop verandert sinds vorige maand! We houden nog steeds het ritme slapen – voeden – spelen – slapen aan. Soms loopt dit nog wel anders omdat ze kortere dutjes doet, maar…. die dutjes doet ze nu wél in haar eigen bed! Voorheen droeg ik haar eigenlijk continu, de hele dag. Dat was voor die eerste weken echt prima en had ook zeker niet anders willen doen. Maar toch werd het soms wat zwaar, vond ik het vervelend voor Kyra (niet zo flexibel) en is het gewoon niet altijd even makkelijk. Ik droeg haar zoveel omdat ze voorheen echt nog niet toe was om in haar eigen bed te slapen. Ze huilde enorm hard als ik haar weglegde en uiteindelijk sliep ze dan helemaal niet meer.
Rond de 11 weken heb ik het weer eens geprobeerd, maar dan in haar ledikant (en niet in de co-sleeper). Elk dutje weer opnieuw in haar bed gelegd. Hoewel ze natuurlijk wel moest wennen, wat echt wel even een aantal dutjes/dagen duurde, merkte we toch al redelijk snel kleine successen. Nu slaapt ze elk dutje in haar ledikant, behalve de avond/nacht. Dan slaapt ze nog lekker naast me in de co-sleeper.
De lengte van de dutjes verschillen enorm. Ene keer is het 30 minuten (waarom zo kort?!), het andere dutje is dan 1,5 uur. Helaas is en blijft het geen grote/goede slaper. Liz doet gewoon meerdere korte dutjes per dag: bij vermoeidheidssignalen gaat ze naar bed.
Liz gaat meestal om 19:00 naar bed en slaapt dan tot de volgende ochtend 07:00, met twee nachtvoedingen er tussen. Meestal voed ik haar rond 22:15 nog even en dan komt ze zo rond 01 en 04.. Ze drinkt dan bij me en slaapt eigenlijk meteen weer verder.

Overdag
De dag vliegt voorbij. Zoals ik hierboven al beschreef doet Liz meerdere (korte) dutjes in plaats van een paar lange. Als Liz wakker wordt krijgt ze borstvoeding en daarna gaan we ‘spelen’ dit is meestal dan op het kleed samen een boekje lezen (met Kyra) en liedjes zingen. Gekke bekken trekken, kletsen, knuffeltjes bekijken… of in de schommelstoel even ‘chillen’.
Dit alles duurt meestal maar hooguit 45 minuten, want dan vertoont Liz wel weer vermoeidheidssignalen en gaat ze naar bedje toe.
Het middagdutje rond na 15:30/16:00 lukt meestal niet in haar bed. Ze heeft dan denk ik teveel prikkels om zelf in slaap te kunnen vallen. Meestal gaan we dus in de middag op pad (in de wagen valt ze meestal nu wel weg als ze moe is) of draag ik haar in de draagdoek.
Liz lacht eigenlijk de hele dag, genieten! Ze is echt een hele vrolijke, tevreden baby ondanks die korte slaapjes.

Voeding
Liz krijgt nu al 3 maanden volledig borstvoeding en dat vinden we allebei super fijn. Het loopt ook allemaal wel als een ’tiet’, al had ik wel een productiedip toen ik enorm ziek was (buikgriep). Liz krijgt dus ook nog nachtvoedingen, maar dit vind ik niet zo’n probleem. Ik val meestal weer heel makkelijk in slaap – als zij dat ook doet;).

Bijzonderheden
– Liz heeft haar handjes goed door. Ze kan al bewust dingen vastpakken en brengt deze ook naar haar mond. Favoriet is Aquamini de Octopus; die hangt aan haar stoel + een konijnen knuffeldoek.
– Er worden al verschillende geluiden/kreten geroepen en ze probeert ook echt aandacht te trekken door bepaalde geluiden te maken.
– Liz slaapt dus in haar eigen ledikantje + valt (meestal) daar zelf in slaap!
– Het kijken naar papa en zusje is het he-le-maal. Aan tafel zit ze naast mij, maar het enig wat ze wil is naar papa kijken.
– Ze kan mega wild worden van speelgoed. Ze trappelt dan heel erg met haar beentjes + trekt zo’n bijzonder smoeltje, hihi.
– Soms lijkt het alsof ze al een beetje ‘schatert’ en lacht dan echt goed met veel geluid. Kan voor mij niet vaak genoeg dit.
– Fles? Wat is dat?! Ze weigert ‘m! Wat ik dus vreselijk vind gezien ik dus bijna moet werken.
– Liz kan enorm vaak en veel poepen… Soms wel 4 luiers per dag!
– Deze maand gaat ze dus starten bij de gastouder, want mijn verlof is bijna voorbij… HELP.

Dat was ‘m weer!

Liefs Leonie

2 thoughts on “Liz is 3 maanden oud!

  1. Leuk hè die verschillen tussen je kindjes. Hier was de eerste ook een mager meisje en heeft de tweede wat meer spekjes. De jongste draagt nu (ze wordt bijna 1) kleren die de oudste droeg toen ze 2 was 😂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.