Mamabakt: Gender Reveal Cupcakes!

Jaja, ik bedacht om weer eens een ‘Mamabakt’ artikel te schrijven. Aangezien ik 20 cupcakes heb gebakken voor mijn collega’s en cliënten, leek het me wel leuk om jullie te laten zien hoe ik dat heb gedaan. Wie weet kan je het gebruiken als je ook in verwachting bent en het leuk vind om het geslacht op deze manier aan iedereen bekend te maken.
Benieuwd hoe ik de Gender Reveal Cupcakes heb gemaakt? Lees dan verder!

Gender Reveal Cupcakes
Normaal vind ik het enorm leuk om het beslag volledig zelf te maken, maar gezien ik niet heel veel tijd had koos ik voor de makkelijke weg: cupcake mix. Deze haalde ik bij de AH en hier hoefde ik alleen eieren en wat water bij toe te voegen. Vervolgens verdeelde ik het beslag over de cupcakevormpjes en bakte ze af in de oven.

Gender Reveal Cupcakes
Ik liet de cupcakes volledig afkoelen en daarna ging ik aan de slag met de appelboor. Deze leek me wel handig om gelijke gaten in de cupcakes te maken, zodat ik hier de gekleurde vulling in kon strooien. Let wel op dat je niet te ver in de cupcake boort!

Gender Reveal Cupcakes
Ik maakte in elke cupcake zo’n gaatje, at het overbodige op (gehehe), en strooide deze vol met gekleurde muisjes. Ik koos natuurlijk voor de kleur roze, aangezien wij een dochtertje krijgen!
Je zou de cupcake ook kunnen vullen met gekleurde botercrème, gekleurde chocolaatjes, etc.

Gender Reveal Cupcakes
Vervolgens ging ik aan de slag met de botercrème. Ik vind dit, mits het op kamertemperatuur geserveerd wordt, een lekker goedje om op een cupcake te spuiten. Omdat ik de cakejes een dag van te voren maakte, koos ik voor de meest makkelijk te bewaren variant, namelijk: 50% boter, 50% poedersuiker.
Ik geloof dat ik 250 gram boter, 250 gram poedersuiker heb gebruikt voor voldoende crème.
De boter ging in de keukenmachine, ik liet er af en toe wat gezeefde poedersuiker doorheen mengen. Even proeven of het op smaak is en de botercrème is klaar om opgespoten te worden!

Ik strooide er nog wat gemengde muisjes overheen voor versiering, klaar! Natuurlijk moest ik zelf even proeven en kijken of het verrassingseffect goed te zien was bij het nemen van een hap. Zie hieronder het resultaat:

Gender Reveal Cupcakes
Ik vond ze zeer zeker geslaagd. Op het werk vond iedereen het ook erg leuk en origineel om op deze manier te weten te komen dat ik een meisje draag! Ze zijn ook allemaal op gegaan, dus ze smaakte waarschijnlijk ook goed!

Weet jij nog meer originele ideeën om het geslacht bekend te maken?

Liefs,

Leonie

4 thoughts on “Mamabakt: Gender Reveal Cupcakes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.