Mamakraamt: Schijnzwanger?! Mindf#ck!

Haha, sorry voor mijn iets wat grove titel van deze blogpost. Maar het is werkelijk waar zo! Schijnzwangerschap is volgens mij iets wat alleen bij dieren voorkomt, geloof ik. Maar dat is wel het goede woord dat mijn gevoel laatst kan samenvatten. Vandaag weer een update over mijn weg naar zwangerschap en hoe grote mindf#ck het kan zijn.

Schijnzwanger

Afgelopen keer was het ronde 3 (ik dacht eigenlijk al ronde 4, maar toch weer een meevaller), aangezien we per augustus de condooms de deur uit hebben gedaan. Ik heb geprobeerd me er niet zoveel mee bezig te houden en dat lukt aardig, totdat de periode van menstruatie aanbreekt. Dan ben ik wel elke dag, wat zeg ik, elke keer dat ik naar de wc moet, bezig met wanhopig te checken of het daar al ‘rood’ is. Bij elke keer dat het bleek dat ik nog niet ongesteld was, maakte mijn hart een sprongetje van blijdschap.
De buikpijn bleef uit, de gevoelige borsten waren er al een paar dagen, ik was al een dag of twee overtijd. Elke dag dat ik weer niet ongesteld werd, was ik weer enorm blij. Ik nam me voor om extra lang te wachten met testen, omdat ik de vorige keer toch iets te nieuwsgierig was.

4(!) dagen was ik overtijd toen ik tegen mijn vriend aangaf dat ik de volgende dag wilde testen, als menstruatie nog uitbleef. Mijn vriend gaf aan dit niet de leukste ochtend te vinden om te testen, omdat hij die ochtend vroeg moest werken en wel graag het wilde ‘vieren’. Hij bedacht zich al dat als de test positief zou uitpakken, hij het niet tof zou vinden als hij dan zou moeten zeggen: “Yay, super! Maar schat ik moet gaan”. Daarom stelde hij voor om dan nog een dag later te testen, samen, aangezien we die (vrijdag)ochtend samen vrij zouden zijn.

Met moeite toegestemd, want het is ook wel zo leuk om samen het even te vieren natuurlijk en hoe langer ik wachtte hoe duidelijker of beter het was om te testen.
Die dag vaak gedacht om stiekem toch te testen, ik wilde het zo graag weten. Maar ik heb me toch weten te bedwingen en netjes gewacht. De hele dag weer blij doordat de menstruatie uit bleef, ongelooflijk! Al bijna 5 hele dagen over tijd! Langzamerhand ging ik al bijna geloven dat ik zwanger was: ik wreef over mijn buik, bedacht al dat ik al meteen iets voor Uk wilde kopen zodra de test positief zou zijn, hoe ik het die middag meteen aan mijn vriendin kon vertellen (aangezien zij de enige is, samen met mijn moeder, die van onze babyplannen weet), enzovoort.

Eigenlijk zonder zorgen ging ik de nacht in en daar droomde ik zelfs over het zien van een positieve test en dromen zijn dan net echt he?! De volgende ochtend werd ik wakker en ik had nog geen krampje of iets (normaal is dit best wel heftig aanwezig en weet ik al voldoende). Met gezonde spanning en eigenlijk ook heel erg vrolijk ging ik naar de wc. Daar lag de test en het glaasje al klaar. Ik ging zitten en het was al duidelijk: ongesteld!
Nouja! Dag 36 van mijn cyclus! Godsamme wat was ik teleurgesteld…in mijn gedachten was ik al zwanger.

Hoe makkelijk ik me steeds weer bedenk om er niet te veel mee bezig te zijn, hoe lastiger dat wordt zodra je overtijd bent. Ik heb me er gelukkig redelijk snel overheen gezet hoor.. Eventjes een traantje gelaten, maar toen was ’t ook ok. Inmiddels weer bezig met een nieuwe poging…

Duim je voor me?

Liefs,

Leonie

13 thoughts on “Mamakraamt: Schijnzwanger?! Mindf#ck!

 1. Ik herken je verhaal wel. Helaas zitten wij in een iets andere situatie door de pcos en lopen we in het ziekenhuis maar iedere maand is er weer die onzekerheid.
  Bij mij was het vaak zo dat ik overtijd was, geen krampjes o.i.d en ik dus ging testen. De test was altijd negatief en meteen daarna werd ik ongesteld. Waarom dan nooit ongesteld vóór de test. Echt zo’n mindf*ck. Succes!

 2. Dit had ik enkele maanden geleden ook, zes dagen over tijd en net toen ik de dokter had gebeld (na 3 negatieve testen), werd ik een uur voor de afspraak ongesteld.. Stom he!

 3. Och meis.. Wat een rot verhaal.. Krijg er meteen een rot gevoel bij! Snap heel goed dat wanneer je ergens super enthousiast voor bent, het een enorme domper is als het uiteindelijk niet mag/niet zo is. Heel veel succes, ik duim voor je!

 4. Oh zo herkenbaar je verhaal!
  Ik zit nu in ronde 7 en ben nu 4 dagen overtijd, maar heb al 8(!) dagen bruinverlies. Ik word gek van deze onzekerheid, ik mag zaterdag pas testen van mezelf, want op m’n NOD was de test negatief… Grrr ik haat deze spanning, ik zie mezelf ook al zwanger, maar ben zo bang voor weer die teleurstelling!

  Goed dat je jezelf er weer zo overheen hebt gezet. Er komen nog een heleboel volgende kansen ;).

 5. Het is echt net alsof ik over mezelf zit te lezen.. Zelfs mijn moeder zei al dat een zwangerschapsstreep begon te zien op mijn buik. Helaas pindakaas niks was minder waar. Ik ben altijd tussen de 4,5 en 5 weken ongesteld, als ik over die 5 weken heen was dacht ik nou moet het wel. Mooi niet dus.. Het nadeel is idd dat je er stiekem ondertussen eigenlijk heel erg mee bezig bent ook al doe je net alsof je er niet mee bezig bent, althans dat was bij mij zo. Pas toen ik echt dacht nou nu kunnen we zo weinig seks hebben nu raak ik zeker niet zwanger, raakte ik zwanger.. Over mindf#ck gesproken 😉

 6. Ahhh shit, zo klote he dat je dan denkt dat het zo ver is en dan is het niet zo 🙁 Ik heb het al eerder gezegd maar ik zeg het gewoon nog een keer; ik gun het jullie zo! En elke keer als ik op je blog kom dan hoop ik dat ik goed nieuws lees.

 7. Ik duim zeker voor je. Wat moet dat toch een ontzettende teleurstelling voor je geweest zijn. Ik weet nog wel dat bij Senna ik ook zo teleurgesteld was maar achteraf gezien was ik alsnog heel snel zwanger. Hopelijk geldt dit voor jou ook!

 8. Wat een teleurstelling als het dan toch niet zo blijkt te zijn hè. Op naar de volgende maand! Doen jullie trouwens iets extra’s om bijvoorbeeld vruchtbare dagen te berekenen (ovulatietesten of temperaturen bijvoorbeeld)?

 9. Je hoort het super vaak dat als vrouwen er, niet verkeerd bedoeld, teveel mee bezig zijn, ze ineens overal ‘spoken’ gaan zien. Je menstruatie kan zelfs uitblijven en je kunt echt zwangerschaps symptonen krijgen.. Zo bizar eigenlijk he, dat je lichaam je zo voor de gek kan houden. Hoe dan ook, ik hoop dat het binnenkort wel écht raak is!

 10. Ik herken het wel. De eerste keer dat wij er voor gingen, die maand was ik twee weken over tijd! En dat terwijl ik een regelmatige cyclus had al twee jaar lang. Ik heb geen tips voor je helaas om er niet meer aan te denken, want ik weet hoe moeilijk dat is!

 11. Pff ik ken het gevoel maar al te goed, wij zijn sinds augustus bezig, en hoewel dat echt niet zo lang is, voelt het voor mij echt heel lang. Helaas kan ik het niet goed loslaten, de ene keer kan ik wel beter relativeren als de andere keer. En daarbij lijkt het in m’n omgeving ook zo, dat “iedereen” wel zwanger is. Haha frustraties!

  Goodluck!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.