Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 21

Week 21

Daar zijn we weer; inmiddels ben ik vandaag 22 weken zwanger! In dit artikel klets ik jullie bij over mijn afgelopen zwangerschapsweek, week 21! Ik schrijf iets over de afspraak bij de verloskundige en wat we verder deze week allemaal hebben meegemaakt!

Afspraak bij de verloskundige
Donderdag mochten we weer langs komen (vanaf nu elke 4 weken) en kletsten we over hoe het ging en nog over mijn 20 weken echo. Ze vertelde ons dat ze het een ontzettend mooie uitslag was en dat ze er blij van wordt, nou, wij ook!
Ik sprak nog uit dat ik me toch bezig hield met het feit dat er was uitgesproken dat ze ‘kleiner dan gemiddeld’ is. De verloskundige gaf aan dat dit volkomen logisch is, aangezien haar papa en mama ook niet heel groot zijn.
Daarna mocht ik op de bank liggen en ging ze mijn buik voelen. Ze gaf aan dat ik een groeispurt had gemaakt (vandaar die krampen vorige week), mijn baarmoederrand komt al boven mijn navel! Ukkie lag goed en het hartstlagje was ook mooi en duidelijk.
Blij en verliefd liepen we de deur weer uit.

Erkenning
We hebben deze week alvast de erkenning geregeld. Aangezien mijn vriend en ik (nog) niet getrouwd zijn, moeten er een aantal dingen geregeld worden.
Trots als een pauw zette mijn vriend zijn handtekening, onze meid mag zijn achternaam hebben.
Erkenning geregeld, check!

Uitzet
Wij gaan hard! Eigenlijk de belangrijkste spullen zijn al in huis. Laatst bij de Mama Mazzel Dagen bij de Prenatal kochten wij een aantal praktische spullen, maar kregen wij ook nog eens een Maxi-Cosi (en een 2Way Fix Base) cadeau van mijn vader en zo’n toffe Stokke Steps stoel kregen we cadeau van mijn schoonouders. Wow, wat een verwennerij!
Echt super fijn dat we eigenlijk alles nu hebben wat we qua grote uitgaven wilde aanschaffen. Nu kunnen we langzaamaan ons gaan richten op de overige benodigdheden (denk aan dekentjes, lakentjes, hoezen, doeken, etc) en de accessoires op de babykamer!
Leuk!

Plop!
Uk groeit goed en dus ook mijn buik. Dit is ook wel te merken aan mijn navel. Langzaamaan komt deze steeds meer naar voren… Ik heb altijd al een diepliggende navel gehad, maar nu valt ‘ie wel goed op! Das ff wennen hoor.

Babykamer
Had ik al gemeld dat alle meubeltjes inmiddels in elkaar staan? Ik ben er zo ontzettend blij mee. Alles heeft nu een mooi plekje gekregen en het verder aankleden van het kamertje is begonnen. Volop genieten:) Binnenkort een artikel met de update over de babykamer!

Liefs,

Leonie

 

 

 

7 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 21

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.