Mamavoorspelt: Wat mij leuk lijkt aan een zwangerschap

Mijn eierstokken rammelen als een idioot en het wordt met de maand erger. Elke maand rond de periode dat ‘het zo kan zijn’ is het altijd even spannend en ben ik al een beetje aan het dromen over het feit dat het misschien ook zo is. Vage zin, maar ik denk dat jullie me wel begrijpen.

Hoewel ik er echt wel van bewust ben dat zwangerschap niet alleen maar leuk en mooi is, zijn er wel een aantal dingen die mij zo leuk lijken:

Zwangerschap

 • De reactie van mijn vriend zodra ik een positieve test in mijn handen zie;
 • Het feit dat het nog een tijdje “ons geheimpje” blijft;
 • De reactie van mijn (schoon)ouders en vriendinnen;
 • Het eerste baby gerelateerde item kopen;
 • Het idee dat er een mensje in mij groeit, dat lijkt me zo bijzonder;
 • Alle echo’s;
 • Het horen van het hartje;
 • Kunnen pronken met mijn buik in plaats van het verbergen;
 • Zwangerschapskleding kopen;
 • De eerste plopjes/beweginkjes/trapjes voelen;
 • Mijn vriend die de beweginkjes en trapjes kan voelen;
 • De ‘aandacht’ die mijn vriend aan mijn buik/Uk zal geven;
 • Samen een naam verzinnen;
 • Fantaseren over hoe hij/zij eruit zal zien;
 • Babyuitzet aanschaffen;
 • Babykamertje inrichten;


Wat vond jij leuk aan jouw zwangerschap?

 

Liefs,

Leonie

11 thoughts on “Mamavoorspelt: Wat mij leuk lijkt aan een zwangerschap

 1. Ik vond het fijn als ze schopte of een elleboogje gaf. Dat voelde zo fijn (Oke niet altijd, eentje in je ribben is niet zo lekker haha) Ze was ook altijd heel druk, omdat ik een miskraam heb gehad was ik in het begin bang dat het los zou laten. Maar als je haar elke dag voelt wist ik altijd dat ze nog bij me was. Ik heb dat wel gemist toen ze eenmaal geboren was. En het shoppen natuurlijk, keertjes, prulletjes, kamertje, heerlijk!

 2. Aaah hier kijk ik ook zo naar uit! Ik heb eergisteren gedroomd dat ik een drieling had gekregen en ik was er nog kalm onder ook. Volgende week is het weer mijn spannende tijd, dit is de 7e ronde. Hoop zo dat het raak is!

 3. Wat een leuk artikel! Echo’s, her vertellen, het geslacht geheim houden en alle speculaties, voor de eerste keer het kindje voelen … het is allemaal gewoon héél bijzonder 🙂 Hoop voor je dat je snel een positieve test in handen hebt.

 4. Mooi lijstje! Tot nu toe vind ik alles leuk aan mijn zwangerschap, ik heb nog niets vervelends meegemaakt en heb mij altijd super gevoeld. Wel vond ik de eerste weken heel erg spannend en was ik een beetje onzeker (zou het wel goed gaan daarbinnen, was iets dat ik mij vaak afvroeg).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.