Met je dreumes op pad – Uitjes die ik graag onderneem met Kyra

Als ik een dag vrij heb, vind ik niets leukers dan met Kyra op pad te gaan. Vandaag deel ik onze ‘uitjes’ die wij graag ondernemen samen.

Fietsen
Niets is zo simpel, maar toch zo leuk om te doen dan fietsen! Als het even mooi weer is dan vind ik het heerlijk om met Kyra een stuk te fietsen. Langs de paardjes, schaapjes, etc. Af en toe stop ik dan onderweg ergens om samen wat te drinken op een terrasje, om vervolgens weer naar huis te gaan.

De Landerij
Hier in de buurt zit een ‘Landerij’; voor ons zo’n 20 minuutjes fietsen. Het bestaat nog niet zo lang en er wordt nog steeds gebouwd, maar wat is ’t leuk! Het meeste personeel heeft een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt en wordt hier begeleid voor dagbesteding. Kyra en ik komen er graag om alle beestjes te aaien en te bewonderen: varkentjes, konijnen, kippen, ezeltjes en geiten. Maar er zit ook een stro-gedeelte waar je kan ‘rollebollen’ (zie foto) en een grote zandbak bij en dat vind Kyra ook erg interessant om in te spelen. We gaan dan samen een hapje eten of drinken het leuke terras wat er ook te vinden is en zo zijn we eigenlijk de hele middag of ochtend wel op pad. De combinatie tussen het samen fietsen, beestjes aaien en spelen in het zand vind ik echt top.

Kinderboerderij
Lijkt een beetje op bovenstaand, maar in de stad (20 minuutjes met de auto), zit een enorm leuke kinderboerderij. Kyra kijkt hier altijd haar ogen uit naar alle beestjes die ze hebben. Er zit ook een grote speeltuin bij, maar daar is ze nu nog wat te jong voor. Over een tijdje is dit zeker een echte go-to plek voor ons!

De stad of winkelcentrum
Ik ben gek op shoppen.. niet meer zozeer voor mezelf, maar voor Kyra. Als het redelijk mooi weer is en ik weet niets anders om te gaan doen, gaan we lekker de stad of het winkelcentrum in. Even wat winkeltjes bekijken, ergens een hapje fruit, broodje of drankje doen en weer naar huis. Pure qualitytime samen.

Wandelen
Ook ga ik graag naar het bos of park, hond mee en wandelen maar! In het bos draag ik Kyra dan graag in de draagzak, want met een kinderwagen daar lopen is alles behalve handig. We halen een frisse neus, hebben weer wat extra beweging gehad en de hond is blij. Wat wil je nog meer?

Ballorig
Als ’t nou echt heel vies weer is en ik al het bovenstaande niet kan doen, dan wil ik nog wel eens naar het Krijspaleis rijden. Kyra is eigenlijk nog wat jong, maar vindt het prachtig om daar over die matten te kruipen, achter plastic ballen aan te racen of op zachte blokken te klimmen. Na ongeveer een uurtje heb ik het dan ook wel weer gezien, hoor. Voorheen kon ze er ‘gratis’ in; nu moeten we eigenlijk entree gaan betalen.

Heb jij nog tips om met een dreumes naar toe te gaan?

Liefs,

Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.