Onze vakantie…

…Was fantastisch! We hebben echt continu genoten. Vandaag in plaats van een mamaupdate een verslagje van onze dagen op Kreta inclusief een aantal foto’s!

Accomodatie
Velen van jullie keken dagelijks gezellig mee op InstagramStories waar ik vaak wat kiekjes heb getoond. Maar voor degene die dat niet hebben gezien; wij zaten op een fantastische plek!
Het dorpje zelf stelde niet zo heel veel voor, maar ons huis was mooi! We zaten tussen de bergen in een modern huis met een eigen zwembad.
Dit was werkelijk ideaal; want als Kyra haar dagelijkse dutjes deed, konden wij lekker chillen bij het zwembad (met de babyfoon bij de hand). Zo hebben we behoorlijk nog wat uurtjes in de zon kunnen liggen en samen wat qualitytime kunnen doorbrengen.
Verder konden we natuurijk altijd gebruik maken van het zwembad; al vroeg in de ochtend of zelfs in de nacht. Beiden hebben we gedaan, heerlijk.

Het was wel even wennen, want Kyra sliep weer op onze kamer, hierdoor moesten we een stuk stiller zijn dan anders, maar ik vond het ook wel weer iets gezelligs hebben.

Uitjes
Dagelijks hebben we wel iets gedaan; even ons huis uit. Zo bezochten we verschillende stadjes/dorpjes om lekker rond te wandelen, maar ook om een hapje te eten. Afhankelijk van Kyra haar slaapje gingen we voor de lunch of in de namiddag. Zo gingen we of ‘uit lunchen’ of uit dineren.
Kyra vond de Griekse autostoel niet zo fijn, dus de autoritten waren niet echt top. Ik heb dus voornamelijk achterin gezeten om samen liedjes te zingen, op Sofie de Giraf te kauwen en om gekke bekken te trekken. Zo hield Kyra het vol en kon ze de autorit zonder al te veel tranen doorbrengen.
Tevens zijn we een keer naar de zee gereden, wat Kyra machtig mooi vond. Een en al schik had ze, toen ze de golfjes zag.

De Griekse keuken
Dagelijks hebben we dus van de overheerlijke Griekse keuken genoten. Gyros, Tzatziki, Griekse Salade, etc. Kyra heeft gewoon haar eigen gemaakte groentehapjes gekregen (we hadden de staafmixer mee) en at met de lunch gewoon wat kaal brood mee.
Afhankelijk van het restaurant hadden ze een goede kinderstoel, waar ze ook stevig in kon zitten. Maar soms ook zo’n oude houten stoel waar ze zo uit kon vallen. Dan bleef ze gewoon zitten in de buggy.

Vervoer
We hadden dus een auto gehuurd waar we elke dag gebruik van hebben gemaakt, gezien de bewoonde wereld toch zeker 20 a 30 minuten van onze accommodatie lag.
Voor Kyra hadden we de Tula mee, maar eigenlijk hebben we deze alleen op het vliegveld gebruikt, omdat het daar veel te warm voor was. Kyra heeft heerlijk gezeten in haar nieuwe Koelstra buggy die ons erg goed is bevallen.

Het weer
We hebben zo’ geluk gehad met het weer! Continu rond de 25 a 30 graden. Alleen een dag was het de gehele dag bewolkt, maar dat was niet eens zo heel erg. We konden natuurlijk lekker afkoelen bij ons zwembad; genieten!

Zwembad
Voor Kyra hadden we een ‘baby float’ meegenomen, zodat ze lekker kon dobberen op het water. Ze was behoorlijk onder de indruk van alles. Omdat het vrijwel continu zonnig is geweest, droeg ze in het zwembad een UVpakje, om haar nog beter te beschermen tegen de zon. Verder hebben we haar zoveel mogelijk uit de zon gehouden en heel vaak ingesmeerd!
Het zwembad was de eerste dagen wat koud nog, vooral voor Kyra. Maar aan het eind van de week was ‘ie al een stuk beter op temperatuur en kon Kyra nog wat langer in het zwembad doorbrengen.


Klauteraapie

Kyra heeft in het vakantiehuis behoorlijk wat meters gemaakt. Ze heeft veel gekropen (dat doet ze nu steeds vaker i.p.v. tijgeren), maar vooral de opstapjes/trapjes vond ze interessant in het huis. Voor we het wisten had ze het onder de knie en kon mevrouw zo het opstapje omhoog kruipen. En mooi dat ze dat vond!
Naast het klauteren, kletst ze nu ook de oren van onze kop af. Ze zegt nu papapa, mamama, bah (niet dat ze weet wat ze precies zegt), maar heeft ook zo haar eigen ’taaltje’.

Nou, dit was wel een beetje onze vakantie in een notendop met wat enkele foto’s. Bah, het is al weer voorbij! Maar we hebben mega mooie herinneringen gemaakt. Ik zal binnenkort een verslagje nog schrijven over onze (vlieg)reis!

Liefs,

Leonie

One thought on “Onze vakantie…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.