Rammelende eierstokken

Ik schreef dit eind zomer 2018… Vandaag plaats ik mijn gedachten van toen online!

Ik heb rammelende eierstokken, there, I said it! En hoewel dit blogje waarschijnlijk toch pas online komt als het mij gegund is om een tweede kindje te mogen dragen, wil ik het nu toch alvast kwijt (september 2018).

Wanneer ben je er klaar voor?
Toen Kyra al even in ons gezin was, ontstond de vraag bij mij; ‘wanneer is het juiste moment voor een tweede kindje, wanneer ben je er klaar voor?’ En werd de vraag ook al door anderen gesteld: “en, wanneer komt de tweede?”.
Ik was er eigenlijk helemaal niet zoveel mee bezig en ik wilde de keuze voor een tweede kindje niet van ‘een leeftijdsverschil’ af laten hangen. De een zegt dat een jaar leeftijdsverschil fantastisch is, de ander twee jaar en zo heeft iedereen zijn/haar eigen keuze daarin (los van het feit dat je het eigenlijk niet kan plannen).
Ik was nog helemaal niet klaar voor een tweede kindje, de wens was er wel, maar die lag wat verder in de toekomst…
Maar hoe weet je nou wanneer je er klaar voor bent?

Rammelende eierstokken
Bij mij werd dat toch wel duidelijk naarmate de tijd vorderde. Kyra is nu twee jaar geweest en er begint weer wat te ‘kriebelen’. Ik kijk graag naar andere zwangere buiken, babykleding en raak mega-emotioneel als ik Kyra met haar pop zie spelen (die ze overigens echt super goed verzorgt).
Ik ben er ineens meer mee bezig dan voorheen. Ja. De wens is er op dit moment echt!

Kyra
Natuurlijk ben ik veel bezig met wat Kyra ervan gaat vinden. De aandacht gaat (zeker in beginperiode) natuurlijk veel naar de baby, waardoor zij echt wel een stuk zou moeten inleveren. Ook het ritme, de nachten en alles wat er weer bij komt kijken – dat is een mega verandering. Niet alleen voor Kyra, maar ook voor ons als ouders en als gezin.
De vraag: of of ik Ć¼berhaupt zoveel liefde aan een tweede kindje kan geven/voelen dan voor Kyra, speelt ook wel in mijn hoofd. Hoe dan?!
Maar ik kan ook al heerlijk fantaseren over hoe zij een mega lieve grote zus zal zijn en hoe leuk ze het gaat vinden om te mogen helpen, etc.

Weg met anticonceptie!
Yes, we hebben besloten de anticonceptie in het nachtkastje te laten liggen en weer deze onzekere maar bijzondere periode in te gaan. Het was/is weer spannend en ook weer heel bijzonder. Ik hoop zo dat het ons gegund is…

Had jij ook echt rammelende eierstokken?

Liefs,

Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.