Het ritme van: Vic & Geertje

Een nieuwe rubriek op Mamakraamt! Ik deed laatst een oproepje via Instagram en hier op Mamakraamt om ritmes/voedingsschema’s te kunnen delen met elkaar. Vandaag starten we met het ritme van Geertje en haar zoontje Vic van 4 maanden oud.
Geertje heeft de eerste twee weken borstvoeding kunnen geven, maar vanwege te weinig melkproductie kon zij hierdoor niet langer doorgaan. Zij moest overstappen naar flesvoeding en dit is het ritme wat ze nu aanhouden:

07:00/08:00 – Wakker!
In de ochtend wordt Vic meestal tussen 7 en 8 wakker. Als hij om 8 uur nog niet wakker is maken we hem wakker, anders wordt het hele dagritme een beetje verstoord.
‘s Ochtends krijgt Vic meteen de fles. Daarna gaan we nog eventjes samen spelen op bed of speelt Vic even in de box als ik of mijn vriend zelf ontbijt.

09:00/09:30 – Ochtenddutje
Vic gaat weer naar bed! Meestal slaapt hij dan anderhalf uur. We laten hem dan niet langer dan 2 uur slapen. Vaak gaat hij dan voor de fles rond 11uur lekker in bad of in de tummy tub

11:00 – Baddertijd & Flesje
Voordat Vic de fles krijgt, gaat hij lekker in bad of in de tommy tub. Daar geniet hij echt van.
Na het badderen heeft hij altijd flinke honger

Tussen 12:00 – 15:00
Zodra Vic in zijn oogjes begint te wrijven of gaat gapen, breng ik Vic naar bed. Meestal slaapt hij dan een uurtje. In de tijd dat hij wakker is spelen we samen of gaan we wandelen.

15:00 Flesje & wandelen
Rond de klok van 15u is het weer tijd voor een fles. Daarna gaan we vaak nog even op pad. Vaak slaapt Vic dan even in de wandelwagen. Wanneer hij weer signalen geeft gaat hij nog even naar bed als we thuis zijn.

Avondeten
Vic zit meestal bij ons aan tafel als wij dineren. Hij wordt dan al wel wat onrustig, omdat hij honger krijgt.

19:00 Flesje & Bedtijd
Na de fles gaat Vic naar bed. Dan slaapt hij eigenlijk altijd totdat we hem rond 22:30 wakker maken voor zijn laatste fles.

22:30 Laatste fles
We maken Vic wakker voor zijn laatste flesje. Deze drinkt hij nog altijd helemaal leeg, dus daarom krijgt hij nog steeds deze voeding.
Na het flesje krijgt hij een schone luier en dan gaat hij meteen terug naar bed. Dan slaapt hij altijd meteen weer verder, heerlijk!

Vanaf week 2 slaapt hij overdag op zijn eigen kamer en sinds week 9 ook in de nacht. Dit omdat ik ieder geluidje van Vic hoorde waardoor ik zelf heel slecht sliep! Vic slaapt vanaf ongeveer 13/14 weken de nacht door. Heel af en toe wordt hij even wakker, vaak tijdens een sprongetje.
Vanaf Vic zijn geboorte slaapt hij al erg goed. We hebben hem vanaf dag 2 ingebakerd omdat Vic erg onrustig was. Toen Vic ongeveer 14 weken oud was hebben we het inbakeren afgebouwd. Eerst overdag niet meer en later de nacht niet meer. Fijn dat dat niet meer hoeft voordat hij om kan rollen!

Wat leuk om te lezen hoe jullie samen de dag doorbrengen. Bedankt voor het delen, Geertje!

Mocht jij nou ook graag het ritme van jou en je kindje willen delen; dat kan! Mail naar info@mamakraamt.nl voor meer informatie.

Liefs,

Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.