Zwangerschapsupdate 2.1; Week 9 t/m 12


Bij de vorige update besloot ik ‘m af te ronden, omdat ‘ie anders wel erg lang zou worden. Vandaag ga ik jullie verder vertellen over de weken erna tot en met week 12!


Hoe voel(de) ik me?
Naast ontzettende blijdschap, geluk en onzekerheid had/heb ik ook wat lichamelijke klachten. Namelijk vermoeidheid, obstipatie en misselijkheid.
Die vermoeidheid was vooral in de eerste weken echt heftig; ik wilde graag elke dag een dutje doen als Kyra sliep en dan nog viel ik om 21:00 op de bank in slaap. Zo moe was ik.
Ook was en ben ik met vlagen misselijk (dit had ik ook bij Kyra). Ik heb nog niet hoeven overgeven, maar ik voel(de) me regelmatig ‘blegh’, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik ben daarom in het begin ook wat afgevallen, omdat ik gewoon minder kon eten..
Nu gaat het met die vermoeidheid weer iets beter, ik kan gewoon tot ongeveer 22:30 mijn ogen open houden;).
10 weken
Bij ongeveer 10 weken zwangerschap mocht ik mijn termijnecho laten maken. In plaats van een rijstkorreltje, zagen we nu al een echt kindje met alles erop en eraan. Hij/zij was flink actief en stuiterde in mijn buik rond. Tranen over mijn wangen van opluchting en geluk…!
Bij de berekening bleek ik toch al 11 weken zwanger te zijn, yes, een paar dagen vooruit gezet! De definitieve datum is nu 12 november 2019.. Zo bijzonder..
11 weken
Mijn ‘wisseldag’ is nu op dinsdag en precies op de dag van de echo was ik dus 11 weken zwanger. Dolgelukkig liepen we de praktijk weer uit, stelde ik de mensen op de hoogte die me dierbaar zijn en kon eigenlijk mijn week niet meer stuk.
Toch blijft die onzekerheid wel echt opspelen steeds, ik weet niet wat het is deze zwangerschap, maar het lijkt echt erger te zijn dan toen bij Kyra; toen was ik gewoon naïef of zo? Nu weet ik wat ik kan verliezen.. en ik moet er niet aan denken.
We besloten, na lang wikken en wegen toch te gaan voor de NIPT-test; want om het niet te doen voelde niet helemaal oké, want wat als..? Maar toch ook weer de angst en onzekerheid van; wat als er dus wel wat uitkomt – wat doen we dan?
Ik wist gewoon niet wat ik moest doen. Maar heb toch de keuze op ‘wel testen’ gemaakt.
Met 11+6 ben ik bloed gaan geven voor deze test en de uitslag zal een tijd op zich laten wachten.
12 weken
Nou, die uitslag liet dus niet lang op zich wachten, want al die week erop kreeg ik een mail van mijn verloskundige dat er geen bijzonderheden uit de test gevonden zijn. Yes; wat een fijne uitslag!
Verder begin ik wat last te krijgen van mijn onderrug, na een lange dag wandelen, of het tillen. Dat vind ik wel erg jammer, want bij Kyra had ik eigenlijk nergens last van.
Woohoo die 12 onzekere weken zijn in ieder geval voorbij, dat is fijn. Toch blijf ik wel wat onzeker, maar toch is het fijn dat ’t eerste trimester is afgelopen.
Wat wel grappig is nog om te vertellen, is dat het ik het idee heb dat ik de baby al voel. Heel af en toe van die kleine plopjes. Of zouden het m’n darmen zijn?

Zo, tot de volgende update!

Liefs,

Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.