Back in shape #2 – Weight Watchers

Weight Watchers
Jeetje, het is al weer erg lang geleden dat ik hier voor het eerst over schreef. Vandaag klets ik je bij over hoe het me afgaat om tevreden te zijn met mijn lichaam! Lees je mee?

Ik mis mijn zwangere buik!
Ja, het is echt zo. Wat vond ik mezelf prachtig met die bolle buik. Ik trok met alle liefde mijn strakke shirtjes en topjes uit de kast om die buik maar te laten opvallen. Ik voelde me op en top vrouwelijk en ik zat ook enorm goed in mijn vel. Ik was enorm blij dat ik eindelijk mocht bevallen en Kyra mocht ontmoeten, maar die bolle buik die had ik best nog wel willen hebben hoor. Het idee dat ik haar ook 24/7 bij me had, vond ik daarnaast ook erg prettig.

In shape raken
Ik vertelde in deel 1 al over mijn gewicht na mijn bevalling. Er zat nog ‘maar’ 0,3kg aan. Ik was daar enorm blij mee, scheelde weer een hoop! Ik schreef in de vorige update al dat ik die 0,3 kg en nog wat extra kilootjes wel kwijt wilde en besloot weer te gaan sporten en maar te zien hoe het zou gaan. Nou, dit verliep niet zo gemakkelijk als ik dacht. Met het sporten begon ik heel enthousiast; zo’n 2x in de week. Hoewel ik het mega lastig vond om haar achter te laten, voelde het ook fijn om weer actief te zijn.
Maar toen was mijn verlof voorbij en moest ik weer aan ’t werk. Ik was vaker van huis en om dan ook nog te gaan sporten voelde niet oke. Ik wilde gewoon bij haar en bij mijn gezinnetje zijn.
Het sporten ging van 2x in de week, naar misschien 1x in de 2 weken… Nou, daar raak je ook niet echt in shape van;).

Sinterklaas
Het ging mis toen al het snoepgoed in de winkels kwam, omdat het Sinterklaas-tijd was. Geef mij een zak chocoladepepernoten en ik eet ‘m helemaal leeg. Chocoladeletters, taaitaai, chocolademelk, chocoladepoppen, noem maar op. Alles gaat er met gemak in. Voor Sinterklaas kon ik er trouwens ook wat van hoor, geen dag zonder chocolade. Het is ook gewoon zo mega lekker!

Oops
Ik besloot weer eens op de weegschaal te gaan staan en tot mijn schrik stond er ineens weer 3kg bij. 3 kilo! Daar moest wat aan gebeuren. Dat ik het niet in mijn eentje kon, werd me langzaam wel duidelijk. Ik heb dus echt een houvast nodig. Je mag niet drastisch afvallen als je borstvoeding geeft, want alle voedingsstoffen heeft je baby’tje nodig. Drastisch afvallen hoef ik ook niet, want ik wil zo’n 5 kg kwijt. Ik besloot op onderzoek uit te gaan en me uiteindelijk in te schrijven bij Weight Watchers.

Weight Watchers
Wat erg prettig is bij het Weight Watchers programma, is dat je kan aangeven dat je borstvoeding geeft. Zo word daar rekening mee gehouden en heeft het geen invloed op je melkfabriek;).
Ik heb me aangemeld voor het online programma wat werkt met een app. Deze app heeft n.a.v. een vragenlijst mij ‘dagpunten’ gegeven. Deze punten staan voor voedingsmiddelen. Zo is een boterham bijvoorbeeld 4 punten en een rijstwafel 1. Ik vul dagelijks mijn eet-dagboek in de app in en aan de hand daarvan berekent de deze hoeveel punten ik nog over heb en dus hoeveel ik nog mag eten. Doordat ik borstvoeding geef mag ik een stuk meer punten per dag op maken dan iemand die niet voedt. Dit maakt dus dat ’t prima te combineren is met het geven van borstvoeding.

Werkt het?
Ja! Het is misschien gek, maar ik ben begin december begonnen met het programma. Ik heb bewust niet gewacht totdat de kerstdagen voorbij waren of dat het jaar om was. Ik was op dat moment super gemotiveerd en dan kan je maar gewoon beter beginnen. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan, want het werkt. Het voelt niet als een dieet, want ik mag en kan gewoon nog steeds alles eten. Het is gewoon een stuk bewustwording – dat snoepen was echt killing voor mij! De hoeveelheid punten wat in chocolade zit heeft me echt laten schrikken. Ik eet nu af en toe nog wel wat chocolade, maar zo’n halve reep in 1x dat gebeurd niet meer. Het invullen van het dagboek werkt voor mij gewoon heel prettig en is een houvast.
Het resultaat is inmiddels -3,2 (zondag is mijn weekdag), ondanks kerst en oud en nieuw. De feestdagen heb ik me niet totaal laten gaan, maar ik heb me ook niet echt veel bezig gehouden met mijn eet-dagboek. Dit maakte dat ik niet afgevallen, maar ook niet was aangekomen. Helemaal prima.
Ik heb een half-jaar abonnement afgesloten, wat mij voldoende tijd lijkt om mijn streefgewicht te behalen (ik ben al over de helft;)). Wie weet ga ik nog iets langer door dan mijn eerste doel, maar dat is even afhankelijk van hoe ik me dan voel.

Ik houd jullie op de hoogte!

Ben jij bekend met Weight Watchers?

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Back in shape #2 – Weight Watchers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.