Help, mijn baby weigert de fles!

Baby weigert de fles
(bron foto)

Ondanks dat we vanaf dat zes weken al aan ’t oefenen zijn, is het nu ineens drama. Kyra weigert de fles!

Oefenen
Kyra krijgt borstvoeding en blijkbaar is dat een totaal andere techniek dan drinken uit de fles. Omdat ze die techniek moet aanleren, word het aangeraden om vanaf 6 weken te gaan oefenen met uit het flesje te drinken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kolfde wat verse moedermelk af en mijn vriend gaf deze met de fles. Hoewel de eerste paar  keer echt niet goed gingen, kreeg ze de techniek toch onder de knie! Ik kon met en gerust hart aan het werk, want die melk kon ze ook wel met de fles binnen krijgen.

Maar dat mot ik niet!
De laatste tijd gaat het geven van de fles helemaal niet goed. Het was zelfs zo erg dat ze al begon te huilen zodra ze die fles al zag. We hebben van alles geprobeerd: wisselen van soort fles, van houding, van persoon, etc. Maar ze wilde ‘m gewoon niet pakken.
Er kwam hooguit wat voeding binnen doordat er wat uit ’t gaatje liep, maar meer was ’t niet.
Het schijnt heel vaak voor te komen rond deze leeftijd. Baby’s rond de 3/4 maanden verliezen hun automatische zuigkracht, waardoor het drinken uit de fles ineens niet meer lukt.

Overlevingsstand
Flink balen, want ik moest gewoon werken en als ze niet bij de gastouder is, dan krijgt ze melk uit de fles!
Kyra gaat op de overlevingsstand als ze bij m’n moeder/vriend is. Ze kan het enorm lang uithouden zonder voeding en trekt mij dan, zodra ik thuis kom van het werk, volledig leeg.
Wat dat betreft ben ik nog blij dat ik nachtvoedingen geef, want dan krijgt ze in ieder geval nog melk binnen waar ze dan even op kan teren.
Het consultatiebureau zegt dat ’t niet zo erg is als ze overdag niet veel drinkt, dat ze het dan wel weer inhaalt zodra ik thuis ben. Nou, dat doet ze ook. Maar leuk is anders: want als mevrouw geen gevuld buikje heeft, gaat ze ook niet zo lekker slapen en word ze op den duur hangerig en huilerig.
Zo heeft mijn vriend een vreselijke middag gehad, aangezien ik op het werk was en Kyra hongerig was en die fles echt niet wilde pakken. Ik kreeg op mijn werk wat appjes waarin de stress er vanaf te lezen was. Arme papa.

Opnieuw
Nu zijn we dus weer alles uit de kast aan het halen om Kyra uit de fles te laten drinken. Omdat verse melk toch lekkerder is, oefenen we nu daarmee, puur om het weer ‘leuk’ te maken. We vullen het flesje ongeveer met 40cc en dan kan het oefenen beginnen.
Mijn vriend neemt de tijd en kan zo een half uur tot drie kwartier bezig zijn om Kyra de fles te geven. Maar: ze drinkt wel weer! Het is lang niet zo effectief als dat ze altijd heeft gedaan, maar er komt gelukkig wel weer wat voeding binnen.

Ik vind het zo jammer dat we hier nu mee aan ’t klungelen zijn. Ik ga nu dus ook minder fijn naar mijn werk als Kyra bij mijn moeder is, puur omdat ik weet dat het voeden gewoon een issue is geworden. Nu maar hopen dat mevrouw die volledige techniek nog onder de knie gaat krijgen. Want 30 minuten voor 40 cc duurt wel errug lang.

Weigerde jouw kindje ook de fles? En hoe heb jij ’t toen opgelost?

Liefs,

Leonie

8 thoughts on “Help, mijn baby weigert de fles!

  1. Wij hebben hetzelfde probleem gehad in die periode. Bij ons is een prelogopedist mee komen kijken naar de drinktechniek en zij adviseerde uiteindelijk om een andere vorm speen te gebruiken. In plaats van de normale speen gebruiken wij nu dus een dentalspeen en dit gaat alweer 6 maanden erg goed. Ze snapte toen ze een maand of 3 was gewoon niet meer hoe ze melk uit die andere speen kon krijgen en met de dentalspeen ging dit een stuk gemakkelijker. Wellicht een optie om te proberen. Succes!

  2. Oh nee wat vervelend dat jullie hiermee lopen te knoeien, ik kan me voorstellen dat het niet leuk is voor je vriend maar ook niet voor jou wat jij zit op je werk en kan ook niet zomaar naar huis. Helaas heb ik geen tips voor je maar ik hoop dat iemand anders die wel voor je heeft en dat ze gauw weer goed kan drinken uit de fles!
    Kelly onlangs geplaatst…Gênante ongemakken na de bevallingMy Profile

  3. Heel vervelend. Onze tweede heeft vanaf het begin stug elke fles geweigerd. Verse melk of kunstvoeding, het maakte geen bal uit. De prelogopedist kon niks afwijkends ontdekken, de kinderarts (waar we liepen ivm reflux) was onder de indruk van haar standvastigheid en op het CB en het kdv hadden ze zelden zo’n extreem exemplaar meegemaakt. Na heel veel oefenen zonder succes ben ik gewoon gaan werken en al die tijd hield ze het vol zonder een druppel melk (eerst van 7 tot 15u, daarna rekte ik naar 16u). Ik vond het heel vervelend ,vooral toen haar groei stagneerde, maar was het ook wel zat om 24/7 de enige voedingsbron te zijn. Afgelopen vrijdag is mevrouw na 6,5 maand eindelijk overstag gegaan. Ze slaapt ineens weer door (ipv 3x per nacht inhalen) en eet en drinkt alles op wat ze aanbieden op het kdv. Moraal van het verhaal? Het is NIET leuk ,maar ook hierbij geldt ‘het is een faaaaase’….
    Succes, ik duim dat jouw meisje snel weer lekker uit haar fles drinkt
    Ps. Wij mochten niet zomaar van fles wisselen. Het was volgens de prelogopedist belangrijk om een fles te kiezen en daarbij te blijven om verwarring te voorkomen

  4. Ja heb het ook gehad! Na dagenlang tevergeefs met verschillende flessen ed oefenen, lukte het uiteindelijk door haar te finger-feeden (met je pink en een spuitje met melk). Zo kreeg ze opeens wel melk binnen, en na een dag dronk ze toen ook uit de fles. Blijkbaar was dat finger-feeden nodig als een tussenfase om haar een andere drinktechniek aan te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.