Kyra is 4 maanden oud!

4 maanden

Jeetje, de tijd vliegt voorbij! Kyra is afgelopen vrijdag 4 maanden oud geworden, tijd voor weer een maandelijkse update! Lees je mee?

Groei
Vorige week vrijdag gingen wij even langs het inloopspreekuur van het consultatiebureau om te wegen en te meten. Kyra is inmiddels al weer 63 centimeter en weegt 5671 gram. Ze loopt mooi rond de middenlijn.
Ze kan nu ook maatje 62 aan! De maatjes 50 en sommige 56 zijn nu echt te klein en heb ik inmiddels opgeruimd om op zolder te zetten. Alle nieuwe kleertjes in maatje 62 liggen klaar om gedragen te worden en dat vind ik dan ook wel echt leuk! In maatje 62 is al zoveel meer leuks te verkrijgen.

Slaap
Tja, hier hebben jullie natuurlijk de afgelopen tijd enorm veel over kunnen lezen. En jeej, wat ben ik blij! Het gaat enorm goed. We zitten echt wel in een soort van ritme wat niet alleen Kyra, maar ook ons veel rust brengt. Elke ochtend na het badje en voeding, doet Kyra een lange slaap in haar bedje. De rest van de dag zijn dit vaak wat kortere slaapjes, maar wel in bed! Of als we weggaan kan ze ook veel makkelijker in slaap komen in de kinderwagen. Super fijn. Al het harde werk heeft toch echt wel zijn vruchten afgeworpen.
De nachten lopen als vanouds. Ze komt nog steeds om de 3a4 uur voor voeding en dat vind ik helemaal niet zo erg. Ze valt dan of in slaap aan de borst, of ik leg haar gewoon weer wakker in haar bedje en doe het licht uit. Dan valt ze zelf ook heel snel weer in slaap. #zoblij!

Overdag
Het is echt een heerlijk meisje waar we ontzettend van genieten. Ze zit goed in haar velletje, lacht en zit vol met energie. Ze speelt de laatste tijd graag in de box, waar ze de meest vreemde bewegingen maakt en dan ook totaal ergens anders ligt dan waar we haar neer hadden gelegd.
Ze kletst veel en vind het leuk om rechtop te zitten en te staan (met ondersteuning natuurlijk). Als ik haar in de schommelstoel leg, lijkt ze ‘m al te herkennen en lacht ze.
Verder zitten we dus redelijk in een ritme van voeden-spelen-slapen en zo vliegen de dagen voorbij!

Voeding
Al 4 maanden geef ik borstvoeding en ik ben nog lang niet van plan te stoppen. Het gaat prima en ik vind het fijn. Echter is Kyra ook helemaal fan van de borst, waardoor ze een flesje afgekolfde melk liever niet drinkt. Hier hebben we dus nogal wat problemen mee (gehad) en dit maakt het voor mij wel wat lastig het huis uit te gaan. Dat ze zo afhankelijks is van mij, vind ik wel jammer. Ik kan zo niet echt fijn weg, omdat ik weet dat ze mij zo nodig heeft. Het flesje pakt ze wel, maar na ongeveer 40cc is ze er klaar mee. Terwijl ze normaal echt wel meer drinkt, denk ik dan (helaas geen cc op mijn borsten;)). Dit maakt het oppassen voor mijn moeder en voor mijn vriend een stuk lastiger.. Aangezien ze niet goed drinkt, kan ze dan ook niet lekker in slaap vallen en zo blijf je eigenlijk in een negatief cirkeltje. Gelukkig word Kyra er overdag niet heel humeurig van, maar in de avond is het dan vaak wel drama.

Bijzonderheden
– Kyra heeft de afgelopen maand iets bijzonders ontdekt: lucht langs haar lippen persen. Ik kan niet goed uitleggen hoe het precies klinkt, maar ze maakt het typische geluidje voornamelijk in bed.
– Haar oog-hand-coordinatie is zo enorm ontwikkelt! Ze kan echt naar dingen grijpen. Voorheen pakte ze gewoon vast wat ze vast kon pakken. Nu reikt ze ook naar haar knuffel/speelgoed.
– Druktemakertje. Ze heeft enorm schik op het aankleedkussen en kan dan zo druk zijn dat ik haar soms weer op haar plek moet leggen (voordat ze haar hoofd stoot tegen de opstaande rand van de commode). Ook aan de borst heeft ze soms geen rust: ze trappelt, pakt mijn neus, haar, wang en dat alles tegelijk met drinken!
– Kyra wil werkelijk ALLES zien. Ze is enorm vaak en veel aan het rondkijken, volgt bewegingen en geluiden, etc. Dit zorgt soms voor wat irritatie vanuit mijn kant, want dan is ze aan ’t drinken en laat ze weer los omdat ze even naar dat schilderijtje moet kijken o.i.d. Ze moet dan altijd lachen… En ik kan mijn lach dan ook weer niet inhouden..
– Het moment waar ik op zat te wachten: schaterlachen! Het komt nog niet elke dag voor, maar dat ze ’t kan en doet is echt zo mooi.
– Kusjes vind Kyra grappig. Kusjes op de wang en in haar nekje – altijd moet ze lachen!
– Ook het wild doen tijdens het ‘paardenliedje’ vind ze prachtig (“een damespaard een damespaard…”).
– Ze is al behoorlijk op weg om te kunnen draaien.. Het is haar al gelukt om op haar buik te komen, echter blijft haar armpje dan nog onder haar lichaam, waardoor ’t haar niet helemaal lukt. Nog eventjes denk ik en dan is ’t zo ver (dit is wel echt iets van de laatste week).
– Als je Kyra haar handjes vastpakt en een beetje haar meehelpt naar voren te komen, kan ze rechtop zitten! Ze vindt dit helemaal geweldig en lacht dan groots. Als je dan je handen iets omhoog doet, zet ze kracht in haar beentjes en kan ze opstaan! Die grote ogen van haar worden dan nog groter.. Zo mooi!
– Kletsmajoor. Ze kan echt enorm kletsen in haar eigen taaltje. Geweldig om naar te luisteren. Dit is in een maand echt een stuk meer geworden. Ze heeft zo haar eigen ‘woordjes’ en geluidjes.

Wauw, wat een veranderingen weer ten opzichte van vorige maand. Het is echt zo’n heerlijk tevreden en vrolijk meisje waar ik echt elke dag volop van geniet. Ze geeft me een enorm warm gevoel van binnen. Haar zo vrolijk en tevreden zien en mama van haar mogen zijn is het mooiste wat er is (sorry voor wat zwijmel).

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Kyra is 4 maanden oud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.