Precies een jaar geleden: een positieve zwangerschapstest!

Positieve zwangerschapstest
Precies een jaar geleden deed ik de zwangerschapstest….


2 december 2015, ik weet het nog zo goed. Ik was vrij en enorm benieuwd of het dit keer wel raak zou zijn. Ik was immers al over tijd. Die maanden daarvoor was ik dat ook en dat maakte dat ik niet meer zo lang wilde wachten met testen. Ik kon het maar beter meteen weten.
Mijn vriend was beneden aan het werk en ik lag nog in bed. Ik appte ‘m (communicatie als je lui bent;)) dat ik wilde testen. Hij zei dat ik beter nog kon wachten, omdat ik die vorige maanden ook steeds over tijd was.

Maar wachten wilde ik niet. Ik besloot toch gewoon te testen, alleen, want de voorgaande keren deden we dit samen en dan is dat moment zo afschuwelijk als de test negatief is! Zonder al te veel hoop en verwachting deed ik de test, deed de dop er weer terug op en legde ‘m neer. Al gauw verscheen er maar 1 streepje. Ik wilde de test al weer in de prullenbak gooien, maar toen ik ‘m oppakte werd het tweede streepje langzaamaan duidelijker en duidelijker! Mijn lichaam reageerde enorm op dit gegeven: ik begon te trillen als een rietje. Tranen van geluk liepen over mijn wangen. Ik wist niet hoe snel ik naar beneden moest gaan om mijn vriend het goede nieuws te vertellen. Ik liep de badkamer uit en hoorde dat mijn vriend aan het bellen was met een klant. Ik kon ‘m dus niet storen! Al trillend en huilend stond ik daar, boven aan de trap, te wachten totdat het stil werd beneden.
Het wachten leek uren te duren, maar toen hij eindelijk ophing, stormde ik naar beneden. Ik deed de deur op een kier en stak mijn trillende/emotionele/verraste hoofd er langs. Mijn vriend keek me verbaasd en vragend aan. Toen zei ik ‘m dat hij papa werd. Die blik in z’n ogen vergeet ik niet meer. Hij vroeg of het echt waar was en al huilend zei ik ja. Samen hebben we naar die test zitten kijken. Het avontuur was begonnen!

En ook precies vandaag is Kyra 4 maanden oud (hoe bijzonder!). Al 4 maanden genieten wij volop van ons mooie en vrolijke dochtertje. Het moment van testen lijkt aan de ene kant nog als de dag van gister, maar ook al weer zo ver weg! Ik voel me zo ontzettend rijk. Moeder mogen zijn is echt het mooiste wat er is.

Liefs,

Leonie

PS: De maandupdate over Kyra komt in plaats van vandaag, maandag online. Ik wilde deze mijlpaal ook graag even op mijn blog delen.

One thought on “Precies een jaar geleden: een positieve zwangerschapstest!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.