Mamashowt: Indeling commode

Indeling Commode
Zoals jullie weten wachten wij met smart op de komst van onze dochter. Alles is klaar gemaakt, alles is af. Zo hebben ook alle spulletjes een plekje gekregen. De commode indelen vond ik een heerlijk klusje en ik laat jullie vandaag het resultaat zien!

Indeling Commode

Bovenop ligt natuurlijk het aankleedkussen en daarnaast het hoognodige: luiers, luierdoekjes en zalfjes. Het leek me wel handig om de spullen die je het vaakst nodig hebt, bovenop te zetten en zo naar beneden te werken. Echter heb ik nog geen ervaring in wat handig is en wat niet en heb ik de commode ingedeeld naar wat mij handig leek. Na een tijdje het hebben gebruikt, kom ik er waarschijnlijk wel achter wat wel en niet voor ons werkt en dan kan ik dat altijd nog aanpassen.

Indeling Commode

Zie hier de eerste lade. Deze heb ik gevuld met de Skubb-bakken van de Ikea om zo het overzicht te houden en dingen te kunnen sorteren.

Indeling Commode

Even inzoomen op de linkerkant van de lade. Hier zie je als eerste rompertjes met korte mauw, daarna liggen rompertjes met lange mauw, op maat gelegd. Zoals je kan zien ligt daaronder een bak vol met sokjes in allerlei kleurtjes, daarnaast haarbandjes en musjes. In het andere kleine vakje liggen wat verzorgingsspulletjes zoals wattenstaafjes, manicuresetje, bakje met watten en een thermometer.

Indeling Commode

Dit is het rechterdeel van de eerste lade. Hier zie je een vak met hydrofielluiers. De helft ongeveer van wat we hebben, maar ik vond het niet nodig om ze alle 20 (of zo iets) bovenin de commode te leggen. Naast de hydrofielluiers liggen nog wat extra luiers voor het geval het commodemandje leeg is.
Daaronder heb ik de hydrofiel-washandjes gelegd en daarnaast liggen nog 3 monddoekjes opgerold. Het laaste vakje liggen weer wat verzorgingsspulletjes: alcohol om te ontsmetten, borsteltje, kammetje, badthermometer. Ook lijken me de geparfumeerde luierzakjes wel handig om zo wat stank te voorkomen.

Commode Indeling

Zie hier de tweede lade. Dit zegt op zich al wel genoeg! Links zie je een een stapel met 3 badcapejes. Ik vind die dingen zo schattig. Daarnaast ligt een extra aankleedkussenhoes, voor het geval dat de ander in de was zit.
Rechts daarvan ligt een Aerosleep hoeslaken en daar bovenop een extra ledikantlaken. Onderin het laatste stapeltje ligt een extra ledikantdeken en daar bovenop dekentjes voor in de kinderwagen. Die moet ik nog klaarmaken, dus vandaar.

Commode Indeling
De laatste lade!Ik had nog 3 Skubb-bakjes over, dus die heb ik onderin gezet. Het is een lade met ‘overige spullen’ die wel handig zijn om in de buurt te hebben.

Commode Indeling

Zoals ik al aangaf vond ik het niet nodig om in de eerste lade alle hydrofielluiers te leggen (we hebben er ook zoveel!). De overige liggen dus hier en hiermee kan ik de bovenste bak weer aanvullen. Dan zie je een bakje met allerlei speentjes. Geen een is er zelf van gekocht; alles gekregen in van die gratis-boxen. Het liefst wil ik geen speen gaan gebruiken straks, maar dat is afwachten. Ik heb ze in ieder geval in huis. Daaronder nog een bakje met wat ’troepjes’: tandenborsteltje, badeendje, proefjes, etc.

Commode Indeling

Als laatste zie je hier flessen van Difrax. Deze kochten wij in het begin van mijn zwangerschap op de 9-maandenbeurs. Geen idee of ze handig of fijn zijn, maar ondanks dat ik borstvoeding wil geven, leek het ons wel handig om ook wat flesjes op voorraad te hebben.
Daarnaast ligt onderop een set met een bordje en ‘bestek’ voor als ze hapjes gaat krijgen (dus nog overbodig). Daarop onze Zensy kruik en daar bovenop de KipKep kruik tegen buikkrampjes en dat soort dingetjes.
In de hoek liggen de borstcompressen al klaar. Daarachter staan nog wat andere flesjes en bewaarbakjes die ik ontving in de gratis baby/zwanger-boxen.

En dat was het! Ik ben benieuwd hoe de indeling zal gaan bevallen. Waarschijnlijk merk ik al gauw genoeg wat ik wel en niet prettig vind ingedeeld. Voor nu ligt het zo zoals ik denk wat handig is en ligt alles mooi klaar voor de komst van onze dochter!

Heb jij misschien nog tips en/of opmerkingen? Ik hoor het graag!

Liefs,

Leonie

4 thoughts on “Mamashowt: Indeling commode

  1. Het ziet er zoo schattig uit allemaal. Je dochtertje krijgt in ieder geval niet snel koude voeten zo te zien;-)
    Maar prima ingedeeld toch? Ik heb zelf de ervaring dat als je geen speen wilt gaan gebruiken, je ze beter ook gewoon niet in huis kunt hebben. Of in ieder geval nooit aanbieden. Voor je het weet kunnen ze niet zonder en blijf je nachts lopen om het speentje erin te doen haha. Bij zoonlief 1 hebben we krampjes en andere ongemakken ook prima zonder speen weten ‘op te lossen’.
    Succes met de laatste loodjes en de tijd afwachten tot het zover is!

  2. Ik kwam op je website toen ik zocht naar inspiratie voor het indelen van de commode. De commode lijkt erg op de onze, toevallig ook de briljant van babypark? Echt handig en netjes, die ikea bakjes! Waar heb je het aankleedkussenhoes vandaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.