Kyra is 9 maanden oud!

9 maanden

Help, mijn kleine baby is vandaag net zo lang uit de buik als in mijn buik geweest! De tijd gaat (te) snel voorbij! Morgen is Kyra 9 maanden oud en dat betekent dat het weer tijd is voor een maandupdate.

Groei
Helaas kan ik je deze keer geen specifieke cijfers geven, want het is al weer even geleden dat wij het consultatiebureau bezochten. Wat ik wel kan vertellen is dat Kyra nog steeds in maatje 68 zit, maar soms ook al kleertjes in maat 74 past.
Het lijkt ook alsof ze grotere voeten heeft dan ‘normaal’, want een hoop zijn ineens te klein terwijl ze maatje 6-12 maanden draagt.. hihi.

Slaap
Overdag slaapt mevrouw echt prima. We hebben gemerkt dat Kyra maximaal 3 uur lang wakker ‘kan’ zijn en dat het dan echt tijd is voor een dutje. Dit werkt super. Mocht ze eerder tekenen van vermoeidheid tonen, dan leggen we haar eerder in bed. Soms valt ze erg snel in slaap, de andere keer ligt ze te rollebollen in bed en moeten we haar een aantal keer opnieuw instoppen.
Ze doet nu 2 dutjes overdag; een in de ochtend en een in de middag.
De nachten zijn nog steeds niet verandert. Ze wordt rond een uur of 04:00 wakker. Ik leg haar dan aan en dan drinkt ze behoorlijk. Daarna kan ik haar wel weer rustig terugleggen.
Wat dan nu wel weer nieuw is deze maand: nog eerder wakker! Voorheen sliep ze tot een uur of 7:30/08:00. Nu is mevrouw vaak al om 06:30 wakker en dan bedoel ik ook echt wakker: hupsen, kletsen en spelen in bed.

Overdag
Jaja, ik had het al in een mamaupdate geschreven, maar Kyra tijgert! Dit doet ze eigenlijk de gehele dag door. Ze komt overal waar ze wil komen (en ook niet mag komen), tijgert naar haar speelgoed, naar de hond, naar de Playstation… En ze wordt steeds sneller! Ik heb haar ook al geregeld op haar knietjes betrapt en soms blijft ze op haar knieën zitten. Ik denk dat het niet heel lang meer duurt voordat ze het kruipen ook onder de knie gaat krijgen.
We zijn verder heel veel buiten (mits het weer het toe laat), stoeien en knuffelen graag in ons bed en gaan lekker op pad. Ook kletst ze je de oren van de kop, heerlijk.

Voeding
Al 9 maanden geef ik Kyra borstvoeding. Wauw, dit had ik echt nooit verwacht! Ik ben zo blij en trots dat het zo goed loopt en dat ik haar dit kan geven. Ik ben heel benieuwd hoe het de komende tijd gaat, gezien mijn kolfrecht afgelopen is. Toch probeer ik haar nog zoveel mogelijk mama-melk te bijven geven!
Verder geef ik Kyra dagelijks fruit in de ochtend en dat vind ze altijd erg lekker. Met de lunch gaat er met moeite een halve boterham in, maar daarna krijgt ze gewoon nog melk. Hoe goed ze haar ‘diner’ eet hangt echt af van wat ik voor haar kook. Het ene eet ze veel liever dan het andere.
Wat ik wel merk en zie is dat ze een dochter van mij is: ze is zo’n treuzelkont! Met wat afleiding gaat het eten wel wat sneller, haha.

Bijzonderheden
– Tijgeren; Kyra tijgert de hele woonkamer door en ontdekt van alles wat los en vast zit.
– Pittige tante; zodra je iets van haar afpakt (omdat ze het in haar mond stopt o.i.d.), gaat ze heel hard piepen. Het is echt hilarisch om te zien.
– 3e tandje; er komt langzaam een boventandje tevoorschijn.
– Anti-box; zodra je Kyra in de box legt, begint ze meestal te huilen. Waarschijnlijk gewoon ruimte te kort om haar tijger-kunsten te laten zien.
– Nadoen; Kyra is helemaal van dingen na doen. Ze klakt met haar tong, maakt ‘scheetjes’ met haar mond, steekt haar tong uit. Dit alles vind ze maar wat grappig.
– Zwaaien; ze kan zwaaien! Het ziet er nog niet helmaal uit als zwaaien, maar ze doet haar best.
– Gevecht; dit was vorige maand al zo, maar nu is het helemaal een gevecht: luier verschonen! Ze draait echt alle kanten op en als je niet oplet gooit ze zichzelf zo van de commode af.
– Zittend aankleden; Kyra wil het liefst zitten aangekleed worden, dan vind ze het allemaal prima. Het liefst trekt ze alle luiers uit het commodemandje, een en al schik heeft ze dan.
– Verlatingsangst/eenkennig; heel soms hebben we ’t idee dat ze hier last van heeft.. Ze kan dan niet alleen in slaap vallen of wil niet bij een bepaald persoon op schoot zitten o.i.d. Maar dit wisselt enorm.
– Haar favoriete ‘speelgoed’ zijn nog steeds: labeltjes! Je weet wel; van die lusjes die aan het speelgoed zitten waarop het wasvoorschrift staat. Kyra is er gek op en kan er enorm druk mee zijn; voelen, proeven en bekijken… Gekkie.

Nou, het was al weer een maand vol hoogtepunten. Mijn god, wat is ’t toch heerlijk om mama te mogen zijn. 

Liefs,

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.