Indeling commode – updated!


Je zou het misschien niet geloven, maar het artikel over de indeling van de commode is een van de meest gelezen artikelen op Mamakraamt! Toen deelde ik de commode in op de gok; geen idee wat ik handig was. Vandaag laat ik je zien hoe de commode nu is ingedeeld en waarom!

Op de commode is er niet veel veranderd. Het aankleedkussen ligt er nog, ik gebruik de billendoekjesdispenser nog elke dag en ook de producten in het commodemandje worden dagelijks gepakt. Daarom heb ik hier geen nieuwe foto van gemaakt.


Zo dit is nu de eerste lade. Een aantal vakken komen overeen met de eerste indeling, maar toch is het een en ander veranderd.

Ingezoomd op het linker deel van de lade. Hier zie je links rompers met lange mouwen en rechts met korte mouweb. Toen Kyra net geboren was, hebben we die lange mouwen totaal niet gebruikt. Alle maatjes 50/56 heeft ze eigenlijk pas met 2/3 maanden aangehad. Dit kwam omdat ze haar temperatuur nog niet zelf kon regelen en alleen een romper met lange mouwen echt te weinig was. Kyra droeg dus voornamelijk rompers met korte mouw + een shirtje.
Nu worden ze wel veelvuldig gebruikt (daarom ook een kleine stapel, de rest hangt op de waslijn). Kyra heeft verschillende merk sokken, maar het liefst trek ik haar die van het Bambino (Kruidvat) aan.
Naast de sokken ligt een hele voorraad haarbandjes. Ze zijn nu nog wat te groot, maar het duurt niet lang meer voordat ze deze af en toe kan gaan dragen.
In het laatste bakje liggen verzorgingsspullen: wattenstaafjes, paracetamol, alcohol om te ontsmetten, thermometer, watten en desinfecteergel.


Het rechterdeel van de commode ziet er nu zo uit. Voor de geboorte van Kyra had ik hier heel mooi allemaal hydrofieldoeken in opgerold, maar zo netjes is het nooit meer geworden. De hydrofieldoeken heb ik verhuisd naar een andere lade. Nu liggen er ‘nachtluiertjes’, deze zijn van Pampers en ik heb altijd het idee dat deze beter hun werk doen dan een ander merk. Aangezien ik in de nacht niet heel vaak meer een verschoningssessie doe (tenzij een grote boodschap), moet de luier wel genoeg absorberen. Deze vind ik fijn!
Daarnaast liggen spuugdoekjes. Hier heb ik er enorm veel van aangeschaft in de eerste weken. Echter gebruik ik ze nu niet meer, want ik gebruik eigenlijk voor ALLES hydrofieldoeken.
De luierzakjes worden dagelijks gebruikt om, jawel, volle luiers in te doen. Daarnaast liggen nog wat watten + een borsteltje en kammetje. Het laatste vakje bevat de hydrofielhandschoentjes die dagelijks gebruikt worden bij het badderen!


In de tweede lade liggen mijn ultieme musthaves: hydrofieldoeken. De helft hangt boven aan de waslijn, dus dit is nog niet alles. Ik gebruik ze dagelijks voor van alles en nogwat: afdrogen na het badje, bij het voeden, afdrogen van de kolf, spuugdoek, etc.
Daarnaast liggen 3 badcapes en wat hoezen voor het aankleedkussen!


De laatste la is nog steeds de ’troepla’. Hier ligt van alles wat ik niet echt gebruik, maar wel handig is om te bewaren. Plastic bordjes, samples, etc. Ook dozen die ik graag wil behouden zoals die van de kolf en haar stoere adidasjes, voor het geval dat ik ze doorverkoop.
Het sabbelspeelgoed ligt bij de speentjes en de tandpasta. Hopelijk duurt het nog even voordat ik deze uit de lade moet gaan pakken, maar we hebben ze nu in ieder geval in huis!

Zo, dit is hoe haar commode er op dit moment uitziet! Zie je veel overeenkomsten met jouw indeling?

Liefs,

Leonie

4 thoughts on “Indeling commode – updated!

  1. Zo hee…. dit is gewoon precies mijn commode!!! Ook bij mij is de onderste lade een troepla haha. Wij gebruikten juist wel de rompers met lange mouwen, daaroverheen ging dan nog een gewoon shirt. Lekker warm!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.