Post Pregnancy Tag

post-pregnancy-tag
Al een hele tijd geleden kwam ik de Post Pregnancy Tag tegen op verschillende blogs. Als het goed is, is deze tag verzonnen door Lisanne en het leek me leuk om deze ook eens in te vullen. Benieuwd naar of ik nog last van kwaaltjes heb, hoe ik terugkijk op mijn bevalling en hoe de nachten met een baby nu zijn? Lees dan verder!

Hoe oud is je kindje nu?
Morgen word Kyra al weer 13 weken oud! De tijd vliegt voorbij. Ze was zo mini en is nu al weer zo groot, haha!

Hoe voel je je?
Ik voel me goed! Ik ben ontzettend gelukkig. Soms nog wel wat vermoeidheids-dipjes, maar dat is alles!

Nog last van kwaaltjes?
Ik heb tijdens mijn zwangerschap eigenlijk niet echt kwaaltjes gehad. Maar ik (en mijn vriend ook) merk wel dat mijn korte termijngeheugen niet echt meer goed werkt, haha. Ik vergeet echt dingen! Heel irritant. En ook mijn blaas/bekkenbodemspieren zijn nog een beetje slap… Dus dat is ook wel vervelend tijdens het sporten of als ik erg nodig moet plassen;).

Is je eetlust veranderd?
Niet dat ik weet. Ik ben ontzettend blij dat ik weer broodjes carpaccio mag eten en dat ik niet meer zo alert moet zijn op dingen die ik voorgeschoteld krijg.

Zwangerschapskilo’s?
Hier heb ik al eens eerder over geschreven
. Ik ben 10kg aangekomen tijdens mijn zwangerschap en deze zijn er, bijna helemaal weer af.

21 weken
21 weken zwanger

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?
Fantastische ervaring. Ik heb echt een geweldige zwangerschap gehad; weinig tot geen kwaaltjes en een buik om trots op te zijn. Het getrappel in mijn buik vond ik zo bijzonder; ik zou mijn zwangerschap zo weer overdoen.

Hoe kijk je terug op je bevalling?
Positief. Ik wist natuurlijk niet wat ik moest verwachten en ik had me bewust niet teveel ingelezen in andermans bevallingsverhalen. Het loopt toch altijd anders. Hoewel ik het behoorlijk pijnlijk en zwaar vond, was het een hele mooie ervaring. En ik vind het zo apart dat het cliche echt waar blijkt te zijn: als ze eenmaal op je borst ligt, ben je al de pijn vergeten.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?
Ik heb me die 9 maanden zo goed gevoeld en ik vond het zo’n fijne periode dat ik zo’n zwangerschap echt nog wel een keer wil meemaken. De bevalling viel niet tegen, maar ik hoop dat – als het ons gegund is – een volgende bevalling wat sneller gaat, haha.

39 weken zwanger
39 weken zwanger

Zijn er dingen die je anders had gewild?
Ik had in mijn bevallingsplan geschreven dat ik haar zelf wilde aanpakken en op mijn borst leggen. Echter toen het moment daar was, was ik zo blij en kon ’t mij niet snel genoeg gaan; dus heeft de verloskundige haar toch gepakt. Ondanks dat mijn vriend nog vroeg: “wil je dit niet zelf doen”. Toch wel jammer, achteraf. Maar ik was zo uitgeput en zo blij dat het eindelijk zo ver was.

Hoe is het met jullie kindje?
Kyra doet het super goed. Ze is heel tevreden, heeft bijna nooit huilmomentjes en drinkt goed aan de borst. Ze groeit lekker en is zich al goed aan het ontwikkelen. Erg leuk om te zien.

Hoe zijn de nachten?
Haha. Kort;). Ze komt nog steeds om de 3 uur voor voeding en het komt ook wel eens voor dat ze daar tussen ook nog wakker wordt, gewoon, voor de leuk. Ze lacht dan en zit vrolijk in bed te trappelen wat dan soms overgaat tot huilen. Pas als we haar oppakken en een tijdje heen en weer wiegen, wordt ze slaperig en leggen we haar slapend terug.

Genietmomentjes?
Er zijn zoveel genietmomentjes! Eigenlijk geniet ik echt van de kleinste dingetjes; zoals haar lachjes, haar net wakkere koppie, haar ‘pershoofdje’, etc. Maar bovenal geniet ik van het knuffelen, het geven van borstvoeding en het zien van mijn vriend met ons meiske!

De grootste verandering?
Tja, m’n hele leven staat eigenlijk op z’n kop, maar dat ik nooit meer alleen ben, is wel de grootste verandering. Kyra is heel graag bij me; dus we plakken wat af samen, haha. Wat ik over het algemeen heerlijk vind hoor, maar het is niet altijd even handig. Daarnaast is ’t ook een hele planning om ergens heen te gaan; zeker omdat ik een borstvoedingsmama ben. Het liefst ga ik eropuit tussen het voeden door, dus dat is altijd even een gedoe.

Aan het werk?
Megh, ik moet 8 november weer beginnen met werken en ik zie er mega tegenop. Voordat Kyra geboren was dacht ik mijn 30 uur per week wel makkelijk te kunnen/willen werken. Nu heb ik ouderschapsverlof opgenomen en ga ik 24 uur per week werken. Het kan financieel (ik moet dan iets minder shoppen misschien;)) en ik wil vooral deze beginperiode zo graag bij haar zijn en alles mee maken. Het idee dat ik iets zou missen, zou ik vreselijk vinden.

Jouw tip voor (aanstaande) moeders?
Ik heb me gek gesurft naar antwoorden die er niet zijn rondom het moederschap/baby zijn. Er is geen gebruiksaanwijzing hoe je het beste om kan gaan met dit of dat; het beste is gewoon om je gevoel te volgen. Weet dat je niet de enige bent die onzeker is en soms wanhopig wanneer je kindje bijvoorbeeld niet stil wordt; onzeker zijn hoort erbij!

Heb jij nog een tip voor (aanstaande) moeders?

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Post Pregnancy Tag

  1. Wat leuk dat je ‘m hebt ingevuld! En lief dat je me noemt, dank!
    De nachten zijn herkenbaar, onze Jippe vond het ook zeer gezellig ’s nachts haha. Gelukkig inmiddels wel een doorslaper, maar dat mag ook wel met 16 maanden, haha.
    Je hebt er een volger bij hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.