Mamakraamt: Zoektocht naar de ideale kinderwagen

Nog nooit had ik me hoeven verdiepen in kinderwagens en al het andere (super leuke) kinderspul. Maar nu dat ik zwanger ben wil en moet ik wel! Zo gingen wij een tijd terug voor het eerst langs de babywinkels: Babydump en Babypark en bekeken kinderkamertjes en kinderwagens. Jeetje! Wat een hoop keuze!

Checklist Kinderwagen

Dat we niet zo maar eentje kunnen aanwijzen van ‘die willen we’ dat begrepen we al gauw. Je moet toch echt even met een verkoopster praten om te kunnen weten waar je allemaal op moet letten en wat handig is om te weten voordat je een kinderwagen aanschaft. Dit hebben wij die dag dan ook gedaan en het leek me dan ook leuk om met jullie die informatie te delen.

Hieronder een korte checklist waar je op kan letten bij het aanschaffen van een kinderwagen:

Het gewicht
Wij willen de kinderwagen gemakkelijk in de auto kunnen plaatsen en als ik alleen ben moet ik dat ook zelf kunnen tillen. Het onderstel + de wieg zelf moet dus niet te zwaar zijn.

Compactheid bij inklappen
Ook belangrijk als je de wagen in de auto wil plaatsen; hoe klein kan hij opgevouwen worden?

Wendbaarheid
Heel belangrijk om, als je een kinderwagen gaat kopen, er een stuk mee te rijden in de winkel. Je zult zien dat de ene veel wendbaarder en soepeler rijdt dan de ander!

Soort wielen
Wil je ook makkelijk kunnen wandelen in het bos, zand of ander soort structuur pad dan een stoep? Dan moet je ook letten op het soort wielen. Hoe groter deze zijn, hoe gemakkelijker deze rijdt op een ander soort pad.

Autozitje bevestiging
Soms is het gewoon heel gemakkelijk als je de Maxi-Cosi op het onderstel van de kinderwagen kan bevestigen. Voor korte afstanden bijvoorbeeld of voor een shoppingsessie in de stad. Klein en compacte wagen dan.

De duur van gebruik
Tegenwoordig zijn Combi-wagens helemaal hip. Je kan tot 9 maanden je baby laten liggen, maar daarna kan je van ‘bak’ verwisselen en kan je een zitje plaatsen die je kan gebruiken totdat je kindje 2/3 jaar is.

Standen
Het is handig en vooral heel leuk als je de bak en/of het zitje kan verplaatsen. Als het kindje nog niet zo oud is, dan kijkt hij/zij nog graag naar mama of papa. Maar op een gegeven moment is dat niet interessant genoeg en dan willen ze vaak om zich heen kunnen kijken. Dan is het fijn dat je het zitje om kan zetten.

De hoogte
Het is fijn als je je kindje kan aankijken als hij/zij in de wagen ligt of zit. Soms zijn wagens te laag waardoor je naar de kap kijkt in plaats van je kindje.

De duwstang
Mijn vriend is langer dan dat ik ben en het kan zijn dat de wagen voor de een fijner loopt dan voor de ander. Om dit probleem op te lossen, zou het heel fijn zijn als je de duwstang kan verstellen op de voor jouw ideale hoogte.

Boodschappen
Wil je veel boodschappen mee kunnen nemen, of alleen de dagelijkse? Let daar wel op. De ene boodschappenmand is de andere niet.

Ze zeggen niet voor niets dat je alleen moet gaan voor het uiterlijk van de kinderwagen. De bovenstaande dingen zijn nog veel belangrijker. Toch vinden mijn vriend en ik het ook erg leuk als de wagen er leuk en modern uit ziet.

We zijn er nog niet helemaal over uit, maar tot nu toe voldoet de Joolz (Day of Geo?) het meest aan onze eisen. Helaas is er enorm prijsverschil per wagen en is Joolz zeker niet de goedkoopste (maar wel de meest fijne en mooiste, haha) wagen.

Kinderwagen
Welke wagen het wordt (en welke kleur), komt vast nog wel voorbij hier op Mamakraamt of op Instagram!

Wat voor een kinderwagen heb jij, een aanrader? En heb je nog meer tips waar we op moeten letten?

Liefs,

Leonie

4 thoughts on “Mamakraamt: Zoektocht naar de ideale kinderwagen

  1. Leuk he, dat shoppen. Wij hebben twee jaar geleden een Joolz Day gekocht (antraciet). De geo was er toen nog niet. Ben er nog steeds heel blij mee! Er zit tussen de verschillende merken ook flink verschil in de afmetingen van de bak. Een wagen van mutsy vond ik ook mooi, maar door de kleine bak viel die af. Wij zijn allebei lang en dat is handig icm Joolz. Maxi cosi schijnt nog grotere bakken te hebben dan de Joolz, maar het oog wil ook wat 😉 Succes met kiezen!

    1. Jaa, zo ontzettend leuk! Wij neigen ook meer naar de Day (gewicht Geo is veel meer). Mutsy is ook wel leuk… Maar toch gaat de voorkeur uit naar de Joolz. Maxicosi vinden we allebei niet zo, hoe wel die ook goed beoordeeld wordt!

  2. Wij hebben een stokke en er is wat mij betreft geen fijnere haha. Nee hoor, ik denk dat het heel persoonlijk is welke wagen fijn is. Leuk dat jullie er een beetje uit zijn. Ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.