Mamakraamt: Verlof, wat ben ik van plan?

Verlof

Nog maar 3 diensten en dan is het zo ver, verlof! Ik kijk er zo naar uit, gewoon lekker thuis genieten, alles klaar maken en even niet meer aan het werk denken. Het leek me leuk om jullie te vertellen hoe en waaraan ik mijn tijd wil besteden, tijdens mijn verlof. Lees je mee?

Even wat verduidelijking
Officieel heb ik pas vanaf 7 juli verlof. Ik had namelijk met mezelf en mijn leidinggevende afgesproken dat ik tot 4 weken voor mijn bevallingsdatum wilde blijven werken. Zelf had ik dat zo’n beetje simpel uitgerekend en kwam ik gewoon uit op ‘per juli’ met verlof. Echter had ik zoveel leuks te doen in het laatste weekend van juni waardoor ik al wat vrije dagen had opgegeven. En om dan na een tijdje vrij te zijn geweest nog 1 of 2 diensten te draaien, vond ik niet zo’n leuk idee. Dus ik heb besloten wat gespaarde uren en vakantie op te nemen, zodat ik al lekker eerder van mijn verlof kon genieten!
Mijn laatste werkdag is 20 op 21 juni (slaapdienst) en daarna heb ik nog een vergadering waarin ik iedereen nog even gedag kan zeggen. En dan begint mijn verlof meteen super leuk en volgepropt!

Activiteiten
Vanaf 23 juni heb ik het behoorlijk druk met leuke afspraken. Ik ben dan namelijk jarig en mijn vriend neemt me mee naar het concert van Coldplay in Amsterdam.
Een dagje later heb ik een bruiloft van mijn collega, 25e gaan we naar een caberetier en de 26e is mijn broer jarig en gaan we naar Utrecht om daar lekker met z’n allen te gaan eten. Drukke boel dus!
Verder ga ik, hoe spannend ik het eigenlijk ook vind (straks breken m’n vliezen als ik weg van huis ben!), 8 juli met mijn moeder naar The Bodyguard en hebben we een luxe hotelovernachting in het centrum van Utrecht.

Babystuff
Los van alle leuke afspraken en activiteiten, ga ik natuurlijk ook een hoop doen wat met de komst van onze baby te maken heeft! Langzaamaan komt de bevalling natuurlijk steeds dichterbij en moeten er nog een aantal dingetjes geregeld worden.
Zo ga ik straks de babywasjes doen, strijken en alles weer lekker geordend in haar commode en kledingkast leggen. We gaan de box opzetten, kinderwagen startklaar maken en de belangrijkste spullen beneden opbergen.
Natuurlijk moet er ook een vluchttas ingepakt worden, maxi-cosi in de auto plaatsen en is het natuurlijk belangrijk dat ons bed op klossen komt en er een mooi zeiltje in het bed wordt gelegd voor het geval dat.
Waarschijnlijk zal mijn nesteldrang ook gaan opspelen en wil ik dat het huis mooi opgeruimd en gepoetst is voordat de baby komt. En ik wil nog mijn scrapbook verder afmaken (ik ben een beetje blijven hangen bij week 16), want ik heb nog een hoop weken te gaan!

En het leuke van dit alles? Ik neem jullie lekker mee!

Zwangerschapsverlof in foto’s
Het lijkt een hoop, maar wie weet hebben we wel lang de tijd om dit alles te regelen, maar misschien ook wel niet (als ik dat toch van te voren zou weten, haha).
De tijd tot aan de bevalling wil ik jullie graag meenemen in mijn verlof. Aangezien jullie persoonlijke foto’s erg leuk vinden om te zien, heb ik besloten een nieuw vast artikel te plaatsen op mijn blog: Zwangerschapsverlof in foto’s. De weken dat ik lekker thuis aan het keutelen ben, probeer ik zo goed mogelijk vast te leggen en daarvan wil ik wekelijks een extra artikel maken, die jullie kunnen lezen op zondag!
Verwacht dus een soort ‘week-plog’ met fotos’ van de activiteiten die ik onderneem, babywasjes en andere keuteldingen die ik van plan ben in mijn verlof te gaan doen.

Leuk idee?

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs,

Leonie

 

4 thoughts on “Mamakraamt: Verlof, wat ben ik van plan?

  1. Fijn dat je bijna verlof hebt! Ik lees je blog altijd met veel plezier en kijk uit naar de leuke foto’s! Zet ‘m nog even op en dan lekker genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.