Borstvoeding in het openbaar; ons lijstje


Een lange tijd geleden schreef ik al eens een artikel over het moeten wennen aan het geven van borstvoeding in het openbaar. Inmiddels zijn we behoorlijk wat maanden verder en leek ’t me wel leuk om onze ‘plekken’ te delen!

Het is nog steeds niet mijn hobby, dat voeden in het openbaar. Ik probeer dan ook altijd om de uitstapjes zo te plannen dat ik nog thuis een voeding kan geven. Maar soms is dat niet mogelijk en dan voed ik daar waar het kan. Voordeel van borstvoeding is dat je het altijd bij hebt; dus heeft ze honger, dan leg ik haar aan.

Dierentuin – in het restaurant
Toen ik nog verlof had gingen we een midweekje weg. Zo gingen wij ook een dagje naar de dierentuin. Kyra was nog jong en dronk toen nog vaker; dus een uitstapje zonder voeding kwam toen eigenlijk nauwelijks voor. Ik weet nog wel dat ik dit echt vreselijk vond, want er was niet echt een plekje met privacy en het tochtte enorm.

Zo heb ik nog wel eens vaker in een dierentuin gevoed (wij hebben een abonnement op Burgers Zoo), maar gelukkig wat vaker op plekjes met wat meer privacy.

In een koffietent
Rond 12:00 krijgt Kyra haar lunch – na wat brood een toetje borstvoeding. En ik was toen net op pad. Met een kop koffie naast me heb ik haar aangelegd. We zaten helemaal achter in de tent, dus hier had ik totaal geen problemen mee.

Op het terras
We gingen een boswandeling maken en besloten toen spontaan ergens nog te gaan lunchen. Tja; Kyra had ook honger. Gelukkig was het niet al te druk op het terras en heeft Kyra heerlijk haar voeding gedronken.

Op Schiphol
Laatst gingen wij op vakantie en aangezien je al een hele dag kwijt bent aan het reizen, ontkom je niet aan voeden in het openbaar. Op Schiphol heb je mooie “Babycare” hokjes waar ik Kyra heb kunnen voeden.

Toen we stonden te wachten op onze koffers, was er geen Babycare hokje te vinden. Toen heb ik een stoel gevonden en deze op de wc gezet. Prima.

In het vliegtuig
Nou; hier heb ik haar wel meer dan 1x gevoed: omdat ze honger had, maar ook omdat het ideaal was tijdens de reis (geen pijn aan oortjes). Ze viel lekker in slaap aan de borst tijdens het vliegen, ideaal.

Op het vliegveld in Kreta
Nou, geen babyruimte zoals op Schiphol daar, hoor! Gewoon, tussen de wachtende mensen. Vreselijk vond ik dat.

In het pashokje van de H&M
Laatst nog! Ik ging met Kyra naar de stad en had haar in de draagzak. Ze was zo aan het graven dat ik dacht; die heeft honger. Hoppa; krukje mee het pashokje in en na wat gegiechel in de spiegel heeft ze nog even lekker bij me kunnen drinken.

In de auto – op een parkeerplek
Tja; ach. Soms nog even aanleggen voordat we op pad gaan. Prima te doen hoor! Al heb ik wel eens gehad dat we echt moesten stoppen – want Kyra krijste de hele auto bij elkaar – en dat ik langs een drukke weg heb gevoed. Ik had toen wel het idee dat iedereen me aankeek vanuit hun auto, haha!

Dat zijn ze wel zo’n beetje, denk ik!

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Borstvoeding in het openbaar; ons lijstje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.