Hoe gaat ’t bij de gastouder?

Vandaag deel ik onze ervaringen met de gastouder! Lees je mee?


Gastouder
Ik heb al eens een keer geschreven over waarom wij graag voor een gastouder zouden willen gaan, in plaats van een kinderopvang. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe het gaat lopen, maar wij hebben echt een goede keuze gemaakt.
Kyra gaat zo’n 1 a 2 keer per week naar Anja toe. Ze is daar niet zo heel lang; vaak maar zo’n 4 uurtjes, omdat ik pas in de middag begin met werken en mijn vriend haar om 18:00 weer ophaalt. Ideaal, wat mij betreft.

Opvang
Een kwartier voor mijn werktijd zet ik Kyra daar af. Kyra kent het inmiddels goed en begint al gelijk te lachen zodra ze Anja ziet. We proberen Kyra sowieso wel een keer in de week te brengen, zodat het regelmaat blijft en Kyra ook niet ‘vervreemd’.
Afhankelijk van welke dag Kyra daarheen gaat zijn er ook andere kindjes. In principe mag de gastouder maximaal 6 kinderen tegelijkertijd opvangen waarvan er maximaal 2 baby’s mogen zijn.
Wat zo prettig is aan Anja, is dat zij het intiem houdt en maar maximaal 3 kinderen opvangt per dag. Kyra heeft zo dus nog 2 andere vriendjes daar en dat is hartstikke leuk. 1 jongetje die net een weekje jonger is dan Kyra en zijn zusje die net 3 is geworden.

Plezier
Ze kunnen ’t vaak erg goed vinden met z’n drietjes en spelen dan ook graag ‘samen’. Vooral het meisje van 3 vindt Kyra helemaal interessant en zij betrekt Kyra ook graag bij haar (fantasie)spel.
Anja heeft heel veel (educatief) speelgoed en er lijkt ook steeds weer wat anders bij te komen. Soms is Kyra alleen en dan heeft Kyra alle aandacht van Anja en is het een stuk rustiger, wat soms ook wel weer fijn is voor haar.
Ze doen vaak ook knutselen en schilderen en dan komt Kyra thuis met de mooiste tekeningen. Anja is altijd op de hoogte van feestdagen en maakt dan met de kids wat moois. Ze heeft leuke en unieke idee├źn!

Contact
Wij hebben een ‘heen en weer schriftje’ met Anja. Zo noteren wij elke keer een stukje over hoe het met Kyra gaat en of er nog bijzonderheden zijn. En Anja schrijft haar ervaringen met Kyra weer op die dag.
Daarnaast hebben we een groepsapp waarin Anja foto’s stuurt (zie bovenstaand) of vertelt hoe het gaat. Erg fijn om zo op de hoogte gehouden te worden tijdens het werk!

Zoals je kunt lezen zijn we erg tevreden met Anja en heeft Kyra het ook altijd mega naar haar zin. Ik zou niet meer anders willen.

Liefs,

Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.