Het (educatieve) speelgoed van Kyra – 2 jaar

Kyra is deze maand 2 jaar geworden en heeft weer veel nieuw speelgoed gekregen! Wie weet doe je wat inspiratie op.

Elektro
Dit is iets wat ik vroeger echt super vaak heb gespeeld, ik vond dat altijd zo leuk! Het bestaat nog steeds, maar zit in een wat nieuwer jasje.
Ze hebben verschillende versies en dus veel verschillende dingen te leren. Wij hebben de versie “Vormen & Kleuren” gekregen en Kyra vindt het erg leuk om er mee te spelen.
Met behulp van de ‘wonderpen’ leert ze spelenderwijs over vormen en kleuren. Als ze het antwoord goed heeft, gaat er een lampje branden en speelt er een muziekje af.

Magibook
Dit is iets wat ik op ons verlanglijstje had gezet. Het is even een uitgave maar het zit zo leuk in elkaar! Ik zal er, als Kyra er een tijdje mee heeft gespeeld, een review over schrijven… Maar ik kan er nu al over zeggen dat het echt een aanrader is. Spelenderwijs leert ze over van alles en nog wat. Dit boek bevat overigens ook verschillende uitbreidingsboekjes, waardoor ze door kan leren/spelen. Voor nu speelt ze nog alleen met het boekje wat er standaard in zit; maar zodra ze dit uitgespeeld heeft (wat overigens nog wel even gaat duren), ga ik haar zeker de andere versies ook cadeau geven.
Er wordt gebruik gemaakt van diertjes (zie hierboven) die allemaal verschillende voorkeuren, stemmen en emoties hebben. De ene kan goed koken (en dan helpt Kyra ingredi├źnten aanwijzen), de ander kan weer muziek maken (leren over muziekinstrumenten), maar ze moeten ook samen spelen en op de beurt wachten, etc. Ook zoek spelletjes zitten erin.

Duplo
Doe mij een cadeaubon van de speelgoedzaak en ik sta zelf te zwijmelen bij de Duplo-afdeling. Wat een leuk spul hebben ze toch! Kyra is er ook enorm fan van; vooral haar fantasie kan ze er goed in kwijt. Bedjes, vliegtuigjes en diertjes. Alles is leuk om op te bouwen (vooral samen) en dan gaat haar fantasie werken. Ze praat tegen de popjes, doet ze in bed/bad/wc en gaat met de olifant wandelen.
Ik vind dit ook leuk om samen met haar te doen.

Dieren
Zoals de meeste van jullie wel weten is Kyra gek op beestjes. Ze kreeg voor haar verjaardag dan ook veel kokers (van de Hema) met dieren erin. Zeedieren, boerderijdieren, jungledieren en de dino’s! Kyra kan zich er erg goed mee vermaken, maar dan moet ik ook wel zeggen dat haar fantasie heel erg groot is. Ze kan met een zo’n koker hele verhalen maken. Ze leert veel over verschillende dieren en Kyra was me laatst aan het duidelijk maken wat een inktvis is en een octopus (ik had het per ongeluk verkeerd) – prachtig toch!
Dit speelgoed is ook ideaal om mee te nemen naar het terras/restaurant/lunchroom; ze speelt er zo leuk mee.

Ikea-keukentje
Dit gaven we Kyra voor haar 1e verjaardag en sindsdien is het een hit. Ze kon er nog niet veel mee in het begin, op leeghalen van de kastjes etc na. Maar nu is ze helemaal druk met ’tomatensoep’ maken, cakejes bakken en eitjes bakken. Ook zet ze graag koffie voor ons en doet ze soms haar pop in de wasbak als deze in bad moet.
Ze geniet volop als ik met haar mee speel in haar keukentje en samen kook/bak met haar (neppe) houten speelgoedjes.
Ik wil ‘m nog steeds een keer ‘pimpen’, maar dat is er nog niet van gekomen…

Pfoe. Ik hoop dat je er wat aan hebt! Kyra speelt enorm graag met bovenstaand en ik vind het ook echt leerzaam. Natuurlijk zijn er ook puzzeltjes die ze leuk vindt, lezen we nog steeds boekjes en knutselen we ook genoeg. Maar deze items wilde ik je graag even tippen!

Liefs,

Leonie

PS: doe je ook mee met de winactie?

2 thoughts on “Het (educatieve) speelgoed van Kyra – 2 jaar

  1. Yes, dit vind ik een heel leuk en interessant artikel! Dochterlief is 18 maanden, over een klein half jaar nog eens komen lezen. De koker met diertjes van de hema ga ik alvast onthouden. Daar gaat onze kleine kapoen ook heel erg van genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.