Het ritme van: Kyra & Leonie


Een vaak gevraagde vraag: “komt het ritme van Kyra nog in een blog?”. Ik besloot er eens goed voor te gaan zitten en zette ‘m op ‘papier’. Vandaag deel ik Kyra’s ritme opnieuw! Pak er ’n kop thee of koffie bij, want hij is behoorlijk uitgebreid;).

Dit is het ritme waar we nu zo’n 2 maanden ons goed bij voelen. We luisteren naar wat Kyra wil en/of nodig heeft. Ik beschrijf een standaard ’thuis-dag’. Als wij op pad gaan, doen we dat vaak zodra we beneden komen of na haar middagdutje.

07:00 – Hallo!
Rond 07:00 word ik zelf wakker en ik kijk op de webcam of Kyra dat ook is. Vaak ligt ze dan rustig, met haar oogjes open een beetje te wachten. Ik rek mezelf nog eens uit, ga naar de wc en op dat moment hoor ik Kyra al pleziergilletjes maken. Zodra ik de deur open doe ‘springt’ ze zo wat omhoog van blijdschap en haal ik haar uit bedje.

07:05 – Borstvoeding en knuffelen
Ik leg Kyra naast me neer om haar borstvoeding te geven. Deze voeding is meestal heerlijk rustig en zo tutten we samen wat. Samen genieten we lekker dicht bij elkaar.

07:20 – Papa, wakker worden!
Na ongeveer 20 minuutjes drinken en knuffelen laat Kyra los en draait ze meteen op haar knietjes om naar papa te kruipen. Als een wilde gaat ze op en neer om papa wakker te maken. Zo schattig om te zien. We knuffelen wat en spelen wat in bed.

07:30 – Gordijn en lichtspektakel
Papa ligt altijd dicht bij de gordijnen en Kyra vindt het machtig mooi wanneer deze open gaan. Papa maakt er een heel spektakel van (heen en weer met de gordijnen) en een grote glimlach verschijnt op haar gezichtje. Alsof ze denkt: yes, de dag is weer begonnen!!

07:30 – Nieuws in bed
We kijken eigenlijk nooit samen televisie. Behalve in de ochtend. We doen altijd een beetje rustig opstarten met z’n allen. Papa heeft dan al koffie gehaald dat drinken wij terwijl we het nieuws kijken. Kyra kijkt af en toe mee, speelt met haar pop of knuffelt met ons.

07:45 – De wereld van Zappelin
Kyra wordt helemaal wild van ‘De wereld van Zappelin’. Samen dansen we in bed op de liedjes die worden gezongen. Ondertussen maken we haar badje klaar of kijken we gezellig mee.

08:00 – Baddertijd!
Omdat Kyra wat droge huid heeft, gaat ze niet iedere dag in bad (of mee onder de douche). Kyra vindt het wel helemaal geweldig, in bad gaan. Lekker spetteren en spelen met haar badeend. Ik vind het altijd een genietmomentje zo samen.

08:30 – Schoonheid in spiegel bewonderen
Als Kyra geheel aangekleed is, stapt ze altijd aan de hand naar de spiegel om zichzelf even goed te bekijken en samen zeggen we dan altijd hoe mooi ze is. Ze glundert van oor tot oor.

08:35 – Mama’s spullen overhoop gooien
Make-uppen doe ik altijd met Kyra ‘samen’. Zij kruipt dan wat door de kamer heen en ik probeer zo snel mogelijk mijn make-up te doen. Kyra is in die tijd mijn sokkenlade aan het leeghalen, alle computerspellen overhoop aan het halen of de boeken uit de kast aan ’t trekken…

08:45/09:00 – Luna begroeten
Jaaaa! We gaan naar beneden. Daar ligt Luna al helemaal klaar om ons te begroeten. Er wordt wat af gekwispeld en gekust. Daarna is duikt ze meteen in haar speelgoedmand om te spelen.

09:30/10:00 – Fruitje
Kyra krijgt rond deze tijd haar fruithapje. De ene keer zijn dat aardbeitjes, de andere keer een banaan of nectarine. Ze heeft zo haar voorkeuren – aardbeien zijn echt favoriet.

10:00 – Naar het dorp
Vaak gaan Kyra en ik in de ochtend naar het dorp om even een boodschap te doen. Voor het avondeten en/of lunch of gewoon om even te koekeloeren bij de Hema.

11:00 – Nog even spelen
Kyra wordt al wat moe, maar we gaan nog even samen spelen. Dit doet ze vaak met haar blokken van Megabloks, Zoefzoef diertjes van Vtech, babypuzzel of blokkenstoof. Ook lezen we vaak even een boekje.

11:30 – Lunchtijd!
Ongeveer rond deze tijd krijgt Kyra een boterhammetje. De ene keer eet ze deze helemaal, de andere keer laat ze de korstjes links liggen. Appelstroop lijkt ze wel lekker te vinden.
Heel af en toe hebben we croissantjes gehaald in het dorp, dan krijgt ze een mini en daar smult ze ook wel van.

12:00/12:30 – Soyamelkje + Middagdutje
Ik ben de borstvoeding aan het afbouwen. Ze is inmiddels een jaar en nu ze ‘mee met de pot’ mag eten vind ik het wat makkelijker om af te bouwen. We doen dit op ons eigen tempo en doen wat goed voelt.
Kyra krijgt, voordat ze gaat slapen, een flesje sojamelk. De keren dat we opvolgmelk (voordat ze een werd) en/of koemelk probeerde, spuugde ze na een uur haar complete maaginhoud uit. Waarschijnlijk kan ze er niet zo goed tegen? Om haar te voorzien van wat vocht voor bij de lunch hebben we daarom ook besloten om haar wat verwarmde sojamelk te geven. Kyra dronk dit beter op haar eigen kamertje dan tijdens het eten van een boterhammetje, dus dit houden we gewoon nog even zo aan.

Nadat ze zo’n 100cc melk gedronken heeft, valt ze vaak al in slaap of stop ik haar lekker in. Kyra doet sinds ongeveer 2 maanden nog maar 1 dutje per dag. Ik heb geprobeerd om haar toch nog een langere tijd twee dutjes te laten doen, maar dit pikte ze gewoon niet. Vaak als Kyra in de ochtend wel slaapt, doet ze dat in de middag niet meer. Rond 11:30/12:00 word ze echt moe en slaapt ze vaak zo’n 1,5-2 uur achter elkaar.

14:00 – Playtime!
Kyra is weer helemaal opgeladen en klaar om te gaan spelen of om op pad te gaan. De hele dag thuis zitten ben ik persoonlijk niet echt van, dus meestal gaan we er wel even op uit. Al is het maar even een stuk fietsen, wandelen of bij oma een kop koffie drinken

17:00 – Papa-tijd
Rond deze tijd is papa vaak klaar met werken (hij werkt vaak thuis) en dan begint even hun papa/dochter tijd, zodat ik kan koken.

17:30 – Haphaphap
Sinds Kyra een jaar is, eet ze zoveel mogelijk mee met de pot. Als wij wat kruidigs eten (of afhaal;)), dan eet Kyra een ander hapje, vers gemaakt. Kyra vindt sperziebonen en pasta erg lekker en dit eet ze dan ook gewoon zo uit het vuistje. Haar favoriete ‘prakje’ is nog altijd avocado/courgette/couscous.
Het eten gaat echt steeds beter en ze eet steeds meer. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat ik geen borstvoeding meer geef tijdens de lunch!

18:00/18:30 – Sleepy time
Na een goed avondmaal is het tijd om de bedtijdroutine te starten (komt in een apart artikel). Kyra krijgt haar pyjamaatje aan, ze krijgt nog als toetje wat borstvoeding, ik poets haar tandjes en stop haar in. Ze valt meestal binnen 10 minuutjes geheel zelfstandig lief in slaap.

19:30 – Paniek
Heel vreemd, maar vaak rond dit tijdstip word Kyra in paniek wakker. Ze gaat heel hard huilen en staat meteen aan haar bedrand. Een van ons rent naar boven, kalmeert haar en stopt haar weer in. In nog geen 5 minuten is ze dan weer vertrokken.

22:00 – Droomvoeding
De derde en daarbij de laatste keer borstvoeding van de dag voor Kyra. Al slapende drinkt ze nog wat borstvoeding (de ene keer maar een aantal slokken, de andere keer behoorlijk wat!). Deze voeding gaat er zeer binnenkort vanaf.

Sinds ik de nachtvoedingen niet meer geef, slaapt Kyra door! Dus het ritme start vervolgens om 07:00 weer opnieuw!

Bij vragen of opmerkingen hoor ik ’t graag!

Liefs,

Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.