Kyra is 2 jaar!

Hieperdepieperdepiep! Kyra is vandaag 2 jaar oud geworden (OHMYGOD)!

Groei
Kyra is en blijft een lange dunne dame. Ze kan qua lengte broekjes van maat 92 aan, maar haar taille maat is soms zelfs nog 74 of 80!
We wegen haar thuis, zijn al lang niet meer op het CB geweest. Kyra weegt nu 10kg.

Slaap
Ondanks het warme weer, hebben we (nog) geen problemen met het slapen in de nacht. Ze gaat zo rond 18:30/19:00 naar bed en slaapt door tot 06:30 ongeveer.
Overdag slapen is nu wel wat lastiger. De zon staat precies op haar kamertje en ondanks dat ze een rolluik heeft, is dat wel warm. Ze komt daardoor moeilijker weg. Dan kan ze zo gerust (al gapende) heen en weer door het bed gaan, liedjes zingen en haar knuffels ‘eten gaan geven’.
Maar soms geeft ze ook gewoon aan niet te gaan slapen: “Nee, Kyra hoeft niet te slapen” zegt ze dan.
Het komt sporadisch voor dat ze dan haar middagslaapje overslaat.

Overdag
Tja, dat blijft gewoon een feest met Kyra. Ze is gewoon heel vrolijk, grappig en lief voor iedereen en alles. Kyra is gek op liedjes zingen en ik moet dan vaak mee zingen (Kyra: “mama ook mee zingen!”). Dit doet ze de gehele dag een beetje door; zo schattig. Jammer is wel dat, als ik haar probeer te filmen ze vaak hiermee stopt. Gelukkig is het me toch wel 1x gelukt – klik -.
Ze speelt graag met water in combinatie met haar duplo poppetjes en/of haar boerderij dieren van de Action. Deze moeten dan zwemmen of gewassen worden of glijden, etc. Haar fantasie is mega groot.
Geen seconde houd ze haar mondje dicht; ze is altijd of aan het zingen of aan het kletsen en dat is zo gezellig.
We gaan nog steeds vaak naar de kinderboerderij, maar sinds een tijdje heeft ze daar ineens ‘angst’ voor de dieren gekregen. Sinds dat ze heeft gehoord dat er (soms behoorlijk hard) geluid uit komt, is het plezier er een beetje af en vind ze het spannend. Dan kruipt ze ook tegen me aan als een aapje en zegt ze: “beetje spannend mama! Verder kijken”.

Voeding
Verschilt echt per dag. De ene keer eet ze echt veel (waar laat ze ’t), de andere keer bijna niets. Kyra is gek op ei, ijs, tomatensoep, worteltjes en broccoli en vlees. Dus over het algemeen mogen we niet klagen. In de ochtend eet ze een bak volle kwark met Brinta en fruit en ook dat eet ze vaak helemaal op.
Brood is ze wat minder fan van.. nog steeds.

Bijzonderheden
– Kyra kan elke kleur herkennen. Dat vind ik zo knap en leuk!
– Ze telt nu tot ongeveer 15
– Haar fantasie is groots. Soms zegt ze bijvoorbeeld: “ik heb een kipje!” en dan doet ze net alsof ze iets tussen haar vingers heeft. Ik moet dat dan aaien of eten geven… haha zo grappig.
– Ook roept ze soms uit het niets: “Ik ben een flamingo/konijn/olifant/krokodil/varkentje”. En dan maakt ze dat geluid.
– Ze onthoud alles super goed. Als ik bijvoorbeeld in de avond tegen haar zeg dat we morgen naar de stad gaan samen, dan word ze wakker de volgende ochtend en zegt ze tegen me: “vandaag naar stad mama”. Daar sta ik nog steeds zo van te kijken.
– Ook kan ze plekken heel goed herkennen – dan lopen we door de dierentuin en dan weet ze dat na de Pandaberen het berenbos komt. “Zometeen eerst naar de beren toe en dan de ijsbeer”. Terwijl we pas 3x naar Rhenen zijn geweest.
– Uitdagen is iets wat ze nu wat vaker doet (het valt me nog alles mee hoor!) en daarom gebruiken we soms de ‘naughty chair’. Haha. Dit werkt prima. Ik zal binnenkort een stukje schrijven hierover.
– Kyra weet heel goed dat ze Jarig is. De tijd naar haar verjaardag toe hebben mijn vriend en ik het er natuurlijk regelmatig over gehad – er zit nogal wat voorbereidingstijd in. Ze heeft enorm veel zin in het feestje en kan ook benoemen wie er allemaal komen en dat er dan heel veel ballonnen zijn en taart en cadeau’s, haha. “Kyra is GARIG” zegt ze dan.
– We hebben wat geoefend, maar Kyra snapt het principe van ‘Alsjeblieft’ en ‘dank je wel’. Zodra ze iets geeft zegt ze ‘alsjeblieft’ en als ze iets krijgt, bijvoorbeeld haar melk zegt ze heel schattig ‘dankjewel’. Soms komt ze random dingen aangeven en zegt ze: “Hier alsjeblieft mama” – en dan geeft ze me een duploblokje o.i.d.
– Kyra is gek op ‘betalen’ en/of muntjes. Soms doen we fantasiespelletje dat ze bijvoorbeeld moet betalen voor haar melk. Papa zegt dan: “twee muntjes” en Kyra legt dan onzichtbare muntjes (2x) in zijn hand. ZO LEUK.
Vandaar dat we voor haar verjaardag een kassa hebben gekocht;)
– Zodra ze een vieze luier heeft zegt ze tegenwoordig: “Kyra poeps gedaan, mama eventjes luiertje doen”.
Dat is wel handig hoor – al ruik je ’t snel genoeg ;).
– 

Wow meisje, wat ontwikkel je je snel en wat gaat het goed! Ik ben zo trots op je! Geen woorden kunnen beschrijven hoe veel ik van je hou en hoe blij ik ben dat ik jouw mama mag zijn. Je bent het liefste, leukste, grappigste en allermooiste meisje. Er is niets leukers dan tijd doorbrengen met jou. Op naar het volgende jaar, toettoet!

Liefs,

Leonie

3 thoughts on “Kyra is 2 jaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.