Liz is 11 maanden!

Nog even en dan is onze baby 1 jaar. Vandaag de update, die al even klaar stond, over hoe het met Liz gaat.

Groei
Ik kan nog steeds niet echt een update geven; want ik heb ook geen gegevens! Deze maand moeten we wel weer naar het CB; dus bij de 1-jaar-update kan ik dit delen!

Slaap
Er is niet zoveel verandert als afgelopen maand. Liz slaapt in de ochtend een kort dutje en rond 13:30 gaat ze weer naar bed voor haar middagdut. Dan rond 18:30/19:00 ligt ze weer in bed!
Helaas is ze wat aan het hoesten de afgelopen dagen/weken. Dus dat maakt dat het slapen niet altijd even goed verloopt… Maar opzich mogen we nu even niet klagen (met 1/2x wakker in de nacht).
Ze is ook eigenlijk altijd weer vrolijk wakker.. zo fijn :).

Overdag
Whoop. Ze tijgert (eindelijk). Ze kan het, maar ze is er zelf nog niet helemaal van overtuigd, haha. Ze raakt al snel gefrustreerd als ze niet snel genoeg bij haar doel komt.
Ook oefent ze een beetje met staan.. ze gaat graag in haar stoel staan op het voetenplankje en ook probeert ze over ons heen te klimmen als we op het kleed liggen.
Liz kletst lekker gedurende dag en is continu op onderzoek uit, zo gezellig en leuk. Ze heeft de houten blokken ontdekt en vindt het leuk om torentjes om te gooien. Ook heeft ze altijd door waar een telefoon ligt, want die wil ze het liefste vasthouden..
Samen met Kyra heeft ze dikke schik. Ze geniet echt als Kyra haar kusjes geeft of knuffelt. Dat is echt aandoenlijk om te zien.

Voeding
Gemalen voeding/potjes/prakjes is eigenlijk niet waar haar voorkeur naar uit gaat. Ze wil het liefst een beetje mee-eten met de pot. Bloemkool en broccoli zijn favoriet. En laatst at ze ook ze ook m’n kipschnitzel zo mee..
Fruit gaat erin als zoete koek. Aan vitamine C geen tekort denk ik.

Bijzonderheden
– Blauwe bessen! Daar doet ze haar mond altijd voor open.
– Tijgeren – eindelijk bereikt ze haar doel beter!
– Speelgoed afpakken. Alles waar ik met Kyra/of Kyra mee speelt, pakt Liz maar al te graag af.
– Verlatingsangst to the max! Als ik wegloop of als er iemand bij ons binnenkomt, of alleen al hoi zegt tegen Liz (bijvoorbeeld op het schoolplein), komt er een dikke pruillip en slaat de angst toe.
– Kiezen zijn door!
– Billendoekjes? Die zijn ook super lekker om op te sabbelen ;’).
– Sokken verliest ze altijd. Ik heb slofjes gekocht die niet zo makkelijk uit schijnen te gaan.
– Liz kan drinken uit een rietjesbeker. De voeding van 15:00 is er vanaf (bv) en Liz krijgt dan een soepstengel/koekje/cracker. Gedurende dag kan ze altijd haar beker water/thee/diksap drinken. Eerst leek ze het echt lekker te vinden, maar nu is het nog even zoeken wat ze nou lekker vindt.

Liefs Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.