Liz is 1 jaar!

Ohhh ons kleine meisje is geen baby meer, maar een echte dreumes. Vorige week werd Liz 1 jaar en vandaag besloot ik weer eens een update te geven. Zoveel veranderingen in 1 maand…! Lees je mee?

Groei
We zijn inmiddels bij het CB geweest en Liz groeit prima op haar eigen lijn. Ze is zo’n 74,5 cm en zo’n 8kg. Liz draagt maatje 68/74.

Slaap
Er is niet zoveel verandert als afgelopen maand. Liz slaapt in de ochtend een kort dutje en rond 13:30 gaat ze weer naar bed voor haar middagdut. Dan rond 19:00 ligt ze weer in bed! Dan is ze vaak ook wel in de nacht zo’n 1a2x wakker… hopelijk gaat dat binnenkort wel veranderen! Hihi.

Overdag
Whoop. In een korte tijd is ze ineens gaan tijgeren. Eerst was ze langzaam, toen steeds sneller en ze kruipt nu ook. Maar het allersnelste is ze al schuifend; met 1 been op en dan op d’r billen naar voren schuiven. Ze zit daardoor ook wel echt beter in haar vel; want ze bereikt in ieder geval haar doel nu.
Ook oefent ze een beetje met staan.. ze gaat graag in haar stoel staan op het voetenplankje en ook probeert ze over ons heen te klimmen als we op het kleed liggen. Aan de hand lopen vind ze machtig mooi. Vol trots komt ze dan naar een van ons toe.
Liz kletst lekker gedurende dag en is continu op onderzoek uit, zo gezellig en leuk. Ze heeft de houten blokken ontdekt en vindt het leuk om torentjes om te gooien. Maar zo’n toren bouwen met van die ringen heeft ze nu helemaal door en is geliefd speelgoed.
Haar pittenzakjes, die ze voor haar verjaardag kreeg, vind ze leuk om mee te gooien en er vervolgens achteraan te gaan. Ook onder de tafel spelen is cool.. klimmen over de tafelpoot heen, lekker het hele keukentje leeghalen en dan onder de tafel ‘koken’.
Overgooien met een bal heeft ze ook dikke schik in. Zo grappig.
Samen met Kyra heeft ze veel plezier. Ze geniet echt als Kyra haar kusjes geeft of knuffelt. Dat is echt aandoenlijk om te zien. Ze spelen ontzettend leuk met elkaar.. Maar soms kunnen ze elkaar ook echt opjutten.

Voeding
Gemalen voeding/potjes/prakjes is eigenlijk niet waar haar voorkeur naar uit gaat. Ze wil het liefst een beetje mee-eten met de pot. Bloemkool en broccoli zijn favoriet, net als haar zus. En laatst at ze ook ze ook m’n kipschnitzel zo mee.. Geregeld krijgt ze een potje Olvarit, want we eten soms toch wat gekruid/zout… Maar meestal vullen we dit dan nog aan met gekookte groente.
Fruit gaat erin als zoete koek. Aan vitamine C geen tekort denk ik.

Bijzonderheden
– Blauwe bessen! Daar doet ze haar mond altijd voor open.
– Tijgeren – eindelijk bereikt ze haar doel beter!
– Kruipen – vooral op het kleed, want de vloer is glad..
– Bilschuiven – zo zo zo snel is ze!
– Speelgoed afpakken. Alles waar ik met Kyra/of Kyra mee speelt, pakt Liz maar al te graag af. En andersom trouwens ook.
– Verlatingsangst to the max! Als ik wegloop of als er iemand bij ons binnenkomt, of alleen al hoi zegt tegen Liz (bijvoorbeeld op het schoolplein), komt er een dikke pruillip en slaat de angst toe.
– Kiezen zijn door!
– Vochtige doekjes? Die zijn ook super lekker om op te sabbelen ;’).
– Sokken verliest ze altijd. Ik heb slofjes gekocht die niet zo makkelijk uit schijnen te gaan.
– Liz kan drinken uit een rietjesbeker. De voeding van 15:00 is er vanaf (bv) en Liz krijgt dan een soepstengel/koekje/cracker. Gedurende dag kan ze altijd haar beker water/thee/diksap drinken. Eerst leek ze het echt lekker te vinden, maar nu is het nog even zoeken wat ze nou lekker vindt.
– Liz haar eerste echte bewuste woordje is: TIET. Ze zegt het nu vooral in de ochtend en met de lunch. Als ze wakker wordt en ik haar bij mij neer zet kruipt ze op me, trekt ze aan m’n shirt en zegt ze ’tiet/tiete/tette’. Nou. Dit was ook Kyra een van haar eerste woordjes… haha.
– Ook “Ja” zegt ze heel vaak. ‘Wil je pindakaas op je boterham?’ “Ja”. Of ze het nu echt bewust zegt, weet ik niet. Maar grappig is het wel.
– Kusjes geven. Liz geeft kusjes. Zo schattig. Op de wang of in de ‘lucht’ maakt ze een kusgeluidje en pruilt ze die lipjes zo schattig.
– Dansen. Oh wat is ze leuk als ze dit doet. Op en neer, heen en weer, mee klappen. Geweldig.

Liefs Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.