Liz is 4 maanden oud!

Vorige week werd Liz alweer 4 maanden oud. Deze update stond dan ook al klaar… Maar nog niet de tijd genomen om ‘m te publiceren. Vandaag klets ik je bij over de ontwikkelingen van Liz de afgelopen maand. Lees je mee?

Groei
We zijn al een tijdje niet naar het CB geweest, maar aan haar lekkere spekbeentjes, armpjes en toet kan ik wel zien dat ze gewoon goed groeit..! Liz kan soms al maatje 68 aan (wow). Ik geloof dat Kyra dat net voordat ze 1 jaar was pas droeg, haha! Zo andere bouw dan haar..

Slaap
Liz slaapt overdag nu eigenlijk best goed. Het thuisblijven om haar te laten wennen aan het bedje heeft dus echt wel geholpen.. Ze weet nu wel wat ze moet doen als ze boven in bed gelegd wordt.
Overdag slaapt Liz in haar ledikant op haar kamertje. Ze heeft zo’n wakkertijd van ongeveer 1,5 uur, maar soms is ze binnen het uur al wel moe. Dit zien we dan goed doordat ze veel gaapt, roze wenkbrauwtjes krijgt en/of alle puf eruit is.
Ze doet meestal twee of drie dutjes per dag in haar ledikant. Het verschilt nogal hoe lang deze duren.. Het eerste dutje is meestal kort en daarna volgt een langer dutje van 1,5-2,5 uur.
Eind van de middag besluiten we meestal op pad te gaan, want dat dutje doet ze lastig in haar ledikant (teveel prikkels van de dag?). Of ik draag haar bij me.
De nachten zijn hetzelfde gebleven. Ze ligt meestal om 19:00 in haar cosleeper en slaapt tot 06:30 ongeveer. Daar tussen drinkt ze nog 1 droomvoeding en 2 nachtvoedingen bij me.

Overdag
Liz kletst de hele dag door nu. Dit heeft ze echt in haar ontwikkelingssprong geleerd, zo leuk. Ze is ook eigenlijk altijd vrolijk en zoekt veel contact met ons, maar ook met haar zus. Die twee samen zien lachen is echt fantastisch.
We ‘spelen’ graag op het kleed, onder de babygym of gewoon met liedjes zingen. Ook lezen we samen boekjes.
Soms gaan we erop uit (nu afhankelijk van de adviezen van het RIVM) en dan gaan we lekker naar de kinderboerderij of het winkelcentrum in. Liz doet het echt hartstikke goed – het is ook geen drama meer in de maxicosi (nou, tenzij we stil staan dan).
Ik ben trouwens ook weer begonnen met werken afgelopen maand… Dus dan gaan de dames naar de gastouder. Ik breng ze dan rond 14:30 en vlak ervoor voed ik nog, omdat het nog maar de vraag is of Liz de fles wil pakken… Dan spelen ze tot 17:45 daar en dan haalt papa ze op.
Liz moet dan rond 18:30 een flesje krijgen van Papa, wat nog niet altijd wil lukken. Als ze niet drinkt aan de fles moeten ze naar mijn werk rijden (dat is wel echt jammer en kost veel tijd en energie voor hen).
Rond 22:00 krijgt Liz dan meestal weer honger en hoop ik thuis te zijn.

Voeding
Zoals je hierboven al kon lezen… Ze krijgt nog steeds volledig borstvoeding en dat vind ik erg prettig. Ik voed dus live op het werk en als Liz wel drinkt uit de fles thuis, dan kolf ik. Dat gaat prima.
Liz drinkt overdag meestal ook om de 3a4 uur. De ene voeding is heel intiem en rustig, de ander is ze snel afgeleid en wil ze alles zien…
Ik kan niet anders zeggen dat het gewoon goed gaat!

Bijzonderheden
– Alles in de mond! Heeft ze een knuffel, speeltje of gewoon haar handjes/vuistjes; die gaan in de mond. Dit gaat vaak samen gepaard met heel veel slijm en smakgeluiden, hihi.
– Liz heeft het gillen ontdekt en blijft echt langere tijd ‘kletsen’, waar het eerst een paar geluiden waren als “hu hu”, zijn het nu hele zinnen. Zo gezellig.
– Je kan de klok er bijna op gelijk zetten: elke ochtend een of of twee poepluiers;).
– Lachen, lachen, lachen. Met of zonder geluid, maar eigenlijk continu.
– Dan weer wel, dan weer niet die fles pakken. Eerst dachten we dat het aan de soort voeding lag (uit vriezer/koelkast/vers), maar daar lijkt het toch niet aan te liggen. Het is en blijft dus spannend per (werk)dag of ze de fles gaat pakken…
– Als Kyra en Liz samen aan tafel zitten dan is het een en al lol. Kyra hoeft Liz maar aan te kijken en Liz schatert. Dit is echt zo vertederend.
– De schommelstoel is wel een favoriete hier.
– Ik ben dus weer begonnen met werken (zo’n 22 uur per week; onregelmatig). Leuk, maar dus ook nog steeds spannend omdat ze de fles niet altijd pakt.
– Net als Kyra is Liz ook fan van ‘schootliedjes’: Een damespaard of klap eens in de handjes.. Allemaal lachen!
– Lekker opeten… Als wij Liz een beetje happen/kussen vind ze dat prachtig.
– Er is al wel wat interesse in eten.. In principe mag ze nu gaan oefenen. Maar ik weet niet of dit handig is qua darmpjes etc. Bij Kyra begon ik echt pas vanaf 6 maanden.

Dat was ‘m weer! Zo leuk om terug te lezen ook van Kyra deze updates..

Liefs,

Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.