Liz is 5 maanden oud!

Deze stond al een tijdje klaar, maar vergeten online te plaatsen! Zie hier de ontwikkelingen van Liz van de afgelopen maand!

Groei
Nogsteeds zijn we niet naar het CB geweest, maar ik denk dat ze zo’n 6,5kg weegt nu! Ze heeft behoorlijk wat spekjes op d’r beentjes zitten in ieder geval. Ze draagt nu maatje 68.

Slaap
Jeetje, heb je even? Wat een verschrikkelijke maand hebben we wat dat betreft gehad. Ik denk dat we beland zijn in een ‘4 maanden slaapregressie’ wat resulteert in om de twee uur voeden in de nacht… šŸ˜‰ Yay voor langer dan 5 uur slaap hoor.
Overdag gaat het dan wel nog steeds ‘redelijk’. De ochtend meestal een uurtje en in de middag zo’n 1,5-2 uur. Het derde dutje in de na middag blijft lastig, maar pakt ze vaak wel in de wandelwagen. Deze duurt zo’n 30 minuten.
Ja, ze slaapt nogsteeds vrij weinig, maar meer/langer lukt gewoon (nog) niet. Ik ben al blij dat ze zelfstandig zonder te mokken in slaap valt en blij weer wakker wordt.

Overdag
Nou, we zitten deze maand vooral veel thuis, door de Corona. Dus heel veel ondernemends doen we niet. Gelukkig was het vaak mooi weer en zijn we dan dus ook lekker veel buiten te vinden. Heerlijk om Liz lekker op het kleedje op het gras te laten spelen. Kyra er omheen met haar eigen speelgoed en zo probeer ik de aandacht tussen beide dames te verdelen.
Het ritme van Liz volgen we gewoon en maakt de dag. Heel veel spannends is het eigenlijk niet meer, nu we thuis moeten blijven.
Als ik werk, is papa er en dan zien de dagen er ook een beetje hetzelfde uit, hihi. Klinkt saai, maar toch vliegen de dagen voorbij en genieten we van de kleinste dingen!
Liz is eigenlijk altijd vrolijk en ontzettend vrolijk en nieuwsgierig. Alles vind ze interessant, maar nogsteeds bovenal Kyra. Als die in de buurt is zou ze willen dat ze haar nek kon omdraaien om haar nog te kunnen zien, hihi.

Voeding
Nogsteeds borstvoeding, maar vanaf deze maand gaan we wel oefenen met hapjes! Ze drinkt in de nacht deze maand dus nogal vaak;) en overdag om de 4 uur.
Het flesje gaat stukken beter en daar zijn we allen super blij mee.. dat was me een partij stress! Ze drinkt soms wel 180cc weg, iets wat Kyra echt nog nooit heeft gedronken toentertijd..

Bijzonderheden
– Liz probeert al aardig te rollebollen.. Rond 4 maanden gooide ze haar benen al om naar de zijkant, nu rolt ze al wel mee maar rolt ze ook weer terug.
– Bewust pakken, grijpen en ook raak grijpen. Ze is heel erg bezig met alles vastpakken en ook bewust rammelen met haar rammelaar.
– Ze gooit graag d’r benen omhoog de lucht in.
– Rond 6:00 poept Liz ALTIJD en is daarna wakker – soms leg ik haar dan aan en als ik geluk heb slaapt ze nog verder. Anders is de dag dan dus begonnen….
– Liz doet steeds vaker even een power-nap in de kinderwagen. Zo schattig vind ik dat atlijd.
– Als er een beker, fles of glas in de buurt is dan wil Liz die het liefst uit onze handen pakken, dat vind ze zo interessant!
– Lekker kletsen, net als d’r zus is ze nooit stil ;).
– Sabbelen, sabbelen, likken, alles gaat in de mond. Tot irritatie van Kyra, want Liz mag haar spullen niet in de mond stoppen natuurlijk he.
– Ze pakt dus de fles, Joe hoe! Zo fijn.

Dat was ’t denk ik wel zo’n beetje! Tot de volgende!

Liefs Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.