Liz is 6 maanden oud!

Vorige week was Liz al weer een half jaar oud. Jeetje, een half jaar! De tijd vliegt voorbij. Daarom weer een update over de afgelopen maand. Lees je mee over Liz haar ontwikkelingen van maand 5 naar 6?

Groei
Bij het consultatiebureau woog Liz bijna 7kg. Ze groeit gewoon lekker door op haar eigen lijn. Ze draagt maatje 68, maar heeft inmiddels wel een joekelsgrote Puckababy slaapzak aan (die ander werd aan de krappe kant).

Slaap
Vorige maand schreef ik al dat het niet top ging. Er is niet heel veel verandert..;). Ik heb inmiddels een Fedde&Kees lakentje aangeschaft, omdat ze altijd haar dekens van zichzelf trapte + ik haar niet meer lekker strak kon instoppen.
Verder doet ze vooral in de ochtend een wat langere dut en dan in de middag twee kortere slaapjes. Opzich gaat het best prima. Ze is vrolijk en valt wel blij en volledig zelf in slaap. Dus wat dat betreft mogen we zeker niet klagen.
De nachten zijn nog niet verandert. Ze gaat rond 18:45 slapen en wordt rond 6:45 wakker met daar tussen nog 2/3 nachtvoedingen.

Overdag
Liz vindt het heerlijk om op haar buik te spelen. Het liefst sabbelt ze lekker op haar O-ball of op een grote knuffel. Daar kan ze dan best lang zoet mee zijn.
Het speelgoed van Kyra is wel 1000x leuker dan al haar eigen speelgoed. Alles wat Kyra vast heeft, wil zij ook en als ze het te pakken heeft en het wordt weer uit haar handen gehaald word ze boos.. Hihi.
Badderen doen we niet zo vaak meer, Liz gaat liever onder de douche en vindt de douche straal mega interessant. Leuk om te zien hoe ze dan geniet. Het aankleden daarentegen is dan weer minder; dan komt de Dramaqueen in haar naar boven.

Voeding
Joepie! De 6 maanden mijlpaal gehaald wat betreft borstvoeding. Daar ben ik al heel blij mee, dat ik dit haar heb kunnen geven.
We zijn direct met 5 maanden begonnen met hapjes: elke 3 dagen wat anders: zoete aardappel, wortels, pompoen, ewrtjes hebben we al geprobeerd. Echter kwamen er enorme pittige nachten van; vol met buikkrampen en pijngilletjes. Dus toen we erachter kwamen dat het van de hapjes kwam, zijn we gestopt.
Halverwege 6,5 maand wil ik het wel weer rustig aan proberen… Maar Liz was er nu nog niet klaar voor en ik denk dat ze gevoelige darmen heeft…
Ze vindt het wel enorm interessant als wij eten/drinken.

Bijzonderheden
– Liz kan rollen! Op 25 april (verjaardag van m’n pa) rolde ze ineens van rug naar buik. Zo leuk.
– Zijn naar het CB geweest waar ze haar heupjes toch nog eens door de kinderarts wilde laten nakijken. Of ik dan na 1,5 week nog even terug kon komen. Nou ik heb die dag nog bij een ander CB in de stad een consult gehad en daar is ze door twee artsen bekeken en er was niets te zien (thank god). Maar wat een hekel heb ik toch aan ons CB, er is altijd wel wat!
– Gillen! Zo hard. Dit begint soms om 6:00 al, dan heeft ze zoveel schik. Ook gedurende de dag kan ze lekker gillen van plezier.
– Willen zitten is iets wat ze het liefste doet. Als ze neergelegd wordt, gaat ze mopperen. Zet je d’r rechtop, is ’t ok. Ook in haar stoel van Stokke wil ze ’t liefst al meer naar voren…
– Sinds een lange tijd moest er ineens weer naar de opvang gegaan worden. Dit was wel even wennen, voor zowel Liz als mama..
– Luna is heel interessant. Als ze voorbij loopt heeft ze alleen maar aandacht voor haar. Tevens wil ze graag voelen, waarbij ze haar ook al eens flink geknepen heeft.. oeps. Hihi.

Tot volgende maand!

Liefs Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.