Liz is 7 maanden

Liz is weer een maand ouder! Wat gaat de tijd gigantisch snel. Ik klets je weer bij over al haar ontwikkelingen van afgelopen maand.

Groei
Eerlijk? Ik heb geen idee. Naar mijn idee groeit ze goed. Haar spekjes zitten nog steeds op haar benen en ze heeft soms al Rompers van de HEMA in maat 68/74 aan.

Slaap
Liz haar slaappatroon is redelijk hetzelfde gebleven en we merken dat ze het er gewoon ‘goed’ op doet. In de ochtend slaapt ze zo’n 1,5 uur, in de middag meestal ook wel zo iets en dan doet ze in de namiddag nog even een powernap van 30 minuten.
Rond 18:15 gaan we naar boven en geef ik haar borstvoeding en dan meestal is ze rond 18:45 wel al in Dromenland.
De nachten gaan wat beter (oh als ik maar niet jynx nu) en ze is meestal rond 06:15/06:30 klaar voor weer een nieuwe dag;).

Overdag
Tussen de slaapjes door speelt ze gewoon eigenlijk heel goed en lief op het kleed. Ze rollebolt alle kanten op en probeert via die weg dan bij iets te komen. Ook in de box vind ze het prima om een tijdje in te liggen om zelf te spelen en als ik aan het koken ben ligt ze graag te kletsen in d’r schommelstoel.
Samen met Kyra heeft ze nog steeds de grootste schik en die twee kunnen dan ook echt al wel samen een beetje spelen.
Liz geniet ook enorm van voorlezen en ik ook; samen met m’n meiden op de bank. Heerlijk is dat.

Voeding
We zijn sinds 6 maanden weer een beetje begonnen met het opbouwen van hapjes. Eerst alleen groenten, maar later ook groenten met aardappel en nu ook in de ochtend lekker fruithapje.
Het gaat hartstikke goed nu en ze geniet er ook echt van.
Daarnaast krijgt ze gewoon nog om de 3a4 uur borstvoeding. De ene keer drinkt ze langer dan de andere keer, maar dit gaat nog steeds hartstikke goed en we zijn nog echt niet van plan te gaan stoppen.

Bijzonderheden
– De wagenbak is toen Liz 6 maanden werd verleden tijd. Ze kijkt nu heerlijk in het rond in de zit.
– De eerste slaapdiensten moest ik weer draaien toen Liz 6 maanden werd (dus de 7e maand). De eerste verliep eigenlijk vlekkenloos. De tweede heeft ze de nacht de fles geweigerd en is zij (en papa) veel wakker geweest. Arme meid wilde zo graag even mama..:(.
– Liz heeft de nacht toen ze 6 maanden was meteen op haar eigen kamertje geslapen. Vreselijk vond ik dat, zo’n leeg Bednest naast me. Maar het gaf ons allen wel wat meer rust.
– Ze zit nu ook gezellig bij ons aan tafel in haar Stokke-stoel. Gelukkig heeft ze bandjes, want heel goed rechtop zit ze niet. Maar het eten gaat hierdoor ook wel wat beter.
– Klanken oefenen. Liz is continu bezig met verschillende klanken. Ze oefent de “RRR” maar ook heeft ze een tijdje “Mamamam” gezegd. Helaas is dat weer opgehouden.
– Ze krijgt ondertandjes! Langzaamaan komen ze steeds meer omhoog.
– Draaien op het aankleedkussen. Het is nog geen tel of mevrouw ligt al op haar zij of buik. Verschonen is niet meer wat het is geweest, hihi.
– Liz kan zich een behoorlijke tijd vermaken met gewoon een lepel..
– Rammelen, schudden, tikken. “Hee, dat maakt geluid als ik dat doe. Dat is leuk!”.
– Ze herkent echt al meerdere mensen nu. Leuk om te zien.

Liefs,

Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.