Liz is 8 maanden!

Whoop, 8 maanden! Hoe het gaat met dit mupke, lees je in deze update!

Groei
Ze groeit gewoon lekker door. De afspraken bij het CB zijn stilgelegd, maar ik maak me over haar groei/gewicht geen zorgen. Ze heeft overal lekker spekjes en kleertjes worden vanzelf te klein.

Slaap
Heb je even? Of nou ja. Ik kan er nu wel kort over zijn. Dit gaat sl├ęcht! Niet te doen. Het is niet de gehele maand slecht gegaan hoor, maar we zitten nu in een fase waarvan ik hoop dat deze heel snel voorbij is. Liz slaapt overdag gemiddeld 2,5 uur over de hele dag, soms wat langer.
In de nacht ligt ze wel zo’n 12 uur op bed, maar is de laatste week om de 2uur ‘wakker’ en gaat pas weer slapen als ik haar aanleg – of er gaan behoorlijk wat tranen vloeien.
Ze zit in een sprong, dat is zeker duidelijk.. Ik hoop dan maar dat dit snel weer voorbij gaat.
Ohja, en heb ik al gezegd dat ze nu de laatste dagen om 5:30-06:00 wakker is? Je begrijpt… ik ben moe :).

Overdag
Liz is continu aan het kletsen. Geluidjes hebben plaats gemaakt voor echt een soort van woordjes: ‘Nana, mamam, tata, da, ja’. Als ik dit dan herhaal, vind ze dit machtig mooi.
Ook heeft ze het zwaaien ontdekt, met haar hele arm. Zo grappig.
Liz wil graag zittend spelen en vindt plat op de rug liggen dan niet zo leuk meer. Ze kan inmiddels heel eventjes zelfstandig zitten, maar gooit zich al snel naar achter (wat ze ook grappig vindt), dus het liefst zit ze tegen een voedingskussen of mij aan en dan kan ze heerlijk ‘spelen’ en rondkijken.
Ik vind het wel zo gevaarlijk dat ze al het spul wat niet van haar is, mega interessant vindt. Rondslingerend speelgoed van Kyra; ik ben zo bang dat ze het eens te pakken krijgt. Nou is Zoefzoef of LittlePeople wel groot zat om op te sabbelen, maar anders vind ik het doodeng. Een extra oog in het zeil houden nu dat ze ook al rollend overal kan komen.

Voeding
Nou. Ook hierbij hoop ik dat dit met of tandjes of haar sprong te maken heeft, want de laatste tijd eet Liz niet zo veel aan hapjes. Ik maak de hapjes altijd zelf, dus soms voelt het alsof ik weer voor niks in de keuken heb gestaan.
Het lievelingsfruit is in ieder geval Mango, dat gaat er altijd wel in. En qua avondhap verschilt het enorm. De ene dag eet ze een hapje met sperziebonen hartstikke goed en een dag later moet ze er niks van hebben.. Geen idee dus.
Gelukkig krijgt ze nog voldoende borstvoeding, dus qua groei maak ik me geen zorgen. Echter zou ik het wel fijn vinden als ze wat meer vast voedsel gaat eten. Een boterhammetje kneed ze liever in haar vuistje dan dat ze het op eet bijvoorbeeld.

Bijzonderheden
– Liz probeert te zwaaien. Dit is zo zo grappig om te zien.
– Oefenen met woordjes (zoals ik hierboven beschrijf), de hele dag door. Net zo’n kletskous als d’r zus;).
– Mopperdemopmop; Liz kan enorm mopperen, als iets te lang duurt, ze ergens geen zin meer in heeft of het gewoon niet aanstaat.
– Haren trekken. Dit is eigenlijk al vanaf ze kon reiken/grijpen, maar wel super vervelend. Er hoeft maar iets van haar in haar buurt te zijn en ze trekt er aan. Soms hele plukken bij Kyra uit haar hoofd….
– Vroege vogel; helaas is Liz de laatste tijd een vroege vogel.. Ze is rond 5:30 soms al klaar wakker.
– Liz vindt gras erg leuk om te plukken (wellicht een beetje ’t zelfde wat ze doet met haren);)
– Als we ‘klap eens in de handjes’ zingen, komt de grootste glimlach tevoorschijn. Dit vind ze echt machtig mooi.
– Liz heeft het ‘scheetgeluid’ ontdekt. Met haar tong naar buiten, inclusief heel veel kwijl.
– Wist je dat… de spijlen van een ledikant kei lekker smaken? Liz likt er graag aan, in plaats van te gaan slapen.
– Oh en zo hebben we ook haar rits van haar slaapzak, dat is ook mega lekker.

Liefs,

Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.