Liz is 9 maanden!

Lieve Liz is 9 maanden! Vandaag schreef ik weer een update van hoe het met haar is gegaan de afgelopen maand..!

Groei
Liz groeit goed, denk ik! De rompers maat 62/68 zijn eigenlijk te klein nu. Qua kleding zit ze vrijwel nog met alles in maat 68, maar soms kan ze 74 aan.

Slaap
Het verschilt enorm de laatste dagen. Over het algemeen proberen we een vast ritme aan te houden overdag.. Ik heb sinds dat Liz 4 maanden is een slaapgids gekocht en het ritme wat daarin staat beschreven hou ik aan als houvast. Liz slaapt in de ochtend zo’n 45 minuten en in de middag zo’n 1,5 tot 2 uur.
Dat gaat eigenlijk vrijwel altijd zonder (in slaap) problemen.
Rond 18:30/19:00 gaat Liz naar bed en na een voeding van 22:00/23:00, leg ik haar in de nacht ook nog 2x aan als ze ‘ wakker’ wordt. Gelukkig slaapt ze dan meteen weer verder en word ze rond 6:30/7:00 echt wakker.

Overdag
Liz kan nu erg goed zelf stevig zitten. Dus zittend spelen is het einde. Geef haar een pannetje/kommetje en een lepel of iets waar ze mee kan tikken in haar hand en ze trommelt. Daar kan ze zich goed mee vermaken en is super leuk om te zien.
Ook reageert ze nu op muziek en gaat ze ‘dansen’; heen en weer of op en neer bewegen in haar stoel.
Verder is ze ook lekker veel aan het kletsen, maar zeuren kan ze ook goed hoor. Als ze bijvoorbeeld iets op de grond gooit – euh ja, dan kan je er niet meer bij. Of als ze ergens niet bij komt o.i.d. Oeh, dan kan ze zeuren! Kyra zegt dan ook: “nee nee Kleintje, je hoeft niet zo te zeuren”.
We zijn al wezen fietsen met Liz en jeetje, wat word ze daar blij van! Ze gilt letterlijk van plezier. Ze houdt haar ‘stuurtje’ vast en is alleen maar aan het genieten. Zelfs zo erg, dat als ik even stil sta dan ze dan begint te mopperen, haha.

Voeding
Waar we in ieder geval echt achter zijn, is dat Liz niet van stukjes houdt. De maaltijd moet echt zeer glad zijn, anders eet ze het sowieso niet. Ik maakte eerst altijd zelf de hapjes, maar ik krijg het, zeker nu mijn 123 babyblender kapot is, niet zo glad als mijn vriendin Olvarit. Liz krijgt dus geregeld een potje of ze eet wat losse stukjes van onze maaltijd mee (een zachte wortel of broccoli). Dat laatste vind ze eigenlijk het allerleukste en daar ligt de interesse meer dan een lepel eten. Echter blijf ik dit persoonlijk nog wat eng vinden, ik ben bang dat ze zich verslikt.
In de ochtend krijgt ze een fruithap, lunch tijd een beetje brood (dit is nog niet echt een succes) of maispufje en avondeten een groentehap. Tussendoor, na deze momenten krijgt ze borstvoeding. Dit verloopt nog super goed en zo lang we allebei blij zijn, gaan we daar gewoon lekker mee door.

Bijzonderheden
– Waar ze vorige maand nog zwaaide met haar hele arm, kan ze nu al wel wat draaien met haar handje… dit i.c.m. een grote glimlach is zo lief om te zien.
– Ook probeert ze te klappen – geweldig! Nu dat ik dit schrijf heeft ze het ook helemaal onder de knie, maar dat hoort eigenlijk bij de volgende update erin he.
– Fietsen vind ze helemaal geweldig!
– Liggen is voor baby’s. Geef Liz maar zittend alles bekijken… Dit maakt dus wel dat ze ook niet meer wil liggen – dus dat oefenen met tijgeren/kruipen zit er niet echt in.
– Komkommerliefde! Liz vindt komkommer erg lekker.
– Extra (hoek)tandje in zicht!
– Op de kop in bed. Zo tref ik haar steeds vaker aan….

Blijft leuk om dit te schrijven en zelf ook steeds weer terug te lezen. Binnenkort zal ik ook een update over Kyra schrijven, gezien zij al weer 4 jaar is geworden deze maand!

Liefs Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.