Ik? Borstvoeden in het openbaar?!

Borstvoeden in het openbaar
Hoewel het niet heel makkelijk begon, ben ik ontzettend blij dat ik heb volgehouden en dat ik Kyra borstvoeding geef. Ik vind het een prettig momentje tussen ons twee, lekker even alleen zij en ik. Maar toch loop ik soms wel tegen wat dingen aan…

Loslaten
In de kraamweek heb ik geleerd hoe ik Kyra goed moet aanleggen om de melk zo optimaal te laten stromen en om natuurlijk tepelkloven en dat soort nare dingen te voorkomen. Dit ging de eerste week ontzettend goed en Kyra dronk ontspannen aan de borst.
De laatste tijd kan Kyra wat onrustiger zijn; ze trappelt dan met haar beentjes of laat steeds los om vervolgens weer aan te happen. Het scheelt dat de ene keer wel heel goed gaat en de andere keer wat minder. Ik heb het idee dat ze soms te ongeduldig is of teveel prikkels krijgt.
Wat wel balen is, is dat zodra ze loslaat, de melk behoorlijk kan rondspuiten (TMI?;)) en ik altijd alert moet zijn om dit op te vangen met een hydrofieldoek. Hierdoor kom ik meteen op het volgende kopje:

Relax voeden
Ik geniet van het voeden, maar echt geheel ontspannend doe ik het niet. Op de een of andere manier kan ik nog steeds geen prettige, ontspannende houding vinden; ook omdat ik zo alert moet zijn op het loslaten/toeschietreflex onder controle houden. De ene voeding gaat heel rustig en makkelijk, de andere voeding lijkt het alsof ze de melkstroom niet goed aankan en dan laat ze los. Het is dus heel verschillend per voeding, maar dit maakt wel dat ik niet altijd ‘relax voed’.
Ik zit dus nu voornamelijk altijd rechtop. Achterover leunen en ontspannen werkt gewoon niet echt.
Ik ben de laatste tijd wat meer aan het uitproberen qua houdingen om het mezelf toch prettiger te maken. Zo probeer ik elke ochtend de eerste voeding liggend in bed te geven, zodat we daarna nog even samen kunnen indutten. Verder zet ik nu een stevig kussen in de rug en probeer ik mezelf wat meer te ‘dwingen’ om wat relaxter te voeden.

Voeden in het openbaar
Hoewel ik niet heel preuts ben, zag ik toch wel op tegen voeden in het openbaar. Het voeden gaat opzich prima, maar doordat Kyra wel eens los kan laten en dat dan de melk overal heen spuit, maakt het er allemaal niet echt makkelijker op. Ik heb het nu een aantal keer gedaan, dat voeden in het openbaar. Het gaat opzich prima, maar toch geef ik behoorlijk wat ‘bloot’ aangezien ik niet echt een doek erover heen kan gooien omdat ik moet ‘opletten’ wat Kyra doet (i.v.m. het loslaten). Dit maakt dat het niet altijd fijn verloopt, behalve als ik een prettig plekje heb met veel privacy.

Ik ben dus nog steeds een beetje aan ’t uitvogelen wat nou precies het prettigst werkt. Heb jij nog verder tips voor me?

Liefs,

Leonie

PS: doe jij al mee met de winactie op Mamakraamt?

9 thoughts on “Ik? Borstvoeden in het openbaar?!

  1. Ik heb helaas niet echt tips voor je aangezien ik al vrij snel was gestopt met borstvoeding. De enige tip die ik wou geven is een grote hydrofiele doek over je heen doen maar dat werkt niet geef je aan. Ik wil in ieder geval zeggen dat ik het wel heel stoer van je vind dat je het zo door blijft zetten!
    Kelly onlangs geplaatst…Mijn 5 favoriete baby itemsMy Profile

  2. Ik heb 2 kindjes die ik 11 maanden en 14 maanden heb gevoed. Ik werd in het begin wel moe van de vraag hoe lang ik wilde gaan voeden? Wist ik veel. Ik ben gewoon begonnen en dacht ik zie het allemaal wel. Borstvoeden in t openbaar vond ik ontdanks dat het op een gegeven moment een stuk makkelijker gaat dan in het begin, toch een beetje minder ontspannen dan thuis. Ik deed ook wel een hydrofiele doek ónder mijn borst tegen lekkagevlekken (als je begrijpt wat ik bedoel) en zo’n spuug lapje voor het geval dat standby. Maar onze oudste had reflex dus ik zat 9 van de 10 keer gewoon ónder. (heel gedoe weet ik nog) Ik gooide overigens wel een hydrofieledoek over mijn schouder om de prikkels te verminderen en ook om er niet zo als een tadaa-ik-ben-een-borstvoedende-moeder bij te zitten. Ik vond t zelf ook niet zo prettig. Maar ja. Misschien gaat t nu al veel beter en is deze reactie mosterd na de maaltijd. Neem alle adviezen maar ter harte en kies er lekker uit wat jij het fijnste vind werken. Als jij ontspannen bent is je kindje dat misschien ook eerder. Veel succes!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.