Mamakraamt: Zwanger willen worden, geen alcohol!

Een drankje op z’n tijd vind ik wel erg lekker. Ongeveer wekelijks, in het weekend, drink ik graag een (speciaal) biertje of een lekker zoet drankje  (Licor43, Baileys, etc).  Nu we zwanger willen worden worden merk ik toch dat ik wat voorzichtiger om ga met alcoholische drankjes…..

Alcohol Zwanger Kinderwens
Hapje + Drankje – Voorlopig even niet meer

 

De ‘eerste ronde’, heb ik helemaal geen alcohol gedronken. Ook omdat ik zoveel zwangerschapssymptomen leek te hebben was ik er bijna van overtuigd. Toen kwam ik er eigenlijk achter dat het best wel lastig is om een smoes te verzinnen om niet te hoeven drinken. Ik wil namelijk aan niemand nog bekend maken dat ik en mijn vriend aan het proberen zijn (behalve mijn moeder). De vraag wordt regelmatig gesteld, als ik met iemand praat over kinderen of over mijn lange relatie met mijn vriend: “willen jullie nog geen kinderen?” of “hoe lang gaat het nog duren?”. Als ik dan ineens niets zou drinken, terwijl ik dat vaak genoeg wel doe, lijkt me dat ineens zo opvallen en ben ik bang dat mensen al dingen gaan denken.

De vorige maand heb ik me dus geheel onthouden aan alcohol, maar toen had ik ook niet echt een feestje. Deze en komende maand zijn er weer wat (familie)feestjes en zal er ook weer alcohol aanwezig zijn. Aan de ene kant is het misschien iets te voorbarig om helemaal niks te drinken, want voor ’t zelfde geld ben ik niet eens in verwachting. Daarnaast, hoeveel mensen komen er wel niet later achter dat ze zwanger zijn en al die tijd nog steeds hebben gedronken/gerookt/oid. Aan de andere kant wil ik juist gezond zwanger raken en zo min mogelijk risico’s nemen.
Zoals jullie lezen ben ik er veel mee bezig, ik wil het gewoon goed doen.

Bij navraag of googelen vind ik verschillende antwoorden. Zo staat er dat je moet stoppen met drinken zodra je weet dat je zwanger bent, maar er staat ook dat je de kans op een zwangerschap verkleint door alcohol te drinken.

Wat ik in ieder geval besloten heb is dat ik alleen een alcoholische consumptie neem tijdens mijn menstruatie. Feestje of niet, ik ben gewoon BOB en anders verzin ik wel een smoes…

Ik ben heel benieuwd wanneer jij bent gestopt met wat borreltjes te drinken! Laat je me het weten in de reacties?

Liefs,

Leonie

8 thoughts on “Mamakraamt: Zwanger willen worden, geen alcohol!

 1. Ik denk dat je pas minder kans op een zwangerschap hebt als je echt een doorgewinterde alcoholist bent, ik zeg het misschien een beetje plat, maar een wijntje op z’n tijd zorgt er absoluut niet voor dat je minder snel zwanger raakt. Ik vind, zodra je erachter bent dat je zwanger bent, je meteen moet stoppen met drinken. Soms heb je zelf al een vermoeden dat je zwanger bent, en zodra je dat vermoeden hebt, vind ik ook dat je geen alcohol meer moet nuttigen.

  Naar mijn mening is het juist wel goed om af en toe een wijntje te drinken tijdens het hele zwanger worden proces, ook juist om dat even los te kunnen laten. Vaak kom je als je bezig bent met zwanger worden op een gegeven moment in zo’n sleur, ‘ik zal wel weer niet zwanger zijn’, en juist om dat de doorbreken is het belangrijk om af en toe gewoon even te genieten. Uiteraard met mate. Dit neemt niet weg dat ik het ook heel goed begrijp als mensen geen alcohol willen drinken, maar ik denk dat er in deze situatie niet perse iets goed of fout is.

  1. Bedankt voor je reactie! Ik blijf het wel lastig vinden wat nou goed is…Ondanks dat we nog niet heel lang aan het proberen zijn is de gedachte: ‘ik zal wel weer niet zwanger zijn’ er al wel.. haha. Een wijntje/biertje tijdens de menstruatie is wel goed te doen.. dus ik hou het daar maar voorlopig bij!

 2. Ik drink sowieso vrij weinig alcohol. Toen ik net zwanger was van Sophia kwam ik erachter dat ik toen ik vijf weken zwanger was twee wijntjes had gedronken. Achja kan gebeuren denk ik dan. Ik denk wel dat het heel belangrijk is om op tijd te stoppen als je regelmatig drinkt. En anders gewoon minderen. Als je bijvoorbeeld niet zeker weet of je zwanger bent 1 wijntje drinken ipv 5 (ik zeg maar wat). Dan valt het misschien ook minder op.

  1. Je bent vast niet de enige geweest die per ongeluk wat wijntjes had gedronken tijdens begin vd zwangerschap!
   Ik ben al sowieso geminderd.. Nu hou ik het bij wat drankjes tijdens de menstruatie en wat dagen erna. Voor de rest is ice-tea my best friend. Haha.

 3. Ik drink nu ook geen alcohol meer. Misschien kan het nu nog geen kwaad maar het voelt beter om het niet te doen. Dan maar een 0.0 haha. Ik heb meer moeite met het laten staan van filet americain..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.