Mamareviewt: ZwangerFit!

 

ZwangerFitZoals jullie waarschijnlijk wel weten, probeer ik nog regelmatig te sporten. Zo doe ik nog aan Zumba en volg ik de cursus ZwangerFit! Vandaag vertel ik jullie wat dat precies inhoudt en wat ik ervan vind!

Wat is ZwangerFit?
Het is een cursus waarin je je conditie onderhoud en verbetert tijdens je zwangerschap. Dit door middel van oefeningen op muziek en sportatributen. Wij trainen ook op een ‘Fitbal’, ik weet niet of dit bij elke cursus hetzelfde is. Wij voeren al onze oefeningen op deze grote bal uit, waardoor je soms zittende oefeningen doet, soms liggend, maar nooit staand. Zo is de les ook wat makkelijker vol te houden.
Tijdens de ZwangerFit cursus wordt je vaak begeleid door een fysiotherapeut, hij/zij weet dus ook welke oefeningen geschikt zijn bij een zwangerschap en daardoor beweeg je verantwoord. Je traint op conditie, houding maar ook ontspanning komt aan bod.

Opbouw van de les
Ik heb elke woensdagavond ZwangerFit. In principe duurt dit altijd een uurtje, maar over het algemeen zijn we zeker 1,5 uur bezig.
We beginnen vaak in een kring, iedereen op de fitbal. Hierin krijgt iedereen de mogelijkheid om te vertellen hoe het gaat, bijzonderheden te delen of om je voor te stellen als je nieuw bent.
Na wat geklets over zwanger zijn en elkaars ervaringen, gaan we van start.
De muziek wordt aangezet en we beginnen met een warming up. Simpele bewegingen, terwijl je zit op de fitbal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stappen zetten, rek en strek oefeningen, etc.
Vervolgens gaan we bezig met spieropbouw en het verbeteren van de conditie. Verschillende spieren komen aan bod en is meestal per week verschillend. Soms doen we veel squads, soms trainen we met dumbells voor de armen.
Er wordt tijdens de les altijd tijd besteed aan het bekken en de bekkenbodem. We doen oefeningen om deze te versterken en/of te stabiliseren.
Wanneer we klaar zijn, volgt er een rustmoment. Het matje met handdoek en je voedingskussen (welke ‘Fritsje’ wordt genoemd) leg je klaar zoals jij wilt en het is tijd om te ontspannen. De trainster geeft (ademhalings)oefeningen om je volledig te laten ontspannen.
Een keer in de zoveel tijd wordt er ook nog extra aandacht besteedt aan ademhalingstechnieken waarmee weeën opgevangen kunnen worden, handig!

Mijn ervaring
Misschien kan je het al een beetje uit de tekst halen, maar ik ben enthousiast! Ik vind het een hele fijne sportles. Het is leuk om in een groep te zitten met meerdere zwangere dames, je merkt echt dat er wordt gewerkt aan spier- en conditie opbouw en het is goed voor mijn bekken.
Soms vind ik dat het wel iets zwaarder mag, maar ik kan me voorstellen dat ik dit over een tijdje (hoe verder ik in mijn zwangerschap ben), wel een prettig niveau vind. Je kan het overigens zo zwaar maken als je wil: meer gewicht, diepere squads, etc. Dus dat is ook fijn meegenomen.
Er wordt niet raar gekeken als je even stopt of naar de wc moet, het algehele sfeertje is erg ontspannen en gezellig.
Kortom: een aanrader!

Heb jij wel eens van ZwangerFit gehoord? Ik ben benieuwd naar ervaringen!

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Mamareviewt: ZwangerFit!

  1. Dit is ook echt iets voor mij. Dat hele groepsgebeuren vind ik wel fijn, gezellig met andere zwangeren bijkletsen enzo. Heerlijk ook (lijkt me) om tijdens je zwangerschap lekker fit te blijven. Had ik ook moeten doen! 😉
    Shannon Sheila onlangs geplaatst…Trainingsupdate 1My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.