Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 28

Week 28
Weer eens een foto met een Milestone Card, dat was lang geleden! Het is weer woensdag en dat betekent dat het weer tijd is voor een zwangerschapsupdate. Vandaag vertel ik jullie over week 28!

Goedgekeurd!
We hadden donderdagochtend weer een afspraak bij de verloskundige en we zijn helemaal goedgekeurd. Ze kon al voelen hoe Ukkie op dat moment in mijn buik lag; billetjes rechtsboven, ruggetje via links naar beneden en hoofdje dan dus ook beneden. Zo schattig! Het is maar een momentopname, ze koprolt natuurlijk de hele dag door, maar toch leuk om te weten.
Mijn bloeddruk was weer mooi laag: 120/64 en we hebben nog bloed geprikt om te kijken of ik antistoffen aanmaak…
Ze was weer mooi gegroeid en de verloskundige was zeer tevreden.

Loop eens door
Mijn vriend en ik wandelen graag samen. Nu met zo’n grote buik, wandel ik niet meer hetzelfde tempo als voorheen, en daar moet mijn vriend nogal aan wennen. Hij vroeg laatst: “hoe kan ’t dat jouw tempo eruit is?”. Ik kan hier dan niet echt antwoord op geven.. Het lukt gewoon niet meer zo goed om de vaart erin te houden, haha. Niet dat hij het erg vindt hoor, maar hij zal zich gewoon even moeten aanpassen.

Proefdruk
Het weekend besloot ik eens de knoop door te hakken met het geboortekaartje. We hadden samen al eens naar wat opties gekeken en ik maakte dan nu een top 3. Samen kozen we dan het kaartje uit, die ik volledig heb bewerkt naar onze smaak. We bestelden meteen een proefdruk en deze kwam zaterdag al binnen. Het is maar goed dat we het kaartje in het echt konden zien, want de kleuren waren toch zeker wel anders dan we dachten. Binnenkort gaan we er nog een beetje mee stoeien en dan kunnen we dat ook afronden!

Ongerust maandag en dinsdag
Helaas, tot nu toe is het allemaal zo positief verlopen.. Maar nu heb ik toch wat last van kwaaltjes. Sinds maandag heb ik wat vage krampen in mijn buik. Ik had last van mijn darmen en dacht dat het misschien obstipatie was. Doordat ik toch behoorlijk ongerust was, zeker omdat ik ook ineens flinke pijn in mijn lies kreeg, heb ik de verloskundige weer gebeld. Een extra check, inclusief urinetest, is uitgevoerd. Daaruit kwam niets bijzonders.
Ik had een verloskundige die ik tot nu toe nog niet had gehad, maar zij bekeek ook weer de groei van mijn buik. Ik moet nu aanstaande donderdag voor een glucose-test langskomen, want blijkbaar is ze de laatste tijd te goed gegroeid… Dit kan zijn door zwangerschapssuiker. Bah, ik ben echt onzeker en ongerust nu en ik wil het ’t liefst nu gewoon weten. Wel vreemd dat ik nu ineens zo’n test moet doen, terwijl ik afgelopen donderdag nog goedgekeurd was.
Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte.

Duim je voor me dat ik geen suiker heb?

Liefs,

Leonie

2 thoughts on “Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 28

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.